gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Gyógyír a házasságra 1. rész PDF Nyomtatás E-mail
  Első szeretet
  Az emberek gyakran azt mondják, hogy a kapcsolat már nem olyan, mint volt. Volt egy dal, amelyben azt énekelték, hogy amikor összeházasodtak, olyan lázban égtek, ami erősebb volt az erős paprikánál is. És aztán, miután ez a tűz kialudt, elhagyták egymást, külön utakon mentek tovább. Tehát, régen szenvedélyes és csodálatos volt a dolog. Csodálatos volt a kezdetekben, de a tűz kialudt, most már nem olyan, mint rég. Ezért van az, hogy az emberek házasságról házasságra váltanak, sokszor még a formaságokon sem mennek keresztül. Össze sem házasodnak. Egyik embertől a másikig mennek, mert amint az első lángolás, szenvedély elhalványul, azt mondják: – Mit bajlódjak vele? És máris valaki újnál találják magukat. A probléma az, hogy senki sem tud vadonatúj maradni örökre. Ugye? És nem számít, hogyha a legcsodálatosabb, leggyönyörűbb, legszellemibb, legokosabb, legkifejlettebb partnered is van a világon. Ez azt jelenti, hogy senki másra nem fogsz ránézni, és nem fogsz azon gondolkodni, hogy egy új embert kellene kipróbálni?

  Ezt a nyelvezetet használja a Példabeszédekben az Ige, ahol a Példabeszédek írója figyelmezteti a fiait az idegen asszonnyal kapcsolatban. Nem csak furcsa, vad nőt jelent, hanem idegent, újat. Új asszony, új nő. Ez az a dolog, amit az ellenség próbál használni, mert ha olyasvalaki, akit nem ismersz, aki még új, akkor a fantáziád el tud képzelni dolgokat. Fantáziálsz róla, de ha egy ideig vele vagy, akkor végül is jön a valóság. És bárkivel vagy, ugyan így fog történni, bárkivel, mindenkivel. De mi, mint Isten gyermekei, fel kell, hogy ismerjük, hogy egy szövetségre léptünk a párunkkal. Halleluja!

  Egymás között, és az Úr előtt a szövetség összekötést jelent. Össze vagyunk kötve, össze vagyunk kapcsolva. Néhányan talán úgy érzik, hogy össze vannak kényszerítve. Nem válhatunk el a szövetség miatt, a gyerekek miatt, a gyülekezet miatt, a szolgálat miatt. Megtesszük a kötelességünket. Nagyon sokan vannak, akik csak elviselik a házasságot, ahelyett, hogy élveznék is azt.

  Van egy jó hírem a számotokra. Ez meg tud változni, gyorsan meg tud változni. – Keith testvér, lehet ez még olyan, mint amilyen egyszer volt? Nem, az már a múlt. Az történelem. Nem lesz olyan, mint akkor volt. Más lesz, de jobb is lehet annál. Azt mondtam, lehet jobb. Nem lesz ugyan olyan. Nem is akarod, hogy ugyanolyan legyen. Azóta növekedtetek már. Mindketten növekedtetek. Nem kell, hogy a házasság unalmas és megszokott legyen, és kötelességszámba menjen. Nem kell, hogy így legyen. Nem kell, hogy csak felvizezett változata legyen annak, ami régen volt, amikor még szenvedélyesek voltatok, bár mára csak szobatársak lettetek. Nem kell, hogy így legyen. Mondjátok azt, hogy: más, de jobb. Jézus nevében!

  „De az a mondásom ellened, hogy az első szeretetedet elhagytad.” (Jelenések 2:4)

  Mondjátok, hogy első szeretet. Azt mondja, hogy elhagytad az első szeretetedet.

  „Emlékezzél, meg azért honnét estél ki, és térj meg, és az előbbi cselekedeteket cselekedd; ha pedig nem, hamar eljövök ellened, és a te gyertyatartódat kimozdítom helyéből, ha meg nem térsz.” (Jelenések 2:5)

  Tehát, azt mondja az ige, hogy elhagytátok az első szeretetet. Elhagytad. Nem azt mondja, hogy az hagyott el téged. Te hagytad el.

  Három lépés

  Van itt három szó, ami ezután következik. Itt tartunk a 4-es, 5-ös versnél. Hányan szeretnétek, hogy olyan jó, sőt, még jobb legyen, mint annak előtte? Ebben az Igeversben vannak az instrukciók. Elhagytátok az első szeretetet. Mit mond a következő vers, mit tegyél? Mi van akkor, ha elhagytad, elvesztetted az első szeretetet, az első szenvedélyt, azt a vágyat, azt a lángolást? Mi van, ha elveszítetted? Az 5-ös vers megmondja, mit tegyél? Emlékezzél. Mondjátok, hogy: emlékezz! Emlékezz! Mire? Emlékezz arra, honnan estél ki, és mit tegyél?

  Mi a második szó? Térj meg. Mit jelent a megtérés? Nem azt jelenti, hogy sírsz, és rosszul érzed magad miatta. A megtérés nem azt jelenti, hogy megnyitod magad a kárhoztatásnak. Mit jelent a megtérés? Változást jelent. Változz meg. Fordulj el valamitől, egy más valamihez fordulj oda. Változás.

  Mond, hogy: – Emlékezz, és térj meg!

  Olvassuk tovább. Mi következik? És cselekedd. Ez a harmadik szó. Cselekedd. Mit kell cselekedni? Az előző cselekedeteket. Az előbbi cselekedeteket. Ha elvesztetted az első szeretetet. Miért? Mert abba hagytad az első cselekedeteket. Mert abba hagytad, amit annak idején csináltál, és ugyanazt az eredményt akartad. De ez így nem működik. Abbahagytad a vetést, de mindig aratni akarsz. Sajnálom, ez nem így működik.
  Már nem imádkozol, de még mindig akarsz útmutatást. Már nem táplálkozol az Igével, de még mindég erős akarsz lenni a hitben. Abbahagytad azokat cselekedni, amitől a pislákoló parázstól a szenvedélyig izzottatok. De ennek ellenére a következő ötven évben is szenvedélyes akarsz maradni. Ez a hazugság, megtévesztés arra a feltételezésre alapul, hogy a jó házasság valahogy automatikusan jön. Hogy soha nem kell táplálnunk, nem kell ápolnunk, nem kell vele foglalkoznunk. Ha megvan neked, akkor megvan neked, és jó lesz úgy, ahogy van életed végéig. Nem így van. Ha nem táplálod, akkor az éhen hal. Ha nem figyelsz rá, nem táplálod, egyre gyengébb, és gyengébb lesz, míg végül meghal. Nem azért, mert a kapcsolat kitolt veled, te engedted ellaposodni, te hagytad el az első szeretetet. Izgatott vagyok, mert a következő vers elmondja, hogyan lehet visszaszerezni azt. Valaki van még rajtam kívül is, aki legalább egy kicsit is izgatott? Tehát vissza tudjuk szerezni az első szeretetet, és a házasság ugyan olyan jó, sőt jobb is lehet. Más ugyan, de jobb.

  Mit kell tenned? Három szó: Emlékezned kell arra, amit régebben tettetek. Sokan teljesen elfelejtették. De neked emlékezned kell.
  Mit kell még tenni? Meg kell változtatnod az útjaidat, testvérem. Meg kell változnod. Itt jön a neheze. Ó, most már 45 éve ugyan úgy tesszük, most már túl késő, hogy megváltozzunk. Akkor hát maradjatok ilyen unalmasak, és minden lapos marad. Senki sem tud segíteni nektek. Ha mást szeretnél, akkor mást is kell tenned. Igaz? Meg kell változnod. Emlékezz, térj meg, és még mit? Cselekedd. Mit cselekedj? Mondhatnánk azt is, hogy megint tedd meg azt, amit annak idején. Az első cselekedeteket. Tedd meg azt, amit régebben tettél.
  Mondd hangosan: Emlékezz, térj meg, újból tedd meg. Menj vissza, és cselekedd meg az első cselekedeteket. Tedd meg, amit régebben tettél. Amikor összeházasodtatok sem úgy történt, hogy sétáltál az utcán, megláttál valakit, majd rögvest megkérdezted: Meg akarsz házasodni? Akkor gyere, menjünk. Lehet, hogy valahol valakivel megtörtént ez, de remélem nem veletek. Voltak olyan dolgok, amelyek elvezettek idáig. Segíteni fogtok nekem? Vannak, voltak dolgok, amik odavezettek, hogy odasétáltatok az oltárhoz, és elköteleztétek magatokat, hogy összeházasodtok. És Isten Igéje szerint ez a mi feladatunk, hogy megemlékezzünk dolgokról. Tudtok emlékezni, hogy mi vezetett odáig, amíg kimondtátok, hogy „igen”?

  Szeretném, ha segítenétek, mert egyedül ezt nem tudom megtenni. Emlékeztek az első alkalomra, amikor szemet vetettetek a párotokra? Emlékeztek? Gyerünk. Nem csak egy kérdést teszek fel. Szeretném, ha most, aktívan megcselekednétek az Igét. Emlékezzetek vissza oda, amikor először találkoztatok. Emlékeztek arra, amikor először láttátok egymást?

  Én emlékszem arra, amikor először láttam meg Phillis-t. Ó, igen, még a középiskolában. Úgy éreztem, elájulok. Azt mondtam: Ott van az a lány!

  Emlékeztek az első alkalomra, amikor megláttátok egymást?

  Szeretnék legalább két-három olyan területet érinteni, amire emlékezni kell, amiből meg kell változnunk, és újból megcselekedni, hogy visszanyerjük az első szeretet, és azon is túl jussunk. Érdekel benneteket a dolog, és hajlandók vagytok ezt megtenni? Nincs értelme hallgatni az üzenetet. Önmagában nem fog segíteni, ha nem cselekszitek is meg. Ha nem vagytok hajlandóak erőfeszítést tenni, hogy megtegyétek.
  Mit kell megtenni? Emlékezni, megtérni, ami változást jelent, és megtenni újból, amit annak idején tettetek. Az első téma, amiről szeretnék szólni, az 1Korinthus 6-ban található. Lapozzatok oda.

  Amikor az emberek összeházasodnak, sok dolog van, ami összehozza őket, és ami miatt együtt akarnak maradni. Nagyon határozott, erőteljes dolgok történnek, ami oda juttat titeket, hogy eldöntitek, minden napot, minden percet együtt akartok tölteni az életetekben. Ez nem csak úgy az égből pottyan. Miért van akkor, hogy olyan sok ember, akik annyira lángoltak egymás iránt, annyira szenvedélyesek és szerelmesek voltak, ott végzik, hogy megvetik egymást, elkülönülnek, és elválnak? Már ki sem állhatják egymást.

  Mi történik? Elhagyták az első szeretetet. Abbahagyták, hogy azt tegyék, amitől eljutottak arra a szenvedélyes, lángoló pontra, és más dolgokat kezdtek el tenni, amik ahelyett, hogy közelebb vitték volna őket egymáshoz, kezdték eltávolítani őket. Abbahagyták azt, ami összehozta őket, és olyan dolgokat kezdtek tenni, ami megosztotta, szétválasztotta őket. És olyan sokáig tették ezt, mígnem hatalmas lett a szakadék, és már nem látták, hogyan lehetne ezt helyre hozni.

  De nem szabad, hogy tudatlanok legyünk a sátán eszközeivel kapcsolatosan, ugye? Ha az Igét hallgatjuk, nem is leszünk tudatlanok. Az első terület, amiről beszélni szeretnék, olyan, amiről tudom, hogy élvezni fogjátok. A házasság fizikai része. A fizikai.

  A fizikai oldal

  Emlékeztek arra, amikor először megláttátok a párotokat? Valamit vonzónak találtatok benne, ugye? A legtöbb esetben ez a test kellett, hogy legyen, mert csak annyit ismertél belőle. Addig, amíg nem ismerkedtetek össze, amíg nem töltöttetek időt együtt, amíg nem beszélgettetek. Volt ez a régi dal: Hello, szeretlek, megmondanád a nevedet? Hazugság. Hogyan szerethetnél valakit, amikor nem is találkoztál vele?! Tehát, mindegy, hogy a főiskolán, a középiskolában, vagy a munkahelyeden történt. A szemedet, amikor rávetetted, vonzónak találtad. A párkapcsolat fizikai részével éppen csak érintőlegesen foglalkoznak a gyülekezetben, és szinte figyelmen kívül hagyják. Ugye, így van?

  Ó, ez nem fontos, mondják, ó, mi szellemi emberek vagyunk.

  De bizony nagyon is fontos. Azt mondtam, hogy fontos. Valójában gondoljatok bele. Ha az ember nem szól a fizikai dolgokról, ha nem lenne a szex, és a házasság testi része, akkor mihez kellene az engedély? Milyen jogi vonzat lenne, ha nem történne semmi testi is? A testiség egy rendkívül komoly része a házasságnak. Az 1Korinthus 6-ban vagyunk. Ott vagytok? Dicsőség az Úrnak. Amikor az Igét olvasom, szeretném, ha emlékeztetnétek magatokat, hogy ez nem Keith testvér elképzelése, vagy véleménye, vagy teóriája. Emlékezzetek, hogy ez a Bibliában áll. Már sokkal korábban le volt írva, mint ahogy én megszülettem volna.

  "Az eledelek a hasnak, és a has az eledeleknek rendeltetett. Az Isten, pedig mind ezt, mind amazokat eltörli. A test azonban nem a paráznaságnak rendeltetett,… – az istentelen világ körülöttünk azt mondja, igen, természetes hogy vágyaid vannak, csak tedd, amit érzel, ami jól esik. Nem, a test nem a paráznaságnak – …hanem az Úrnak, és az Úr a testnek." (1Korinthus 6:13)

  "Az Isten, pedig az Urat is feltámasztotta, minket is feltámaszt Ő ereje által." (1Korinthus 6:14)

  Ezeket a testeket feltámasztja.

  "Nem tudjátok-e, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai?..."
  (1Korinthus 6:15)

  Ezt nem igazán hiszik az emberek. Valaki mondja azt, hogy: – Az én testem, ez a test, a Krisztusnak tagja. Krisztusnak állandó tagja.
  Nem, nem, Keith testvér, azt mondod: a szellemem Krisztusé. Nem, a tested is Krisztusé. Nem, nem, Keith testvér, ezt a testet elveszítem, és majd kapok egy új testet. Ez így nem pontos. Ez a test lesz, ami meg fog dicsőülni. Sok embernek ez nem tetszik. "Uram, én nem szeretem ezt a testet. Ezt elveszíteném, egy új testet akarok." Biztosíthatlak felőle, miután a dicsőség átfolyt rajtad, teljesen elégedett leszel vele. De ez a test lesz. Ez, az. Ez a test lesz az.

  Az Úr olyan sokat gondol a testedről, hogy megvásárolta, saját vérével fizetett érte. És egy állandó részévé tette Önmagának. Meg kell dicsőülnie, meg kell változnia, de ez a test lesz, megdicsőülve. Jobban kell, hogy tiszteljük ezt a testet, mint ahogy eddig tiszteltük. Nagyon sokan megvetik a saját testüket, és úgy is bánnak vele. Sanyargatják, rosszul kezelik. A házukkal jobban törődnek, és az autójukkal is, mint a testükkel. Megvetik a testüket, nem becsülik, nem szeretik. A házasságban a test fontos szerepet játszik. Ugye, így van? Nagy szerepet. Hogyha leminimalizáljuk, és nem becsüljük, akkor könnyűvé tesszük az ördögnek, hogy problémát okozzon nekünk, hogy megkísértsen. Olvassuk tovább. Azt mondja az Ige:

  „Nem tudjátok-e, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva tehát a Krisztusnak tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.”
  (1Korinthus 6:15)

  „Avagy nem tudjátok-e, hogy aki paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.” – Ez a házasságra vonatkozik.   (1Korinthus 6:16)

  „Aki pedig az Úrral egyesül, egy szellem Ővele.” (1Korinthus 6:17)

  „Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, amelyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.” (1Korinthus 6:18)

  Mi ellen vétkezik? Tudsz vétkezni a saját tested ellen? Isten ezt bűnnek nevezi, olyasvalami, amit rosszul teszel a testeddel. Látjátok, ez ellentmond annak, amit olyan sokan gondolnak, hogy ez az én testem, az én testem. Mit számít neked, hogy én mit teszek vele, miért fáj ez neked? Ez az én testem. Ez így nem igaz.

  A tested nem a tiéd

  A te tested nem a te saját tested, ha keresztény vagy. És ha házas vagy, akkor ráadásul még valakié. Ha házas vagy, akkor te a harmadik helyen vagy, aki megmondhatja, hogy mi legyen a testeddel. Az Igét olvasom? Igaz ez, vagy nem? Olvassuk tovább.

  „Avagy nem tudjátok-e, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Szellem temploma, amelyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?” (1Korinthus 6:19)

  Mondjátok: Az én testem, nem az én sajátom.

  „Mert drága áron vétettetek meg, dicsőítsétek azért az Istent a ti testeitekben, és a szellemetekben.” (1Korinthus 6:20)

  „Amik felől pedig írtatok nékem, jó a férfiúnak asszonyt nem illetni.” (1Korinthus 7:1)

  „De a paráznaság miatt minden férfiúnak tulajdon felesége legyen, és minden asszonynak tulajdon férje.” ((1Korinthus 7:2)

  Látjátok, hogy ez hogy kapcsolódik össze? Arról beszél, hogy a tested nem a sajátod. Majd férjekről, feleségekről beszél. Látjátok? Ne úgy viselkedjetek, mintha félnétek. Ne ijedjetek meg. Az Ige nem tesz minket kötésbe, az Ige szabaddá tesz minket. Nem így van? És ha másféle eredményeket akarunk, mint amiket eddig, ha másmilyen kapcsolatot szeretnénk, és másmilyen házasságot, akkor valamit máshogy is kell tennünk.

  Itt azt mondja a 2-es versben: hogy a paráznaságot elkerüljük. A gyülekezet nem beszél erről eleget előrevivő módon. Legtöbbször, ha a paráznaságról hallasz, akkor azt hallod, hogy ez bűn, és hogy a pokolba mész. És mégis, a paráznaság nagyon nagymértékben jelen van a gyülekezetben. De nem beszélnek róla. Elhallgatják, csendben eltusolják. A paráznaság akkoriban nagy probléma volt, azért írták le. Az utókornak leírták, mert ameddig ezekben a testekben élünk, mindig is nagydolog lesz, és igen fontos. Nem leszel megvédelmezve, nem leszel biztonságban akkor, ha egyszerűen nem veszed figyelembe a szex iránti nagy vágyat és vonzást.

  A Biblia foglalkozik vele, nagyon nyíltan, erőteljesen, és megmutatja, hogy mit tegyél. De olyan generációkból jöttünk ki, akik féltek beszélni erről. Valószínűleg a legtöbbetek szülei soha nem beszéltek a szexről semmilyen mértékben, vagy ha mégis, talán tíz percben néha. Látom, hogy mindenhol bólogatnak az emberek. A szexről az iskolatársaitoktól tanultatok, akiknek fogalmuk sem volt róla. Vagy olvastatok valami ostoba könyvet, pornográf képzelgéseket. Barátaim, ezt nem szabad könnyedén vennünk, erről beszélni kell, meg kell vizsgálni, és foglalkozni kell vele.

  Végy egy embert, mint amilyen például Dávid volt. Dávid királyról beszélek, aki Isten szíve szerint való ember, szereti Istent, Szellemmel árad, és dalokat ír és énekel, és szent dolgokat cselekszik. Majd összezavarja az életét, és veszélyezteti a királyságát, mert egy nőre vetette a szemeit. Így volt? Ez nem jelenti azt, hogy ne szerette volna Istent, nem jelenti, hogy más területeken nem volt egy jó ember. Egy nemes ember, egy olyan ember, aki tudott valamit a tisztességről, a tiszteletről. A tiszteletről, és Istenről. És mégis, ez a vonzás nagyon erős volt, és megnyitotta magát neki.

  Látjátok, mit mond a második vers? Olvassátok velem. De a paráznaság miatt… Milyen okból? Hogy elkerüljük a paráznaságot, hogy elkerüljük ezeket a dolgokat. Mit tegyünk? Legyen minden férfiúnak tulajdon felesége, és minden asszonynak tulajdon férje.
  Mit is mond ez? Egy nagyon erős tényezőre hívja fel a figyelmet a rossz viszonyok és a paráznaság ellen. Legyen egy igazi, helyes, Isten szerinti, megelégítő házasságod. Értitek? Amikor otthon van egy Ferraritok, nem lesztek megkísértve, hogy ellopjátok valakinek a használt Volkswagen-ét az utcasarokról. Ha egy kicsit is gondolkozol, nem teszel így. Nem én találom ki ezt, az ige mondja, még pedig azért, hogy elkerüljük a paráznaságot. Legyen feleséged, legyen férjed.

  Elégítsd meg őt!

  „A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképpen a feleség is a férjének.” (1Korinthus 7:3)

  Itt a King James verzió fordítói kicsit szégyenlőseknek mutatkoznak. Azt mondják: köteles jóakaratot. Mit jelenthet ez vajon? Mit értenek köteles jó akaraton? Az előző vers arról szól, hogy kerüljük el a paráznaságot. Világosan beszél, de ezek a „fickók” már kitalálták, hogy nevezzük így: „köteles jóakarat”. Mert az ilyen dolgokról nem szabad nagyon plasztikusan beszélni a gyülekezetben, hiszen lehet, hogy majd a pulpituson olvassák. És mivel az emberek annyira féltek erről beszélni, nem is lettek erre felkészítve. Ezért nem is tudtak úgy foglalkozni a kísértéssel, ahogy kellene. És csak tettetik, mintha nem lennének megkísértve. Mintha ez nem lenne nagy ügy, aztán meg egyszer csak elbuknak.

  Mondjátok: De nem mi. Nem mi!

  Minden férfinek legyen meg a felesége, az asszonynak meg a férje. És adjuk meg egymásnak azt, amit kell. Nézzük a következő pontot.

  „A feleség nem ura a maga testének….” (1Korinthus 7:4)

  Hanem kicsoda? Pár verssel előbb láttuk, hogy mindannyiunkra vonatkozik, hogy a testünk nem a sajátunk, mert áron vétettünk meg, Istenhez tartozik. És most azt mondja az ige, ha házas vagy, akkor a házastársadhoz is tartozik a tested.

  „A feleségnek nincs uralma a maga teste felett, hanem a férjnek; ugyan így a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.”
  (1Korinthus 7:4)

  „Ne fosszátok meg egymást, hanemha közös akaratból, bizonyos ideig, hogy ráérjetek a böjtölésre, és imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok.”
  (1Korinthus 7:5)

  A paráznaságról van szó. Manapság ezt viszonynak nevezzük, amikor szexuális kapcsolatod van valakivel, aki nem a társad. Nem a férjed, nem a feleséged. Elmondja neked, hogy hogyan lehet ezt megakadályozni. Hogyan tudod meggátolni, hogy megnyisd magad ezeknek a kísértéseknek. Mi az az erős tényező, amivel ellen tudsz állni? Legyen egy jó házasságod! Legyen, egy jó házasságod. Vannak olyan keresztény házaspárok, akik a gyülekezetben ülnek, és nem volt normális testi kapcsolat közöttük évek óta. Évek óta. Teljesen figyelmen kívül hagyják ezeket a verseket.

  - Ó tudjátok, mondják, minket ez nem érdekel. Mi már olyan szellemiek vagyunk. A „férjemet nem érdekli”, „a feleségemet igazán nem érdekli”.

  Vicceltek ilyenkor?! Becsapjátok, megtévesztitek magatokat. A Bibliának van igaza. Mindenki számára a Biblia igazsága az igaz. Mindenkire vonatkozik. Közben az emberek élnek ilyesmikkel, visszatartják egymástól a testi kapcsolatot, mindenféle kifogásokkal, mindenféle okból. Teljesen engedetlenek a Bibliának. Másrészt a szeretet nem fog rákényszeríteni, vagy olyasvalamit követelni a másiktól, amit ő nem szeretne. Igaz? Nem tesz így. De lehet e téren probléma. És amikor megy az idő, és a dolgok nem helyes irányban történnek, akkor jön a kísértés, és egyre nehezebb lesz ellenállni annak.

  Hadd olvassak egy fordításból nektek. Jang szó szerinti fordítása a 4. versről. Nagyon pontos. Azt mondja, hogy: a feleségnek nincs hatalma a saját teste fölött, hanem a férjnek. Hasonlóképpen a férjnek sincs hatalma a saját teste felett, hanem a feleségnek.

  Az Új Élő fordítás szerint a feleség hatalmat ad a teste felett férjének, és a férj hatalmat ad az ő teste felett a feleségének.
  Úgy gondolom, hogy sok ember kicsavarta ezt, és a saját gondolkodásához igazította. Azt próbálták bizonygatni, hogy ez azt jelenti, hogy a társuknak kell, hogy legyen hozzáférése a testükhöz – időnként. Használhatják a testüket időnként. De nem ezt mondja a Biblia. Mit mond valójában? Szó szerint itt hatalmat mond, a hatalom szót használja. Hatalma van a párodnak, a társadnak a tested felett. Ez több mindent lefed, mint a szexet. Értitek ezt? Remélem, igen, mert erről beszél. Arról, hogy a teljes ismeretlenségből hogyan jutottatok el odáig, hogy már nem tudtátok elviselni a gondolatát sem annak, hogy ne lássátok egymást minden nap az életetek hátralévő részében. Hogyan történik ez, hogy teljes idegenekből házastársak lesznek?

  Folyt. köv...

  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 9642
  Küldés (3)add comment

  Illés József hozzászólása:

  62
  ...
  Nem számít, hogy a másik mit csinálni vagy mit nem csinál. Te arra ügyelj, hogy a részed rendben legyen.

  A másikkal ne törődj, őrajta majd az Úr munkálkodik.
  2010 május 06

  Spéth Péter hozzászólása:

  107
  ...
  és mi van akkor ha az egyik fél süket?
  2010 május 06

  Szeidlné Szabó Ilona hozzászólása:

  89
  ...
  A házasság csak akkor működik tökéletesen Isten Kegyelméből, ha mind a két fél egymással teljesen őszinték és mind a ketten keresztények és Jézus szeretetében vannak. A férj és a feleség kapcsolat lehet itt a földön is Mennyország, ha mind a ketten tisztelettel vannak egymással szemben. Ez az igazi szeretet, amit Isten is elvár tőlünk.Dicsőség Istennek.Ámen.
  2010 április 24

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook