gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Gyógyír a házasságra 2. rész PDF  | Nyomtatás |  E-mail
  Kapcsolat kezdete
  A legtöbbször ez a testtel kezdődik. Amit láttál a testben, eléggé érdekelt téged ahhoz, sőt, annyira vonzott, hogy érdeklődj utána, hogy többet meg akarj tudni róla. A másikról. Ez történt velünk is, velem és Phyllissel. Megláttam őt az órán, és azt gondoltam, beszélnem kell vele. Aztán próbáltam kitalálni, hogyan tudnám ezt összehozni. Végül egy tudomány órán sikerült közel ülnöm hozzá. Aztán meg segítségre volt szükségem egy projekthez. Elég jó jegyeim voltak, de segítségre volt szükségem. Szükséges volt, hogy elmenjek a házukhoz, és beszélgessünk erről. Erről a tudományos feladatról. Aztán a következő héten is kellett beszélnünk róla, még többet. Utána meg másnap.

  Volt egy barátom a missziós munkában, aki egyedülálló volt. Fölhívott egyszer mondván, hogy „Keith testvér, ez a fiatal hölgy tanítja nekem a nyelvet, én meg tanítom neki az Igét. Minden nap.” Letettem a telefont és így szóltam Phyllishez: - Igen, igen, hamarosan megzendülnek a harangok. El is jegyezték egymást hamarosan.

  Visszatérve hozzánk, adott volt ez a tudományos projekt. Én megláttam valakit. Volt egy vonzás, volt egy fizikai vonzalom, amit meg akartunk tartani. Azt mondtam: ezt fenn kell tartanunk a házasságunkon keresztül. Azt mondhatod: - Ó, hát legyünk már reálisak testvérem. Megöregszünk, dolgok történnek velünk. Ott van a gyerekszülés, harminc év az íróasztal mögött, a gravitáció. Tehát ez nem logikus.

  De nem én írtam az előbbi igeverseket, és nem is mondom meg, hogyan alkalmazzátok. De azt viszont mondom, hogy tiszteljétek az Igeverseket, ami azt jelenti, hogy tisztelnünk kell a társunk vágyait és kívánságait, amelyek a mi testünkkel kapcsolatosak. Kinek van hatalma a te tested felett? A társadnak. Vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudsz befolyásolni, de nagyon sok mindent igen. Nagyon sok olyan dolog van, amit tudsz.

  És ha a társad azt szeretné, hogy kicsit vékonyabb legyél, és már megkért rá, és te figyelmen kívül hagytad ezt a kérést, akkor nem teszed meg a házassági kötelességedet. Lehet, hogy nagyon vékony vagy, nem vagy formás, vagy izmos, és kért, megkért rá, hogy egy kicsit hozd magad rendbe. De túl elfoglalt vagy mindehhez. Vagy gondolod, nem számít, ha szeretnek engem, akkor ez nem kell, hogy érdekelje őket. Ez nem igaz, mert ha szeretnéd őt, akkor tennél valamit ezzel kapcsolatban. Ha így gondolkodsz, ez a szeretet egyoldalú. Ez a képmutatás. Kell, hogy beleszólhassanak. Megmondhassák, hogyan viseld a hajadat, hogyan öltözködj.

  Fiúk, ha a feleségetek azt mondja, hogy ne viseljetek csíkosat és pöttyöset együtt, a feleségnek meg van a hatalma a testetekkel kapcsolatban. És a lista folytatódhat. Az emberek nem szeretnek erről beszélni. Inkább beszélnek arról, hogy beszéljünk nyelveken kicsit. Imádkozzunk nyelveken. Mondjuk ki az Igét egymás felett. Igen, mindent, sőt bármit, ami a testi dolgokat kizárja. Ha mindkettőtökön 20 kg fölösleg van, és nektek így jó, ez nem az én dolgom, és senki másé. A ti dolgotok. Velem vagytok? Ne hallgassatok ebben másra. A férfinek nincs joga megmondani valaki más feleségének, hogyan öltözködjön. És egy asszonynak sincs joga más férjének megmondani, hogy milyen súlya legyen, vagy milyen formája. Ez nem az ő dolga, semmi köze hozzá.

  Párodra fókuszálj!

  Közted, és a házastársad között viszont van jogod. Olyan dolgokról beszélek, amire már a párod megkért, hogy tegyél, vagy ne tegyél a testeddel kapcsolatban. Azt mondhatod: - Ó, már öt éve nem kértek semmire! De azelőtt, azelőtt hányszor mondták el? Végül feladták, abbahagyták. Ez probléma. Ez azt jelenti, hogy valamit elveszítettél. Valamit elveszítettetek, és folyamatosan elveszíted a kapcsolatodnak egy darabját e miatt. És ez által egyre sebezhetőbbé válsz a kísértés számára. Mert jön valaki, aki felkínálja mindazt, amit szerettél volna.

  Nincs mentség arra, hogy megnyitod magad a testnek, és hűtlenné válsz. Ha a hit embere vagy, még akkor is, ha történtek dolgok a házastársaddal, mindegy, hogy micsoda. Ha hiszel Istenben, akkor megállsz, és jó magokat vetsz. Isten működni fog az életedben, munkálkodni fog a házasságodban, és Ő fog megelégíteni téged. Ő gondot fog viselni rólad. Ahogy mondtam, a szeretet, nem próbál meg rákényszeríteni valakit olyasmire, amit nem akar megtenni. De ha te szereted a másikat, és olyasvalamiről van szó, amit meg tudsz tenni, tedd meg.

  - Ó, bármit megteszek a páromért! Az emberek sokszor hazudnak. - Ó, szeretem teljes szívemből, bármit megtennék. Akkor fogyj le 2 kilót.

  Ezt most miért hoztad fel? Csak a ”bármit megtennék érte” okán. Dolgozd le azt a pocakot. Vagy egy kicsivel több higéniához mit szólnál? Kicsit legyen jobb illatod. Ez egy nagyon goromba dolog, hogy mindig rossz a leheleted, és nem törődsz vele.

  - Ó, házas vagyok, így is! Úgyis meg kell csókoljon.

  Emlékezz, emlékezz vissza a kezdetekre, amikor találkoztatok. Mit tettél? Ha azt mondta a fiú, hogy szereti azt a piros ruhát, mit tettél? Vettél még öt piros ruhát. Ha a lány mondott valamit a karodról. Mit tettél? Mentél gyorsan gyúrni, akár minden nap. Így volt? Ha azt mondták, hogy ez tetszik, vagy az tetszik, akkor arra fókuszáltál, és foglalkoztál vele. És ennek eredményeként mi történt? Nagyobb lett a tűz. Közelebb kerültetek egymáshoz. Több lett, nagyobb lett a vonzás, az érdeklődés. Látjátok ezt? Akkor miért van az, hogy amikor az emberek összeházasodnak, leállnak ezekkel a dolgokkal. Mindkettő, nem csak az egyik. És aztán a tűz kezd kialudni, és marad egy hatalmas rejtély: miért nem érzünk úgy egymás iránt, mint régen? Mert nem azt csináljátok, amit régen. Abbahagytátok. Elkezdtetek veszekedni egymással és hibákat találni a másikban.
  Vissza kell emlékeznetek a régiekre, és meg kell térnetek, meg kell változnotok. És újból meg kell tenni azokat a dogokat, amelyeket régen megtettetek.
  Nagyon sok ember van, aki – ha akkor úgy viselkedtél volna, és úgy néztél volna ki, mint most – elment volna melletted. Akár a társad is. Soha nem ismerkedtetek volna meg.

  Tudom, hogy van, akinek ez nem tetszik. De itt van-e a Bibliában, vagy nincs? Hogy a te tested nem a te sajátod, hogy a te társadnak hatalma van a tested felett. Ha szeretsz valakit, nem fogsz követelni. Sőt amit te nem tennél meg, a szeretet miatt nem is követeled. De ha te törődsz a másikkal, és olyasvalamiről van szó, amit meg tudsz tenni, a Biblia alapján felelős vagy, és köteles vagy megtenni.
  Nézzük az alábbi verset:

  „Aki pedig feleséget vett, a világiakra visel gondot, hogy mi módon kedveskedhessék, hogyan tudjon tetszeni, hogyan tetszhetne a feleségének.” (1Korinthus 7:33)

  Férjek, kellene gondolkodnotok arról, mi módon tetszhettek a feleségeteknek? Nem azt kell tudnotok, hogyan tetszetek a nőknek. Azt kell tudnotok, hogyan tetszetek a feleségeteknek.
  - Én jó, nagyon jó férj vagyok!
  Nem számít, hogy te mit gondolsz! A feleséged mit mond rólad?
  - Én nagyszerű feleség vagyok, a lehető legjobb! Nem számít, hogy te mit mondasz, a társad mit gondol rólad?

  „Különbözik egymástól az asszony, és a hajadon. Aki nem ment férjhez, az Úr dolgaira visel gondot, hogy szent legyen mind testében mind szellemében; aki pedig férjhez ment, a világiakra visel gondot, hogyan kedveskedhessék a férjének.” (1Korinthus 7:34)

  Hogy kedveskedhessen a férjének? Kell erőfeszítést tennünk, hogy megtanuljuk, megtudjuk, mi tetszik a párunknak? Hajlandónak kell lennünk, hogy változást hozzunk? Két Ámen és egy biccentés jött válaszul. Kell, hogy hajlandóak legyünk? Megtenni azt, ami a társunknak tetszik? Hajlandónak kell lenni megtenni, ami telik tőlünk?  Hogy a testünket úgy tartsuk, úgy viseljük, úgy öltöztessük, ahogy a párunknak tetszik?

  Nagyon sok házasságban mégsem így van. Egyáltalán nincs így. Az emberek abbahagyják az igyekezetet, nem is próbálják. Lehet érezni a közéjük telepedő csöndet, mert a házastársak nem tesznek ellene. Nem akarnak beszélni róla. Nem hajlandóak. Azt persze akarnák, hogy ott legyen az a tüzes szenvedély, ami ott volt annak idején. Ha úgy döntesz, hogy nem teszel semmit, azzal úgy döntesz, hogy nem lesz ott az a régi tűz. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a Bibliát, és bibliai eredményeket kapni tettek nélkül. Mire kell emlékeznünk? Mit kell megváltoztatnunk, mit kell tennünk a testünkkel kapcsolatosan? Nem szabad figyelmen kívül hagyni a házasság testi részét, mert rendkívül komoly területe ez annak.

  Ha néha kicsit erőszakosnak hangzom, az azért van, mert erőfeszítést kell hoznom, hogy az ellenállást legyőzzem. Nem a személyetek ellen irányul, nem akarok veletek kiabálni, de megtagadom, hogy elbátortalanodjak, hogy félénk legyek. Ismertek engem, ha úgy érzem, hogy az Úr azt mondta, hogy megtegyek valamit, akkor hátra csapom a fülemet és megteszem. És tudom, hogy legtöbben szeretitek az Igét. Ámen.
  Tudjátok azt is, hogy Isten soha nem akar titeket bántani, vagy megfosztani valamitől. Még ha keménynek, és nehéznek tűnik is, amiről szó volt, egy kihívásnak. De ez a megoldás, és ez a jó neked. Még ha nem is tudod, mit tegyél. Isten tudja. Azt mondod, hogy ez lehetetlen, de semmi nem lehetetlen, ha hiszel. Minden lehetséges annak, aki hisz! Ámen.

  Első dolog: A tested nem a tiéd. A párodnak hatalma van felette. Ismerd ezt el, és tisztelettel kezeld. Ha a férjed azt mondja, hogy valami bűnös dolgot tegyél a testeddel, akkor ne tedd meg. Ha azt mondja, hogy egy másik férfival aludj, persze hogy ne tedd meg. Ezt tudnunk kell. Tehát amint illik az Úrban, azt mondja Ige mindkét oldalon.

  Hálaadás és öröm

  „Mindenkor örüljetek. - Minden házassági alkalmon örüljetek. Mindenkor. - Szüntelen imádkozzatok. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által tihozzátok.” (1Thessalonika 5:16-18)

  Tehát minden helyzetben adjatok hálákat [az Ő szabadításáért], mert ez az Isten akarata. Emlékezzetek meg, térjetek meg, cselekedjétek meg. Amikor először találkoztatok, ha csak megállt is egy picit a párod, és rád nézett, már hálás voltál. Ugye? Hálás voltál. Ha rád szánta az idejét, értékelted azt. Ugye, így volt? Hálásak voltatok. Ha elment veled étkezni, ó, mennyire hálás voltál. Ha ott ült, és figyelt rád, és úgy tett, mintha érdekelné is, akkor is hálás voltál. Azért, ahogy a haját beállította, a parfümért, amit használt. Hálás voltál, mert kipucolta a cipőjét, hálás voltál, mert lemosta az autóját, amikor érted jött, vagy bármiért, amit megtett. Ugye, így van? Minden egyes pici megjegyzésért, minden apró szóért, minden telefonhívásért hálás voltál. Minden érintésért, ha csak egy ujjával is megérintett. Ugye, így van? Hálás voltál. Értékelted. És emiatt egyre nagyobb lett az intenzitás, a vonzalom, a szenvedély.

  Nagyon sokszor megesik, amikor az emberek összeházasodnak, hogy már mindent természetesnek vesznek, így egymást is. Magától értetődő minden. És ahelyett, hogy hálásak lennének dolgokért, elkezdik elvárni azokat, és hálátlanok. Ezt is meg kellene, hogy tedd, azt is meg kell tenned! Hol a vacsorám? Ha én ezt megtettem, ez a legkevesebb, amit meg kell, hogy tégy értem. Abbahagytad azt, amit régen tettél, és ezért valami más lesz az eredmény is. Figyeltek? Velem vagytok? Csak ennyi telik tőled? Az emberek elvárnak. Azt mondják, hogy: ezzel tartozol nekem. Ki kell, készítsd a cuccaimat, segítened kell nekem a gyerekekkel, meg kell tenned ezt, és meg kell tenned azt. Tartozol nekem. Tartozol nekem. Lehet, hogy nem ezt a szót használod, de ez a lényege. Neked adtam az utolsó tizenöt évemet, vagy a legjobb tíz évemet. Tartozol nekem. Senki nem akarja ezt hallgatni egész nap, hogy mivel tartozik a másiknak. Senki. Mégis mondják, de, igen, tartozik!

  Ki mondta ezt neked? Ki mondta ezt? Nem és nem! Nem tartoznak neked. Nem kell, hogy bármit megtegyenek érted. Nem kell, hogy egy napig is veled maradjanak.

  - De azért meg kell tenniük, mert a Biblia mondja! A Biblia szerint meg kell, hogy bocsássanak! – De nem kell, hogy miattad tegyék meg.

  - De mégis meg kell, mert a Biblia azt mondja! – Nem kell, hogy megtegyék. Nem kell, hogy még egy étkezést eltöltsenek veled, vagy újból beszéljenek veled valaha is. Elég nagy a bolygó.

  Ez a „tartozol nekem” dolog meggyilkolja a házasságot, a szenvedélyt. Kiéhezteti, halálra éhezteti a kapcsolatot, és az kiszárad, és meghal.
  Szeretnéd, hogy olyan legyen, mint régen volt? Vagy, hogy másabb legyen? Akár még annál is jobb? Mit kell tenned? Vissza kell fordulnod, és elkezdeni tenni azokat a dolgokat, amiket akkoriban tettél. Legyél hálás. Ha kérdésed van azzal kapcsolatban, hogy ez igaz-e, vagy sem, kérdezz meg valakit, akinek a társa hazaköltözött az Úrhoz mostanában. Engedd, hogy ők magyarázzák el neked, mennyire értékes volt minden pillanat. Engedd, hogy elmagyarázzák neked, mennyire szeretnék, ha jobban odafigyeltek volna a párjukra. Mert csak egy szempillantás, amíg itt vagyunk. Az egész életünk egy pára. Nem vagyunk itt egymásnak korlátlan ideig. Minden étkezés, amit közösen eltöltünk, értékes. Minden idő, amit együtt tölthetünk, minden beszélgetés értékes. Becses. Mondjátok, hogy értékes. Értékes. Lehet, nem vagy érte hálás, nem gondolod, hogy becses. De ha úgy veszed, hogy becses, akkor hálás leszel minden szóért, minden válaszért. És nem fogsz zúgolódni, hogy mit nem tesznek, hanem hálás leszel mindenért, amit megtesznek érted.

  Senkinek nincsen joga, hogy követeljen a másik embertől. Felejtsétek el ezt, hogy tartoznak nektek. Mindegy mit gondolsz, nem tartozik neked semmivel. Ez egy szellemi törvény, hogy ha valamit lebecsülsz, és nem értékeled, akkor el fogod veszíteni. Nagyon sokakkal megtörtént ez. Mi is történt? Évekig megvetettétek egymást. Bibliai értelemben ez a megvetés azt jelenti, hogy nem becsülted meg őt. Nem értékelted őt. Szeretném, ha hangosan kimondanád, mindegy milyen érzéseid vannak most éppen. Mondd ki, hogy: szeretem a páromat, és értékelem. Minden szót, minden percet, minden lehetőséget. Felismerem, hogy ez nem tart örökké, és értékelem őt!

  Ha megvallod, akkor így is fogsz viselkedni. Van két szó, amit túl gyakran kellene mondanunk. Túl sokszor fogod mondani azt a szót, hogy köszönöm. Minden alkalommal azt mondod, hogy köszönöm. Köszönöm ezt az ételt, köszönöm, hogy elvettél, köszönöm, hogy válaszoltál. Ne mondd, hogy „de hisz ő a társam és meg kell, hogy tegye”. Ezt hagyd abba! Így fogod elveszíteni őt. Nem kell, hogy bármit tegyenek érted, soha. Holnap is vége szakadhat bárminek. Minden kedves szó, minden kedves gesztus egy ajándék. Minden elkövetkező nap, amit együtt tölthettek, az egy ajándék. Hiszitek ezt? Egy ajándék. Még egy lehetőség, hogy együtt mulassatok, hogy élvezzétek egymást, hogy autózzatok egyet, és lássatok egy naplementét, vagy egyetek egy finom ételt, és a gyerekekkel játsszatok. Ezek mind ajándékok. Mondjátok, hogy ajándék. Legyetek hálásak.

  Kéz a kézben

  Harmadszor, és aztán lesz még egy negyedik. Ha tudjátok kezelni. Elbírjátok? Miről beszélünk most? Az első szeretetről, amit az emberek elhagynak, és el is veszítik. Nem a szeretet hagyja el őket. Ők hagyják el a szeretetet. Vissza lehet szerezni? Igen. Másmilyen lesz, de jobb lesz. Így van. Hogyan lehet visszaszerezni? Emlékezned kell, hajlandónak kell lenni megtérni, megváltozni. És újból meg kell tenni mindazt, amit régen megtettetek, és több tűz lesz, mint valaha.

  „ Vajon járhatnak-e ketten együtt, ha meg nem egyeztek egymással.” (Ámos 3:3)

  A Message Bible [ejtsd: Meszidzs Biblia] szerint azt mondja, hogy: „Tudnak-e ketten kéz a kézben járni, ha nem ugyanarra a helyre mennek.” Nem lehet kézen fogva menni, ha különböző helyekre tartunk, ha különböző úti célunk van.

  Az Új Élő bibliafordítás: „Ketten tudnak-e együtt járni, anélkül, hogy megegyeztek volna az irányban, kéz a kézben.”
  Egyik ezt mondja: menjünk el ebbe az irányba. Menjünk északra. Nem, én délre akarok menni, mondja a másik. Akkor én északra megyek, te délre, és majd telefonon keresztül tartjuk a kapcsolatot. És majd találkozunk, amikor tudunk. De nekem északon van a szolgálatom, neked meg délen van a szolgálatod.

  Valaki kérdezheti mi a baj ezzel? Csak annyi, hogy nem működik. Nem működik.

  Nagyon sok pásztorfeleség mondta már nekem, hogy Isten elhívta a férjemet, hogy pásztorolja a gyülekezetet, de engem nem. Nem lehetsz ennyire ostoba! Isten nem fog olyan dolgokat kérni a szolgálatban, ami szétválasztaná a házaspárokat, és tönkre tenné a házasságot, tönkre tenné a családot. Olykor, amikor ez történik, az emberek azt mondják, hogy „én Istent követtem, én Istent követtem”. És ez mindent tönkre tett. De tévedés ez. Nem Istentől hallott az ilyen ember.Rendben van az, hogyha kisebb dolgokban mást szeretünk. Te a vaníliát szereted, én a csokit. Te a kéket, én a pirosat. Ezekkel semmi gond nincs, ettől érdekes az élet, de a nagy dolgokban egyet kell értenünk, és ugyanazon az oldalon kell, legyünk. És ha közös életet akarunk élni, együtt akarunk áradni, akkor közösen kell csinálni az üzletet, a szolgálatot, együtt kell részt vállalni a családi dolgokban, és a szórakozás is közös legyen. Közösen kell ezeket csinálni.

  Látjátok, hogy az embereket céltudatosan úgy csinálják a dolgaikat, hogy külön legyenek. Más emberekkel töltik az idejüket. A férj a férfiakkal tölti az idejét, a feleség az asszonyokkal, és a szabadidejüket direkt úgy osztják be, hogy el legyenek foglalva, hogy ne is kelljen együtt lenni, és foglalkozni dolgokkal. Nem lehet szenvedélyes kapcsolatod ily módon. Egy irányba kell, hogy menjetek, és a látásotok is közös kell, hogy legyen. Velem vagytok, vagy nem?
  A Rhema Bibliaiskolai első évünkben Hagin mama szólt hozzám, mert nekünk is ilyen volt az életünk. Én az iskolában egész nap az Igében jártam, sőt egész éjjel. Phyllis üzleti vállalkozást csinált egész nap, és még a fél éjszaka is ráment mindig. Én mindig ezt csináltam, ő mindig azt. Szerettük egymást, házasok voltunk, de egyre nagyobb lett a távolság közöttünk. Küzdöttünk, küszködtünk, és egyre több problémánk lett. Ezen a bizonyos alkalmon én éjjel-nappal ott voltam. Phyllis nem volt ott, mert dolgozott. Az utolsó este eljött az összejövetelre, amikor is Hagin mama egyenesen rámutatott, és félreérthetetlenül azt mondta neki, hogy neki velem kellene lennie, és részt kellene vennie azokban a dolgokban, amiket csinálok. Mondott még mást is, de azokat most nem hozom elő.

  Az emberek gyakran mondják: ó, ez olyan régimódi. Annak a generációnak így volt, hogy a feleség mindig álljon a férj mellett. De most ez egy új generáció. Tedd fel magadnak a kérdést, hogyha ezzel nem értesz egyet, akkor hogyan megy az életetek? Milyen a házasságotok? Ketten nem tudnak együtt járni, hacsak nem ugyanabba az irányba mennek. Fizikailag is lehetetlenség, de szellemileg is az.

  Vannak időszakok, amikor távol vagyunk egymástól. Lehet, hogy hónapokig nem látjuk egymást. De köszönjük az Úrnak a telefont, az e-mailt, mint lehetőséget, a leveleket. Ezek révén meg tudjátok osztani egymással a dolgokat. Beszéljetek is arról, hogy mit tettetek aznap, és, hogy miben hisztek, és osszatok meg mindent egymással. Ezt jelenti ez a szó, hogy közösség, hogy megosztani egymással. Ha soha nem beszélsz arról, hogy milyen volt a napod, hogy mit kaptál, mit tettél, azzal kizárjátok egymást az életetekből. Van egy külön életetek, de nagyon sokat veszítetek ezzel. Így lesznek a házaspárokból szobatársak, ahelyett, hogy férj és feleség lennének. Beszélnetek kell, meg kell osztani a történéseket egymással, közösen kell csinálni a dolgokat.
  Ez most nagyon jó lesz. Mondjátok, hogy együtt. Meg kell osztani, amennyit csak tudunk egymással. És ha a másikat nem érdekli? Ilyen nincs, kell, hogy érdekelje őket.

  Tudom, hogy így van. Én szeretem a repülőket, de ehhez nagy érdeklődés és nagyon sok befektetés kellett. Volt úgy, hogy már négy órája ott voltam a hangárban, és Phyllis mást szeretett volna csinálni. De ha most megkérdezem ezekről, már teljesen belelkesedik. Nem is keresek másik asszonyt. Hallottatok? És engem is érdekelnek azok a dolgok, amik őt érdeklik. Lehet, hogy már megnéztünk 18 ruhát, de kell, hogy még mindig érdeklődjek. Vagy házakat, képeket. Dicsőség az Úrnak. Amikor mindenki a saját dolgaira figyel, nagyon nagy kárt okoztok a házasságotoknak. És ezt minél tovább csináljátok, annál rosszabb lesz, és annál sebezhetőbbé váltok a kísértésre. Mert az ellenség éber. Jönni fog valaki, aki nagyon fog érdeklődni az iránt, ami téged érdekel. És ámulatba esel, hogy ó, de csodálatos! A társad meg nem találta ezt érdekesnek. Így már félúton vagytok a hálószobába. Velem vagytok, vagy nem? Hogyan járhatnak ketten együtt, ha nem ugyanabba az irányba mennek?

  Meg kell osztani egymással, amennyit csak tudtok, amennyire csak lehetőségetek van. És ha vannak idők, amikor jó okból külön vagytok, egy távolság elválaszt benneteket, akkor pótoljátok be telefonon, amennyire csak lehet. A fiúk tudom, mert én is ilyen vagyok, rosszak ebben. Amikor elmegyek 3-4 napra, alkalmakra, és Phyllis megkérdezi, hogy hogyan mennek az alkalmak, mindig azt mondom: - Ó, nagyon jól! – És a kérdésre, hogy milyen volt az alkalom? – a válasz ismét csak annyi, hogy: - Ó, nagyon jó volt! És engem ez megelégít. De tudjátok férfiak, ez a legtöbb hölgyet nem elégíti ki. Nem, nem! Hogy mit akarnak a hölgyek? Részleteket. Részleteket, részleteket! Fordítsuk meg a dolgot. Hölgyek, a férfiakat annyira nem érdeklik a részletek. Tehát vannak idők, mikor be kell húzni a féket, és azt mondani, ez most túl sok információ. És mindketten kell, hogy erre figyelmezzetek, és érzékenyek legyetek. Nem egyoldalúan. Mindketten legyetek figyelmesek. Osszátok meg egymással. Beszélgessetek. Legyetek közösségben. Hagin testvér szokta mondani, remélem, pontosan idézem, amikor egyedülálló emberekről beszélt: „Találj valakit, aki veled azonos szellemiségű, és építsetek egy közös életet Istenben.”
  Te mindig gyülekezetbe akarsz menni, Bibliát olvasni, és imádkozni. A másik soha nem akarja, és nem is teszi ezt. Így nem lehettek olyan közel egymáshoz, ahogyan kellene.
  Mondhatod: - Ó, én tudom ezt, ezért kértem meg őt kilencvenszer is hetente, hogy jöjjön gyülekezetbe. – Nem jó! Képmutató vagy ezzel!
  - Hogy érted ezt? Te azt akarod, hogy ő érdeklődjön az iránt, amit te csinálsz? Így van?
  - De ő testi. És te, te hogy viselkedsz? Neked ugyan nem kell érdeklődnöd a bűnös, vagy Istentelen dolgok iránt, viszont magot kellene, hogy vessél az ő témáiban. Lehet, hogy érdeklődik a sport, vagy az autók iránt, vagy egyéb témák iránt. El kell, hogy menj vele, mondjuk egy versenyre. Menj vele egy labdajátékra. Lehet, hogy utána őt is jobban fogja érdekelni, hogy veled gyülekezetbe menjen. És ha nem, akkor sem baj. Jó magot vetettél. Jó magot vetettél a házasságodba. De ha túl szellemi vagy mindehhez, mert nincs időd arra, akkor ne panaszkodj, hogy nincs szenvedély, és nincs ott az első szeretet. Nincs igazam? Ó, ha elmegyek vele horgászni, akkor a körmeim lekopnak. Mit szeretnél jobban? Szép körmöket, vagy, hogy jó legyen a kapcsolatod a férjeddel? Oda-vissza működik a dolog.

  folyt. köv...

  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10058
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook