gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Gyógyír a házasságra 3. rész PDF  | Nyomtatás |  E-mail
  Álmok, vágyak
  Osszátok meg a legmélyebb vágyaitokat, és álmaitokat egymással. Mindegy, hogy milyen lehetetlennek hangzanak is, nehogy kinevessétek, vagy lekicsinyeljétek, mert nem fog többet veled beszélni ezekről a társad. Mondjátok ki, hogy megosztjuk az álmainkat, a legmélyebb vágyainkat, látásainkat és céljainkat. Ha a társad kezd megnyílni, és beszél neked komoly mindebben, véletlenül sem nevesd ki őt. Nehogy kigúnyoljátok, vagy azt mondjátok, hogy ez nevetséges, erről kéne gondolkodnod inkább. Még ha úgy tűnik is, hogy amiről beszél, az nagyon extrém, és lehetetlen dolog, nagyon komolyan figyeljetek oda, és legyetek nyitottak rá. Van még valami. Osszátok meg a szíveteket, az álmaitokat, a látásotokat a házastársatokkal. De soha, senki mással. Mert ha nem így tesztek, oda vezethet, hogy egy viszony elindul.

  - Ó, a férjem nem hallgat rám, nem vesz komolyan! Nem törődik a szolgálatommal! – Majd találsz valakit, akit érdekel.

  - A feleségem nem tisztel engem, nem érdekli őt az álmom, nem érdeklik az én céljaim! És találsz valakit, aki viszont örömmel meghallgatja. És ahogy megnyitod a szívedet, valójában hűtlenné válsz a lelkedben, még mielőtt hűtlenné válsz a testedben.

  Soha nem szabad megengedni, hogy a szívedben arra a helyre bekerüljön valaki. Soha! Olyan lenne, mintha levetkőznél a másik előtt, lemezteleníted a lelkedet, és megnyitod magad. Kérdezheted, mi a baj ezzel? Minden! Van szellemi, és lelki hűtlenség. Ezekről a dolgokról csak a társaddal szabadna beszélgetned. És azzal – ha nem teszed meg más emberekkel – megvéded magad. Lesznek emberek, akik nyomást helyeznek rád, hogy tedd meg. Beszélj nekem, mondd el az álmaidat, a látásodat. De ahogy nem vetkőzöl le előttük, úgy a lelkedet sem szabad megnyitnod. Nem szabad. Ezért olyan fontos, hogy képes legyél beszélni a házastársaddal. Ezért kell tisztelni egymást. Még ha nem is látod, és nem érted, hogy miért, vagy hogyan, de legalább figyelj oda rá. És légy tiszteletteljes és nyitott.

  Ugyanez a helyzet a tinédzserekkel. Ha szeretnétek velük jó kapcsolatot, akkor minden alkalmat meg kell ragadni ahhoz, hogy tudjatok beszélgetni. Ha mondanak nektek valamit, és megosztanak valamit, akkor nem lehettek gúnyosak, nem eshettek le a széketekről a nevetéstől. Mert ha ez megtörténik, soha többé nem avatnak be a bizalmukba, soha többé nem beszélnek veled.

  Ha a társad megosztja veled a szívét, és te gúnyt űzöl belőle, és kineveted, soha nem fog megnyílni neked. Ha ez mégis megtörtént, térj meg. Emlékezz, és térj meg. Menj oda, és mondd, hogy hibáztam, ostoba voltam, bocsáss meg. Tisztelem, amit gondolsz, ami a szíveden van. Tisztelem. Lehet, hogy még nem látom teljesen, de nyitott vagyok. Legközelebb, ha beszélni akarnak veled, ne lődd le őket. Ott a holnap reggel, amikor tudtok játszani, és pihenni. Játsszatok, és pihenjetek. És persze jó lenne, ha megcselekednétek, amikről beszéltünk.

  „No azért egyed vígassággal a te kenyeredet, és igyad jó szívvel a te borodat; mert immár kedvesek Istennek a te cselekedeteid! A te ruháid legyenek mindenkor fehérek, és az olaj a te fejedről el ne fogyatkozzék. Éld életedet a te feleségeddel, akit szeretsz. – Örömmel éld! A te hiábavaló életednek mindennapjaiban.” (Prédikátor 9,7-9)

  Mondjátok, hogy örömmel. Éld örömmel! Mondjátok hangosan: Éld örömmel. Élj örömmel. Nem szabadna, hogy éppen csak elviseljük egymást, élveznünk kellene egymás társaságát. És jó mulatságunk kell, hogy legyen, örüljünk. Férjekről, feleségekről beszélek. Öröm kell, legyen köztünk, öröm kell legyen az együttlét.

  Figyeljetek rám. 5Mózes 24,5 azt mondja: amikor valaki feleséget vett, nem szabadott háborúba mennie, vagy foglalatoskodni bármivel, hanem egy évig otthon kellett lennie, hogy vidámítsa az ő feleségét. Mit csináljon? Hogy felvidítsa. Mit jelent ez? Ez nem más, mint az öröm. Örömmel élj! Élvezd az életet! Legyél boldog. Hallottátok? Ez igazán betalált azt hiszem. Ezt most leírom: vidámítsd fel.

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy három napos hidegháború legyen, hogy ne beszéljünk egymással. Az élet túl rövid ahhoz, hogy mérgesek legyünk, és morogjunk. Elmondom neked, hogy ezek az együtt töltött pillanatok ritkák, és értékesek. És ha elpocsékoljuk a napokat egymással veszekedve, vitatkozva, és még hidegek is vagyunk egymáshoz, egy nap meg fogjuk ezt bánni, mert vége lesz. Visszanézünk, és azt mondjuk: olyan ostoba voltam, ez nem volt igazán fontos. Lehetett volna jó is ez a nap, élvezhettük volna. Az egész utazást elrontottuk, mert én olyan testi voltam, miközben olyan szelleminek gondoltam magam, hogy bebizonyítsam az én igazamat. A múltat nem tudod megváltoztatni, de magadat még meg tudod változtatni. Tudni lehet, amikor a dolgok rossz irányba indulnak, legyen bölcsességed, és megértésed, és állj meg. Gondold át, vajon tényleg megéri, hogy emiatt elrontsuk azt a szabadnapunkat? Hogy ebből nagy ügyet csináljak, megéri ez, hogy az esténket elrontsuk? Legyen egy kis értelmed. Élj. Örömmel élj! Vidámítsátok egymást! Olyan sok szemét van a világban. Amikor hazaértek, kell találni otthon olyasvalakit, aki téged felvidámít. Az emberek rosszul beszéltek veled a munkahelyeden, vagy a piacon. Ezért amikor hazaérsz, egy mosolyt kellene lássál a férjedtől, a feleségedtől. Mosolyt kell, hogy lássál. Tudom, hogy valakinek ezt most gyakorolnia kell. Tegyétek ide az ujjatokat, és húzzátok föl a szátokat. Így, ni! A fogatokat is mutassátok meg. És amikor elengeded, akkor is maradjon úgy a szád. Ezt látnia kell a társadnak, folyamatosan látnia kell. Mondjátok, hogy örömteljesen, örömmel. Vidámítsátok fel egymást. Éljetek örömmel.

  Élvezd az életet!
  1Mózes 26-ra lapozzunk. Ugyanerre a dologra vonatkozik. Ezen a versen évekkel ezelőtt megakadt a szemem, érdekesnek találtam, és ma kaptam róla egy kis világosságot. Mondja valaki: élj örömmel a te feleségeddel, vidámítsátok fel egymást! Sára mondott valami érdekeset. Mikor 80 éves volt, Ábrahám még öregebb volt nála. Tehát a 80-90-es éveikben jártak, és az angyal beszélt arról, hogy Sára foganni fog egy gyermeket a méhében, és ő azt kérdezte, hogy: gyönyörűségem legyen? A testi kapcsolatra így utal, hogy gyönyör, gyönyörűség. Gyönyörszerzés. A 80-as éveiben járva! Mondjátok velem: vidámítsd fel, örömteljesen, gyönyör. Ezek olyan szavak, amelyek egy jó házasságot írnak le. A vitatkozás, a veszekedés, azok nem. Ezt a bűnösök teszik. Nem szabadna, hogy velünk is így legyen. Az 1Mózes 26-ban, bár különböző fordítások másképp mondják, azért egy dolgot észre fogunk venni a 8-as versben.

  "…Abimélek a filiszteusok királya kitekintvén az ablakon, látá Izsákot enyelegni Rebekával, az ő feleségével." (1Mózes 26,8)

  Az angol úgy mondja, hogy sportolt az ő feleségével, az enyém enyelgést mond. Mindig furcsának találtam a szót, hogy sportoltak. Mit csináltok? Sportolunk. Sportos. Tudom, hogy más fordítások különböző szavakat használnak itt. Ha megnézzük az eredetiben ezt a szót, tudjátok mit jelent? Nevetést, hangos nevetést. Nevetés, feltörő, hangos nevetés. Ugyanezt sokszor nevetésnek fordítja a Biblia. Ez írja le a te házasságodat. Most jó helyen vagytok, jókat hallotok: örömteljesen, vidáman, gyönyör, sportolás, nevetés, hangos nevetés.
  Tehát ez egy nagyon jó jele egy egészséges kapcsolatnak, férjek, feleségek. Milyen csodálatos az az otthon a gyerekek számára, ahol azt hallják, hogy anya és apa hangosan nevetnek. És játszanak egymással. Nevetnek, vidámak, és játszanak, szórakoznak, és örömteljesek. Ugye mennyivel jobb ez, mint a kiabálást, ordítozást, káromkodást, és dobálózást hallani, és összetörni dolgokat. Ez keresztény otthonokban is megtörténik szerte a világon. Mit kellene ehelyett hallanunk? Segítsetek nekem. Nevetést! Kitörő, hangos nevetést. Egészséges, szívből jövő, belülről jövő nevetést. Min nevessünk? Hát a társaddal együtt, azon, amit tett, vagy mondott. Azon, hogy jól szórakoztok egymással, élvezitek egymás társaságát.

  A szerelmes párok, ugye, csak révedező szemmel ülnek az asztalnál, és egész este nevetnek a semmin, a semmin. Nem is kell, hogy vicces legyen, amit mondanak. Egyszerűen csak nevetnek.

  Olvastam valahol, hogy az 5 évesek átlagban naponta 113-szor nevetnek. Akik körül vannak kicsik, meg tudjátok ezt erősíteni, ugye? A kicsik folyamatosan nevetnek. 113-szor átlagosan, van, aki még ennél is többet. Mit jelent ez? Látnak valamit, vagy csinálnak? Nevetnek. Hangosan nevetnek. Ezt jelenti ez a szó: hangosan nevetni. Azt mondják, mire valaki 44 éves lesz, talán naponta 11-szer, ha nevet. 113-ról 11-re csökken a nevetés gyakorisága, mert közben felnövekedett. Az Ige, ugye azt mondja, hogyha nem leszünk olyanok, mint a kisgyermekek, nem tudunk bemenni Isten királyságába. Nem kell, hogy elveszítsük a nevetés képességét, és pláne nem, a házasságunkban. Amikor abbahagyjuk a nevetést, és már nem nevetünk egymással, az nem jó. Valamit elveszítettünk addigra.

  Tehát, még egy feladat. Csináljunk valamit, hogy szórakoztassuk, mulattassuk a társunkat. Csináljunk valamit, hogy megnevettessük őket, hogy jobban érezzék magukat. Határozzuk ezt el, hogy előcsalunk belőlük, egy mosolyt, egy nevetést. Velem vagytok, ugye? Lássuk meg azt a valamit, ami tetszik nekik. Ha szerettek valakit, akkor szeretnétek, hogy ez mindig így legyen. Nem csak egy hétig. Ha szeretitek a párotokat, akkor boldognak, elégedettnek akarjátok látni őket. És úgy, hogy nevetnek, hangosan nevetnek. Miért? Mert élvezitek egymást. Dicsőség Istennek. Meséljétek el a barátaitoknak. Mondjátok: dicsőség Istennek! Hú, valami történt. Nem tudjuk mi volt, de valamit kaptunk. Volt valami jó. Vannak dolgok, amik jobbak, mint gondolnád. A szellemedbe bekerülnek, és elkezdenek működni, és befolyásolnak téged. Az elkövetkezendő években hatással lesznek rád.

  Csukjátok be a szemeteket, és emeljétek fel a kezeiteket az Úrhoz, és mondjátok ki hangosan: Atya Istenem, bocsáss meg nekem, bocsáss meg nekünk, hogy elhagytuk az első szeretetünket feléd, és egymás felé. Hajlandóak vagyunk visszaemlékezni, megtérni, újból megtenni az első cselekedeteket, amelyeket régen tettünk, hogy visszanyerjük az első szeretetet, és az növekedjen bennünk. Hozd emlékezetünkbe ezeket a dolgokat egymással kapcsolatban. Mutasd meg, hogyan tudjuk gyakorolni azokat, és hogyan legyünk hatékony cselekvői a Te Igédnek, és adj nekünk növekedést az örömben, növekedést az intimitásban, a közelségben, a nyitottságban. Követeljük a növekedést a házasságunkban, Jézus nevében. Halleluja. Halleluja.


  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10253
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook