gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  A bőséges helyed PDF  | Nyomtatás |  E-mail

  Az első dolog, amiről beszélni szeretnék, az az, hogy neked megvan az elrendelt bőséges helyed! Neked van egy Istentől elrendelt helyed. A bőség helye, a gazdagság helye. Istennek már akkor volt egy terve az életedre, még mielőtt megszülettél volna. Istent soha nem érte meglepetés. Hiszitek ezt? Néha az emberek azt mondják nekem, hogy én csak ilyen véletlenszerűen jöttem a világra, az én szüleim nem igazán számoltak velem, ezért nem is tudom, hogy élnem kellene, vagy sem. Hát, nagyon szűk látókör ez. Tudod mi történt, megfogantál az édesanyád méhében és azt hiszed, hogy az történt, hogy Gábriel azt mondta az Atyának, hogy: „ó-ó, hát ezek meg honnan jöttek?” És az Atya azt mondta, hogy: „húúú, hát most mit kezdjünk velük? Ááhh, majd valami lesz velük!” Viccelsz?! Nem, nem! Nem és nem!

  Hallasz ostoba dolgokat a magazinokban, a tévében, hogy Isten hibát követett el… Hallottál már ilyet? Isten hibát követett el velem. Igazából egy nő vagyok egy férfi testben. Igazából egy férfi vagyok egy női testben. Hát ez meg hogy történt? Az emberek ezt hiszik. Jól van rendben, te ezt hiszed, de hogy történt ez veled? Azt gondolják az emberek, hogy van egy hosszú sor a mennyben, ahol a szellemeket a testekkel összekapcsolják és lehet, hogy egy kora hétfői reggel volt és az angyalok nem figyeltek oda, hogy mit csinálnak és a minőség-ellenőrzés nem volt a helyén, a végén pedig azt mondják, hogy: „ó-ó, hát most egy férfit tettünk egy női testbe.” Azt mondja a másik angyal: „ó, hagyjad, hadd menjen!” Az emberek hiszik ezt. Miért? Hogy történt ez? Nem! Az ördög zavarta össze az embereket. Nagyon sokféleképpen zavarta össze az embereket, nagyon sok területen.

  Isten nem követett el hibát veled! Nemcsak egy véletlenszerű vagy. Lehet, hogy a szüleidnek meglepetés voltál, de Isten számára nem voltál meglepetés. Isten tudta, hogy jössz. A világ megalapítása előtt tudta már. Volt egy terve számodra, még mielőtt megszülettél volna és Isten belefoglalta ebbe a tervbe azt a helyet, EGY HELYET SZÁMODRA, AHOVÁ BEILLESZKEDSZ, ahova beillesz, ahol te virágozni tudsz, ahol te gyarapodni tudsz, egy bőséges helyet. Lapozzunk az Ap.Csel. 17,24-25-ös versekhez. Vigyáznom kell, nehogy véletlenül a Teremtések könyvénél lyukadjak ki, mert mindez nagyon jó…

  "Az Isten, aki teremtette a világot, és mindazt, ami abban van, mivelhogy Ő mennynek és földnek Ura, kézzel csinált templomokban nem lakik." Hol lakozik Isten? Bennünk! Mi vagyunk Istennek a templomai! – "Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott Ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent." (Ap.Csel. 17,24-25)

  Hányan ismeritek el, hogy Isten adja minden egyes lélegzetedet? Ő adja minden egyes szívdobbanásodat. Ezért most ebben a pillanatban köszönd meg Neki: Uram köszönjük Neked nemcsak azt, hogy megteremtettél minket, hanem köszönjük, hogy megtartasz minket minden pillanatban, minden másodpercben. Köszönünk neked minden egyes szívdobogást, minden egyes lélegzetvételt, s Neked adjuk a dicsőséget, és elismerjük, hogy teljesen Tőled függünk! Köszönjük Neked! Köszönjük a Te hűségedet!

  És értsétek meg a 26-os versben: "És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván előre rendelt IDEJÜKET és LAKÁSUKNAK határait." Isten előre meghatározta és elrendelte, hogy neked hova kell menned, mit kell tenned, hova illesz be, mivé kell válnod? Igen, igen. Hallgasd meg a bővített bibliafordítást: "egy eredetből, egy közös eredetből, egy közös vérből teremtette az egész emberiségnek az összes nemzetségét, hogy elhelyezze őket a földnek a színén." Hallottunk már olyanokat, akik arról beszélnek, hogy ázsiai vér, fekete vér, fehér vér, bennszülött amerikai vér. Ez olyan mintha sok-sok féle vére létezne. A rasszizmus az egy tudatlan dolog. Máshogy bánni valakivel csak azért, mert a bőrük színe más. Ugyanolyan, mintha valakivel máshogy bánnál csak azért, mert a hajszíne más, mint a tied. Ugyanaz.


  Közös eredet

  Nem én választottam meg az én bőrömnek a színét, és te sem! Mivel nem én választottam meg és te sem választottad meg, ezért nem szabadna, hogy túlságosan büszke legyél rá, vagy hogy szégyellned kelljen azt. Ugye? Egyik sem helyénvaló, mert nem te teremtetted és nem te választottad. Azok az emberek, akik a legnagyobb rasszisták, azt kívánom, bárcsak ki tudnák nyitni a szemüket és meglátnák, hogy honnan is jönnek ők. Ki az ő ük-ük-ük ükapjuk, vagy anyjuk. Hogyha te előítéletekkel rendelkezel, akkor előítéleteid vannak a te őseid irányában is. Mert mindannyian visszavezethetők vagyunk egy vérre. Ugye? Egy vér. És azt mondod, hogy: „ó, nem, bennem nincs az a vér!” Igenis ott van benned!
  Mert mindannyian egy vérből vagyunk. Mondjuk ki hangosan: egy vér. S azt mondod, ó bennem ilyen vér van, olyan vér van... Egy vérből vagyunk! Egyből! A rasszizmus tudatlan dolog – és igen kimondom hangosan – tudatlan! Vannak „jó” fehér emberek és vannak „kevésbé jó” fehér emberek. Vannak „jó fekete” emberek és „kevésbé jó” feketék. Vannak „jó” ázsiaiak és „kevésbé jó” ázsiai emberek. Az, hogy milyen színű a bőröd, honnan származol, nem tesz téged jóvá vagy rosszá, hanem az, ami benned van! Mindannyian egy vérből származunk. Még egyszer mondjuk ki hangosan: egy vérből származunk.
  Ez nemcsak az én véleményem, ez Isten Igéje. S tovább folytatja: egy közös eredetből, egy közös vérből teremtette az összes nemzetséget. Tehát, fizikai értelemben, mindannyian testvérek vagyunk. Ugye? Mindannyian egy vérből származunk. S azt mondja: meghatároztam az előre elrendelt idejüket, és az ő lakhelyüknek meghatározta a határait. A NIV Biblia azt mondja: Isten meghatározta azt az időpontot, amikor élniük kell és azt a helyet, ahol lakniuk kell. Hallottad ezt? Tehát van oka annak, hogy miért különböző nemzetek és törzsek különböző helyekről származnak a világban.


  Elrendelt hely

  Most már nagyon össze vagyunk keverve ugye, globálisan a sok-sok utazgatás miatt. S az emberek azon tűnődnek, hogy az űrutazásukat milyen messzire tudják még vinni. Megmondom neked: amennyire az Úr engedi, mert az Úr ezt már előre elrendelte, eltervezte. Meddig megyünk még tovább abban, hogy vizsgáljuk a Földet, és hogy milyen dolgokra jövünk rá? Ez mind addig lesz, amíg ezt az Úr elrendelte, s azt nem fogjuk tudni túllépni. És ezért neked és nekem ELŐRE ELRENDELT HELYÜNK VAN, AHOL LENNÜNK KELL, ÉS AHOL MŰKÖDNÜNK KELL. Valaki mondja, hogy: „Keith testvér, te hiszel az előre elrendelt sorsban?” És azt mondom, hogy: „igen, de ugyanakkor hiszek abban is, hogy van szabad akarat.”
  S mit értesz ezalatt? Hogy hiszem azt, hogy mielőtt te és én megszülettünk volna, Isten előre elrendelte, hogy kiknek kell lennünk, mit kellene tennünk, hol kellene élnünk, hol kellene működnünk, és hová kellene kapcsolódnunk. De azt is hiszem, hogy élhetsz és meghalhatsz, és soha nem teszel meg abból semmit. Hallottad? Miért? Mert Isten neked és nekem szabad akaratot adott. Annak ellenére, hogy ezt előre eltervezte, elrendelte, Isten megengedi neked, hogy megtedd azt, amit szeretnél. Választhatsz, hogy valami mást teszel. Választhatod azt is, hogy elmész egy másik irányba.

  Hagin testvér, az én hitbéli atyám azt mondta, hogy már 13 éve körülbelül pásztori szolgálatot töltött be, és volt egy megtapasztalása az Úrral, és látta az Urat, és az Úr azt mondta neki, hogyha most még valamit megtenne, akkor most lépne be az ő szolgálatának az első fázisába. S azt gondolta magában, hogy Uram, már 13 éve a szolgálatban voltam, s az első szakaszába most lépnék bele? S azt mondta, hogy az Úr elmondta neki, hogy sokan az én szolgálóim közül élnek és meghalnak és soha nem lépnek bele még csak az első fázisába sem annak, amire elhívtam őket. Ez az oka annak, amiért sokan fiatalon meghalnak idő előtt. Persze ez nemcsak a szolgálatokra vonatkozik, hanem Istennek bármelyik gyermekére.
  Az emberek megrövidülnek ezáltal, hogy nincsenek Istennek a tökéletes akaratában, nincsenek az ő helyükön. Nem gondolom, hogy tudatosítottuk volna azt, hogy milyen komoly dolog az, ha nem vagy a helyeden! Nagyon komoly! Nagyon veszélyes! Mert hogyha te nem vagy a helyeden és nem kerülsz be a helyedre és ezt sokáig így húzod, az sokba fog neked kerülni. Mert ez levághat éveket az életedről. Levághatja az áldásokat az életedről. Korlátozni fog téged és megcsonkít téged.

  Hányan értitek, hogy Isten nem tudja rád helyezni az Ő áldásainak a teljességét, a te tervedre, ami nem az Ő terve? Lehetnél-e ugyanolyan áldott, ha a te saját kis dolgaidat teszed, minthogyha azokat tennéd, amiket Ő elrendelt a számodra? Nem! Ezt így nem lehet! Mégis, az emberek milliói teszik a maguk kis dolgait. Milliók, akiket Isten a megfelelő helyre tett be, és elhagyták a helyüket, mert megbotránkoztak valamin, vagy büszkeség miatt. Vagy más dolog miatt kiugrottak a helyükről és csak lebegtek össze-vissza. Nem voltak sikeresek, nem voltak elégedettek. Hányan értitek, hogy év-év után mész, és ha nem növekedsz, akkor visszafelé mész? Akkor csökkensz! Amikor év-év után vagy, és úgy érzed, hogy nem teszel semmit, és nem azt teszed, amit kellene, és nem vagy boldog és megelégedett, és nem vagy elégedett… Hányan érzitek, hogy föl kellene ébrednetek és azt mondani, hogy valami nincs a helyén, valami nincs rendben? Biztosan a rossz irányba megyek, ugye?


  Isten akaratában

  Mert hogyha te Isten akaratában vagy, akkor ott lesz az áldás! Amikor a helyeden vagy, ott lesz a beteljesedés, ott lesz a fejlődés és az elégedettség. Mindenki mondja hangosan: a helyeden. Ez a hely a bőség helye! A bőség helye! A b-ő-s-é-g helye! A bőség helye! A gazdag beteljesedés helye. Menjünk el még egy csodálatos Igéhez, az efézusi levélre. Mielőtt ideköltöztünk volna Brandsonba, az Úr foglalkozott velünk és tanított erről az Igéről. Minden reggel fölolvastuk hangosan, egy éven keresztül. Mert az Úr mindig visszavezetett minket erre az Igére. Az Efézusi levél 2. fejezetében a 8-as vers azt mondja:

  "Mert kegyelemből tartattatok meg hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez. Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék. Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk."

  Mielőtt még újjászülettél volna, volt-e Istennek terve számodra? Voltak-e Istennél elkészített cselekedetek és dolgok, amelyeket számodra készített, hogy azokat megtedd és hogy én is megtegyem azokat? De ez nem azt jelenti, hogy ezeket automatikusan meg is teszed. Azt jelenti, hogy meg kell tenned ezeket? Nem! Van szabad akaratunk, előre el voltunk rendelve, de senki nem kényszerít minket arra, hogy megtegyük. Hallgassátok meg a bővített bibliafordítást, ezt olvastuk minden napon, minden reggel egy éven keresztül, mert tudtuk, hogy valami változás jön az életünkbe. Ilyenkor sajnálod azokat az embereket, akik nem hallgatnak Istenre, és nem engedelmeskednek Neki, mert így soha nem tudják azt, hogy miről maradtak le.
  S azt mondod, hogy: „miről maradtál le?” Nem tudod. És ez szomorú. Én nem akarok semmi jóról lemaradni! Nem akarok Istennek egyetlen áldásáról sem lemaradni! Nem kell félned attól, hogy elvéted, hanem engedelmeskedned kell Istennek, hogyha Ő mond neked valamit. Hogyan vétik el az emberek a helyüket? Részletekbe bele fogok menni, hogy az emberek miért nincsenek a helyükön és hogyan tudnak eljutni arra a helyre. Hogyan tudnak eljutni a bőségnek erre a helyére, amiről az Úr beszél. Nem kell félned attól, hogy elvéted Isten akaratát, ezt ne tedd meg! Az emberek úgy vétik el Isten akaratát, hogy tudják, mit kell tenniük, de megtagadják ezt. Visszautasítják. Így véted el Istennek a tervét!

  Amikor az ördög suttog a füledbe, és azt mondja, hogy: „ó, mi lesz akkor, hogyha elvéted, nem hallod meg az Urat?” Hallgass ide! Ilyenkor a félelem fog téged visszatartani attól, hogy megkapd Istennek a tervét és meghalld Istennek a hangját az életeddel kapcsolatban. Nem kell félned és aggódnod, Isten egy jó Atya, és Ő nem próbálja elrejteni előled az Ő akaratát! Isten nem akarja, hogy keresztül kelljen menned sok-sok dolgon ahhoz, hogy rájöjj arra, hogy mi is az Ő terve valójában. Isten segíteni akar neked, és Ő maga akarja, hogy eljuss arra a helyre! Ha te csak engedelmeskedsz neki, akkor Isten elvisz téged oda, eljuttat téged oda! A probléma ott van, hogy amikor az emberek tudják, mit kellene tenniük, de úgy határoznak, hogy mégis valami mást tesznek meg. Ez az, amikor eltávolodsz Isten akaratától, az Ő tervétől, és kikerülsz a helyedről.

  Az efézusi levélben a bővített biblia azt mondja:

  "Istennek a kézművei vagyunk Krisztus Jézusban újjáteremtve, újjászülettünk, hogy elvégezhessük azokat a jó cselekedeteket, amelyeket Isten előre elrendelt, előre megtervezett számunkra, hogy járjuk azokat az utakat, amelyeket Ő az idő előtt elkészített, hogy azokban tudjunk járni, hogy éljük a jó életet, amelyet Ő előre elrendezett és előre elkészített számunkra, hogy abban éljünk."

  Ez számomra úgy hangzik, mint a bőség helye. Élni azt a jó életet. Élni a jó életet. A magas életet. Ez Isten akarata? A bőséges hely, jó cselekedetek?


  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 11047
  Küldés (2)add comment

  Angyal Ferenc László hozzászólása:

  69
  ...
  Nagyon jó volt olvasni áldás és öröm volt számomra!
  2011 június 19

  Swartz Miriam hozzászólása:

  194
  ...
  smilies/cool.gifAZERT EN MARADOK ZSIDOOOOOOOOOOOO
  2010 július 15

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook