gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Hitben kilépni PDF Nyomtatás E-mail

  Huszonvalahány éven keresztül segítettünk Kenneth Haginnek a szolgálatban és köszönöm ezt Istennek. De az utolsó években, mikor segítettünk, tudtam én is és a feleségem is, hogy egy változás jön, az áthelyezés meg fog történni. Ugye az elején elhagytuk Mississippit és elmentünk Tulsába, de most már tudtuk, hogy valami változás fog jönni, és Isten soha nem mondja el az egész történetet persze, de eleget mutat számodra ahhoz, hogy meg tudd tenni azt az első lépést, és ez hitet igényel. Úgy kell majd viselkedned, mint Ábrahámnak, ki kell lépned, és menned kell. Nem fogod tudni, hogy hova lépsz és mi lesz a vége, és nem fogod tudni, hogy hogyan fog megtörténni.

  Ez az oka annak, hogy az emberek miért nem jutnak el a végső helyre, mert félnek túlságosan is attól, hogy kilépjenek. Nagyon félnek attól, hogy elhagyják a biztonságos takarójukat, hogy elhagyják azt a pár dolgot, amit ismernek. Most hogy visszanézek az életemre, tudom, hogy volt idő, amikor azt mondtam, hogy ez mindenem, amim van, és csak ennyit tudok. Nem akarom elhagyni ezeket a dolgokat, nem tudom, hogy meg akarom-e ezt tenni. Most így évtizedek múlva visszatekintek, és azt gondolom, hogy óóó, hogy örülök, hogy elhagytam azokat a dolgokat. Mert Istennek volt egy másik terve a számomra és ha ragaszkodtam volna az én kicsi kis biztonságos helyemhez, tudom, hogy elvétettem volna. Soha nem tudott volna engem Isten kihozni a szükség helyéről és bevinni a bőség helyére. Hajlandónak kell lenned, hogy bárhová kész vagy elmenni. Hajlandónak kell lenned ahhoz, hogy bármit el tudsz végezni. Hajlandónak kell lenned bármit magad mögött hagynod. Ugye?

  Ha nem teszed, akkor nem kerülsz be a bőségnek arra a helyére, amit Isten számodra elkészített. Isten azt mondta, hogy élni a jó életet, amelyet Isten előre elkészített számunkra, hogy abban éljünk. Volt még egy ige, amit az Úr abban az időben adott nekünk, és az a Sámuel második könyvében volt a 7-es fejezetben. Már egyszer keresztülmentünk ilyen dolgon, amikor elmentünk Tulsába, hogy a bibliaiskolába menjünk. Ott akkor már nagyon jól megalapozódtunk, és már kinőttük azt a helyet, ahol tartottuk az alkalmakat és nagyobb hely után néztünk, és kerestük a helyünket. Mondjuk ki hangosan, hogy: „helyünket!” Kerestük, kerestük, de nem találtuk meg ott. Nem csoda, mert a rossz államban néztünk utána, olyan sokszor ez a gond, mert az emberek csak egy helyen nézik meg, a rossz helyen.
  Hadd mondjam el nektek mi egy nagyon-nagy kulcsa annak, hogy hogyan hallhatsz Istentől. Ahhoz, hogy tudjál hallani Istentől, az Úr elé kell menned, és el kell csendesedned. De meg kell nyitnod a szívedet, tágra kell nyitnod a szívedet, és ne csak beszélj, hanem hajlandó legyél arra, hogy bármire hajlandó vagy. Bármit fontolóra fogsz venni, amit az Úr mutat neked. Hallottad? Legyél hajlandó arra, hogy meghallod a „nem”-et valamivel kapcsolatba, amit meg szeretnél tenni.  Legyél hajlandó meghallani azt, hogy „menj” valamivel kapcsolatban, ahová te nem is akarnál elmenni. Ha nem vagy hajlandó, és ha benned van a nem hajlandóságnak egy parányi, parányi kis része is, az akadályozni fog téged abban, hogy útmutatást kapj és hallj Istentől. A te szíved, az a gond ebben a dologban.

  Tudod, én soha nem gondoltam arra, hogy valaha pásztor leszek, soha még csak eszembe sem jutott. Tizenöt éve már a szolgálatban voltunk és elmentünk vakációzni, és egy tóparton voltunk és megkérdeztem Phyllistől csak úgy, hogy valaha már gondoltál arra, hogy pásztorkodni fogunk? Azt mondta, hogy: „nem”. Én meg azt mondtam, hogy: „én sem”. Ezzel befejeztük a beszélgetést. Ez volt az egész beszélgetés. Nem is beszéltünk róla mindaddig, amíg az Úr el nem kezdett velünk foglalkozni ezzel a dologgal kapcsolatban. Olyan boldog vagyok, olyan boldog vagyok, hogy milyen csodálatos Istennek a terve. Én megtanultam, hogy Isten okosabb nálam, és Ő jobban tudja, hogy én hova illek bele, meg az én kicsi kis dolgaim.
  Volt egy barátom, akivel iskolába jártam, és meg volt arról győződve, hogy ő evangélista, és befejeztük. Nem is foglalkozott nagyon a pásztorokkal. S azt mondta, hogy: „óó, hát nekik nincs valami világlátásuk a dolgokról. Ők csak a négy fal között elvannak, én egy evangélista vagyok.  Ó egy tüzet okádó, és tüzet lélegző evangélista.” Vett magának egy sátrat és ment, és hát volt némi sikere. A következő dolog, amit hallottam róla, hogy az Úr azt mondta neki, hogy pásztornak hívta el őt. Kérdeztem tőle, hogy: „nocsak?” Az Úr adott neki egy csodálatos gyülekezetet és olyan csodálatosan gyarapította őt. De mi lett volna akkor, ha nem lett volna nyitott, efelé? Ó, én tudom mi vagyok, én ez meg ez vagyok!


  Kérdezd az Urat

  Ajánlom, hogy kérdezd meg az Urat, és hogyha meg akarod találni azt a végső helyet számodra, akkor nyitottnak kell lenned. Mindenki mondja hangosan, hogy: „nyitott!” Teljesen nyitottnak kell lenned. Az Úr elé kell menned és kinyitni a szívedet és azt mondani: Uram, hajlandó vagyok bármit megnézni. Hajlandó vagyok bármit fontolóra venni. Csak akkor tud Isten elvinni téged azokra a helyekre, amit azelőtt nem láttál, azelőtt nem is vettél fontolóra. Rájössz arra, hogy mi volt az a sok minden, amit Ő már tudott. Emlékszem rá, hogy alkalmakon voltunk Copeland-ékkal. Egy temetésen voltunk, barátainknak a temetésén. Velük repültünk oda az ő repülőjükön. Mikor visszafelé utaztunk, Phyllis, én, és Gloria együtt ültünk, és Billy Brim is ott ült. Együtt ültünk, és ők elkezdtek beszélni a helyről. Miss Gloria elmondta, hogy hogyan történt az, amikor ők először meglátták azt a helyet ott Forthwort Texasban, nem volt semmi pénzük, de tudták, hogy az az ő helyük. És hogy Isten természetfeletti módon odaadta nekik azt a csodálatos területet és azt az épületet. Most pedig egy világméretű erő-ház az Isten számára. De ők tudták, hogy fizikailag az ő helyük Forthworth-ben van, és hogy az ő működésüknek a helye szellemi értelemben is ott volt abban a városban. Aztán Miss Billy is elkezdett beszélni arról, hogy ő azt gondolta, hogy az ő működésének a helye Oklahomában lenne, de Isten őt is elhozta Brandsonba, és hogy milyen boldog volt ott.

  Ez micsoda bizonyság volt számomra és Phyllis számára, azzal kapcsolatban, hogy Istennek megvolt az elrendelt helye, ahol lennünk kellett. Elkezdtek velünk beszélni, s elkezdték nekünk mondani, hogy Istennek számotokra is van egy helye! És ez az igazság. Ez szó szerint megütött minket a szellemünkben, és rájöttünk arra, hogy annak ellenére, hogy ezen az egy helyen voltunk már huszonvalahány éve, de rájöttünk arra, hogy valahogy nem igazán vagyunk beteljesedve ott azon a helyen, nem vagyunk elégedettek azon a helyen, ahol vagyunk. Ezért teljesen erőssé vált ez a szívünkben, hogy Istennek számunkra megvan a helye, a mi helyünk! Mondd ki hangosan: Istennek van egy helye a számomra. Az én helyem, és ez egy bőséges hely. Ez egy olyan hely, ahova beillesz, és amit Isten számodra teremtett.
  Ez nemcsak fizikai, geográfiai hely, hanem szellemi is. Egy hely a Testben, egy hely, ahol össze vagy kapcsolva emberekkel. Egy olyan hely, ahova beleillesz, és ahol virágzol, ahol nagyon sok gyümölcsöt hozol. A te bőséges helyed! A bőségednek a helye, a gazdag beteljesedésednek a helye. Nem sokkal ezután, az Úr elvitt minket erre az igeversre. Emlékszem rá, amikor behívtuk az alkalmazottainkat, és elmondtuk nekik, hogy el fogunk költözni, egy másik helyre megyünk. Áldott legyen a szívük, mindannyian velünk jöttek! S azt mondták: „hát, mi is megyünk akkor.” S azt mondtam, hogy: „nagyon jó”. Mindannyian eljöttek, és olyan hűségesek! És az Úr ezt az Igét adta nekünk.Tehát a 2Sámuelben, ott vagytok?  7-es vers.

  2Sámuel 7:10 azt mondja: Helyet is szerzék az én népemnek… – hányan fogadjátok ezt el a számotokra? Helyet is szerzék az én népemnek, Izráelnek… – a mai nap az Újszövetség minket Isten Izráelének nevez – …és ott elplántálám őt, és lakozék az ő Helyében… Kicsit jobban izgatottabbnak kellene lennetek. „Lakozék az ő helyében” az angolban úgy van, hogy „egyedül lakozzék a saját helyén”. Többé helyéből ki nem mozdíttatik. Nagyon hiszem, hogy sokan az alkalmazottaim közül ezen az igeversen állnak. Mert az emlékezetembe idézték. Az a kevés idő, amit itt töltöttünk, már eleve úgy érezzük, hogy itthon vagyunk. Olyan minthogyha már réges-rég itt élnénk. De ha az Úr azt mondaná nekem holnap: "Nem ez, hanem Kína a te helyed", akkor fölszednénk a dolgainkat és elmennénk. És Isten törődne velünk és gondoskodna rólunk, és minden rendben lenne. Ugyanez ez a helyzet veled is.


  Hajlandóság

  Hajlandó vagy? Ez picit gyenge volt a válasz. Hajlandó vagy mindent és mindenkit magad mögött hagyni, ha az Úr azt mondja neked? Az valóság az, hogy sokan nem hajlandóak erre. Nem hajlandóak. Ragaszkodnak a dolgaikhoz, ragaszkodnak a házukhoz, ragaszkodnak a földjeikhez, az ő barátaikhoz, a családjukhoz, és nem hajlandóak elmenni. Még akkor sem, ha maga Isten szólna nekik, akkor sem hajlandóak erre. Mindenütt történik ez a bolygón. Ez az oka annak, amiért az emberek elégedetlenek. Ezért van olyan sok bajuk. Mert az ajtók tárva-nyitva állnak az ellenség előtt. Nincsenek Isten tökéletes akaratában. Nincsenek teljes engedelmességben. Ezért az ajtó nyitva van az ellenség előtt. Nem fejlődnek, és ezért érzik azt az elégedetlenséget. Ezért nem gyarapodnak úgy, ahogyan kellene. Mert Isten nem tudja és nem is fogja rád helyezni az Ő tökéletes és teljes  áldását, amikor engedetlen vagy. Az engedetlenséget Isten nem tudja megáldani, és nem is fogja.

  Hallod-e mit mond Istennek a Szelleme ma? Az első hatalmas lépés ebben a dologban, hogy hajlandó legyél. Hányan emlékeztek Ézsaiásra? Ha hajlandók és engedelmesek lesztek, akkor eszitek a földnek javait. Ez úgy hangzik számodra, mint a bőség helye? Hogyan kezded? Ha hajlandó vagy! Mindenki mondja, hogy: „hajlandó”. Ha csak ezt megértenénk, akkor már nagyon sokat mennénk előre. Az emberek beszélnek erről, de nem azok. Beszélnek erről, de ha valami közbejön... Olyan sok hűséges ember van velünk! Nagyon kevés százalék. Most azokról beszélek, akik az évek során azt mondták nekem: „Ó, Keith testvér, veled vagyok, bármire szükséged van, Isten elmondta nekem, hogy itt legyünk, itt vagyunk veled, kitartunk.” Két hónappal azután valami közbejött, s megkértem, megtennéd ezt? S azt mondták, hát... igazából nincs is a szívemen, hogy megtegyem, nem igazán hiszem, hogy ez az én szolgálatom. Tehát engedetlen vagy! Nem is vagy hajlandó! S az emberek nem fedezik fel, hogy ez levágta őket arról, ami történik. Nagyon sokszor az Úr foglalkozott velem azzal kapcsolatban, hogy tegyek meg dolgokat emberekért. Nem is tudták, hogy én már a szívemben eltökéltem magam, hogy segítek nekik venni egy házat. De elmentek. S akkor mi történik? Azt mondtad, hogy: „miért nem mondtad nekik?” Kérdezed. Mert nem az én dolgom lett volna ezt elmondani. A próbákon át kell menni. Meg kell, hogy próbáltassál. Éppen ezért az ellenség megkísérti az embereket. Azért, hogy haragra keljenek, hogy megbotránkozzanak, hogy megsértődjenek, és hogy kimenjenek a helyükről. Miért?

  Mert az ördög le akar téged vágni. Azt akarja, hogy eltérj attól az iránytól, és nem akarja, hogy eljuss a bőségnek arra a helyére, mert azon a helyen te Isten számára egy erőt képviselsz. Egy befolyásod van. Befolyásolod azokat, akik körülötted vannak, és ezért az ördög mindent elkövet, ami az erejében áll, hogy megtévesszen téged, hogy megsértsen téged, hogy megbántson téged, hogy megbotránkozz. Hogy kiugorjál abból, amivé válnod kellene, hogy az összeköttetéseidet is teljesen levágja rólad. Mondd ki hangosan: Megtagadom ezt, és nem fogok elmozdulni! Elmegyek oda, ahová Isten mutatja, hogy menjek, ott maradok, amit Isten mutat nekem, és Isten eljuttat engem a bőség helyére!
  Ezt így is kell értened, mert meg leszel kísértve. Meg leszel kísértve, hogy kiugorj a helyedről. Micsoda megtiszteltetés volt segíteni és együtt dolgozni Kenneth Haginnel. De tudod a huszonvalahány év leforgása alatt, igaz, itt-ott azért előfordult, hogy meg voltunk kísértve mi is. Nekem is volt rá nagyon sok lehetőségem, hogy elmenjek misszionáriusnak, elmenjek zenésznek, és nagyon sok meghívást kaptam az emberektől, hogy gyere, segíts ebben meg abban, és nagyon sokszor költöttem a pénzt, ahelyett, hogy pénzt kerestem volna, de tudtam, hogy ott a helyem Haginnél. Mert 20 évvel azelőtt az Úr adott nekem három szót. Három szót! Segíts Hagin testvérnek.

  Ez volt az én szolgálatom huszonvalahány éven keresztül. Valaki kérdezi, hogy: „hogyan hittél abban, hogy te a Rhema Bibliaiskolában tanító leszel?” S azt mondom, hogy nem hittem ebben, nem gondoltam erre, egy nap odajöttek hozzám, hogy szükségük van segítségre, és az Úr szólt nekem, hogy: „segíts Hagin testvérnek!” Adjál kis üdvözlőkártyákat, köszöntsd az embereket az ajtónál, vezesd az autót, hozzál kenyeret, prédikálj számomra, mindegy mi. Segíts Hagin testvérnek, ugye? Tudom, hogy nem lennénk a bőségnek ezen a szintjén, ezen a helyen, hogyha nem maradtunk volna akkor a helyünkön. Mi lett volna, hogyha öt év után kiugrok onnan, ugyanilyen áldottak lennénk? De tudod, az emberek kiugranak. Nagyon sokan kiugrottak.
  Az Úrnak, az Úr mivoltja nagyon sok ember számára nem valóságos. Ha Jézus a te Urad, akkor nem saját magad hozod meg a döntéseidet abban, hogy mit kell tenned az életben. Mert, ha Ő a te Urad, akkor te azt teszed, amit Ő mond. Rutinból a keresztények elhagyják a munkahelyüket, új munkahelyre mennek, amikor kedvük van. Akkor kezdenek el gyülekezetet, mikor kedvük van, és akkor változtatják, amikor úgy érzik, hogy... Hányan értitek, hogy vannak emberek, sokan, akik váltogatják a gyülekezeteket. Ugyanúgy, ahogy az inget reggel. Minden reggel új inget vesznek föl.

  Ugyanúgy változtatják a munkahelyüket, ugyanúgy változtatják az élettársaikat is. Miért? Mert valami újat akarok. Ezek az emberek nincsenek Isten akaratában, nincsenek az Ő tervében. Nincsenek abban, amit Ő választott számukra, amit Ő rendelt a számukra, és ez a válasz a sok, tengernyi problémára, és mindaz, amijük nincs, mindaz, ami rosszul sül el az életükben, azért van, mert nincsenek az Isten akaratában. Nem teheted a saját dolgaidat, közben azt várva, hogy teljesen áldott legyél.


  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 9810
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook