gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Pályaválasztás PDF Nyomtatás E-mail
  Meg kell változtatnunk, hogy hogyan tanítjuk a gyermekeinket. Hallod, ahogy a szülők azt mondják a gyerekeiknek, „ó édesem, te olyan okos vagy, bármit meg tudsz tenni, amit akarsz, azt megtehetsz.  Bármi lehetsz, ami csak lenni szeretnél”, de ez nem így van, ez nem igaz! Igen mondd nekik, hogy okosak, de nem lehetnek bármik, amik csak ők szeretnének. Az nem az ő dolguk, hogy ők maguk döntsék el, mik akarnak lenni. Hanem az ő dolguk az, hogy ők rájöjjenek arra, felfedezzék azt, amit már Isten elrendelt a számukra, hogy ők legyenek, mielőtt még megszülettek volna. Csak így tudnak teljesen áldottak lenni és így tudnak megelégedettek lenni.

  Lehet, hogy egy rossz karrier után futsz. Nemcsak attól függ, hogy te mit akarsz tenni. Amikor a Rhema Bibliaiskolánál be kellett iratkozni a következő évfolyamba és meg kellett választani, ki kellett választani, hogy mit akarsz csinálni, olyan volt, mint amikor a középiskolából ugye az emberek jelentkeznek az egyetemre és azt mondják, hogy: „hát mi is akarok lenni?” Á, azt hiszem, hogy pásztor akarok lenni. Az, jó lenne. Ó, lehet, hogy evangélista. Ja, inkább leszek egy misszionárius. A lehet, hogy ez leszek... Ez rossz gondolkodás! Nem a te dolgod az, hogy válassz valamit! Melyiket is válasszam? Azt Isten már eldöntötte, már mielőtt megszülettél volna. Hiszed ezt? Látod ezt? Ez már előre el volt döntve, ki volt választva számodra! Nem a mi dolgunk az, hogy mi döntsünk erről, hogy kik akarunk lenni, mit akarunk csinálni, hova akarunk menni, ezt már Isten elhatározta számunkra. A mi dolgunk az, hogy ezt felfedezzük, amit Isten elrendelt számunkra. És hogy addig ne menjünk vissza, amíg meg nem találjuk a helyünket. Ámen? Fogod-e tudni azt, hogy mikor vagy a megfelelő úton? Igen fogod tudni! Mert az áldások beteljesednek rajtad! Tütűűü! Jön az áldás-autó a házad elé. Megáll ott. (Ez egy belső vicc, ezt sokan nem értik.)
  Sokat hallod ezt a gyülekezetekben, de mi tudjuk, hogy azon a helyen vagyunk, ahol lennünk kell. Mi tudjuk ezt. Nagyon sokan közületek is érzik ezt, és olyan áldottak vagyunk, olyan sok áldás ért minket, áldás áldás után jön. Áldás, áldás után. Tudod, én nem fekszem le éjjel az ágyamban és azon tűnődöm, hogy ó, én most Isten akaratában vagyok vagy nem? Hát...,  remélem... Nem én ezt soha nem teszem! Tudom, hogy Isten akaratában vagyok! Tudom! Tudom, hogy hol kell lennem, és Istennek minden gyermeke számára ez elérhető. Meg kellene, hogy legyen ez a bizonyosság a szívünkben. Halleluja!

  2Sámuel 7:10 azt mondja: Helyet is szerzék az én népemnek… – hányan fogadjátok ezt el a számotokra? Helyet is szerzék az én népemnek, Izráelnek… – a mai nap az Újszövetség minket Isten Izráelének nevez – …és ott elplántálám őt, és lakozék az ő Helyében… Egy hely, a te saját helyed! Olvassuk tovább: …és nem fogják többé az álnokságnak fiai nyomorgatni őt, mint annakelőtte.
  Hadd olvassak egy másik fordítást. Azt mondja az Úr, hogy:  "Egy olyan helyet biztosítok be az én népem számára, elplántálom őket, hogy legyen egy saját otthonuk, és soha többé nem zavarják őket és a gonosz emberek nem fogják őket többé elnyomni, ahogy azt a kezdetek kezdetén tették." Mit jelent ez? Mit mond az Ige? Hogyha az embernek az útja Istennek a tetszésére van, akkor még az ő ellenségei is jóakaróivá lesznek. Amikor Istennek a tökéletes akaratának a kellős közepén vagy, akkor vagy a védelem helyén. Ez a védelem helye. Ez a gyarapodás helye. Az öröm helye. Akkor a gonosz nem illethet. Dicsőség Istennek! Semmi sem éri meg azt, hogy valamivel meghamisítsd ezt az egészet.

  A bőség helye az a hely, amit Isten már eleve elrendelt számodra mielőtt megszülettél. Az emberek mikor újjászületnek, még csecsemők, és Isten ezt tudja. Ő nagyon kegyelmes. Nagyon sokszor, míg csecsemő vagy, az Úr vezet téged, nem is tudod, hogy vezet. Ő hordoz téged! Ő összekapcsol téged a megfelelő emberekkel és elvisz téged a megfelelő helyre. Te nem is vagy ennek a tudatában, mert te csecsemő vagy és az Úr hordoz téged. De, ahogy az idő múlik, -és itt az ideje, hogy felnőjél-, még inkább tudatában legyél ennek.


  Elhagyták a helyüket

  Ahogy növekedsz, fogod tudni, hogy az Úr vezet téged valamerre és visszautasíthatod ezt, megtagadhatod. Ilyenkor jönnek a problémák. Amikor azt mondod, hogy ó ez nincs a szívemen. Hallottál-e már valakit azt mondani, hogy az Úr mondta nekem, hogy ezt megtegyem? És pár hónappal azután láttad, hogy elmentek. Az Úr tényleg mondta nekik? Akkor mégis miért döntöttek így, hogy elmentek? Figyeld meg, amikor az emberek azt mondják, hogy: „az Úr mondta nekem”. S pár hónappal  vagy pár héttel azután már nem csinálják, és az Úr biztos meggondolta magát. Gondolod? Vagy Ő az az Isten, az Úristen, aki nem változik meg soha? Ő nem változik, de az emberek megváltoznak. Így kerülnek ki az emberek a helyükről. A Biblia beszél arról, hogy mikor az emberek kikerülnek a helyükről, megítéltetnek és jön az ítélet. A Júdás levelében olvashatunk az angyalokról.

  A Júdás 6-os versben azt írja az Ige: "És az angyalokat is, akik nem tartották meg fejedelemségüket, hanem elhagyták az ő lakóhelyüket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken sötétségben tartotta." Egy másik fordítás azt mondja: "Nem tartották meg az első helyüket, hanem elhagyták azt. Valami mást láttak meg és elhagyták azt a helyet, amit Isten adott nekik." És ez, mindenbe került nekik. Hallottad-e már azt a mondást, hogy „a szomszéd fűje, mindig zöldebb”? Az emberek így gondolkoznak, valami mást meglátnak, és azt mondják: „ez jól néz ki, lehet, hogy én is megpróbálom. Lehet, hogy megpróbálom. Jól néz ki.”

  Volt egy ember, aki azt mondta nekem, hogy: „az Úr szólt és azt mondta nekem, hogy legyek evangélista” és nekifeszült és pár hétre rá felhívott és azt mondta, hogy: „azt hiszem, megpróbálom ezt a pásztorkodást.” S azt mondtam, hogy: „tényleg?” S azt mondta, hogy: „igen”. S kérdeztem: „az Úr foglalkozott veled ezzel kapcsolatban?” S azt mondta: „á, nem tudom, de megpróbálom.” Kérdeztem tőle, hogy: „kész vagy arra, hogy elkötelezd magad, és úgy foglalkozz a gyülekezettel mint a saját családoddal? Mert te leszel az apukája a gyülekezetnek.” S azt mondta: „hát ezt nem is tudom. Kérdeztem tőle, hogy: „tényleg biztos vagy abban, hogy az Úr mondta neked?” Azt mondta: „á, nem tudom, de szerintem az Úr nem bánja, ha ezt megpróbálom.” Ez nem így van!
  Kikerülni a helyedről, az nagyon súlyos következményekkel járhat. Mert, amit teszel az az, hogy elhagytad a saját helyedet, és behatoltál egy másiknak a helyére. Egy olyan helyre hatoltál be, ahol nincs ott a kegyelem a számodra. Az egyik módja annak, ahogy meg tudod határozni a te helyedet, az a te kegyelmed által van. Segít neked meghatározni azt, hogy hova illesz bele. A te kegyelmed, amit kaptál Istentől, a te ajándékaid, a keneted segít neked abban, hogy meg tudd határozni, hogy hova illesz bele. Veheted a legtehetségesebb embereket, és kiveheted őket a helyükről és megbénulnak. Nem használhatóak.

  Vegyünk csak egy hegesztőt, aki egész életében csak hegesztett. Lóg egy hatalmas épületen és ott hegeszt valamit. Amikor összehegeszti azt a dolgot, soha nem kell azon tűnődnie, hogy az a dolog vajon szétesik-e vagy sem. Bármilyen anyag. Vegyünk egy idegsebészt, és ő az egyik legcsodálatosabb idegsebész a világon, olyan sebészetet, olyan operációt tud elvégezni, amihez mások még csak hozzá sem tudnak nyúlni. Vegyük ki őket a helyükről és cseréljük meg őket! Vegyük csak ezt a sebészt és tegyük őt fel 30 emelet magasra, s tegyünk rá kesztyűket és lógassuk őt a levegőben és magyarázd el neki, hogy ezt úgy kell összehegeszteni, hogy az tartson, mert ennyi tonna súly nehezedik majd erre. S azt kérdezed tőle: „tudod hogy kell bekapcsolni ezt?” Azt mondja: „nem.” Tudod mi ez? Nem. Tudod mit csinál ez? Nem. Akkor tudatlan vagy! Mit csinálsz itt a magasban? És ugye az orvos azt is mondhatná: „á nem érzem magam, hogy ideillenék, mert nem tudok semmit.” Akkor most vegyük ezt a hegesztőt. Tegyük őt be csak az orvos helyére a műtőbe. Leborotválták az ember fejét, ugye meg kell műteni az agyát, és megkérdezik tőle, hogy: „doktor melyik műszert adjam neked először a kezedbe?” S azt mondja: „egyiket se!” S kérdezik tőle, hogy: „hol akarod kezdeni a bevágást? Tudod mi ez a műszer meg az a műszer, meg ez a kés meg az a kés?” S azt mondja: „nem!” S kérdezik, hogy: „hogyan fogsz belépni a koponyába?” Azt mondja: „nem tudom!  Nem tudom ezt sem.” Ugye érezheti magát nagyon tudatlannak ez az ember. „Haszontalan vagy, mit csinálsz itt?” Mi itt a probléma? Tényleg haszontalan? Nem! Csak elment a helyéről. Amikor kimész a helyedről, akkor bizony haszontalannak fogod magad érezni. Ha kilépsz a helyedről, akkor kiléptél a kegyelemből. Ha kiléptél a kegyelemből, akkor majd jól az arcodra fogsz esni.

  Még egyszer elmondom, gondolkozz el ezen! Ha kilépsz a helyedről, kiléptél a kegyelemből. Láttam embereket, akik próbáltak prédikálni, és nem volt elhívásuk. De az ő feleségük azt mondta, hogy prédikátorok. Komolyan mondom, és most épp előttem van egy illető. Egy olyan elhívásuk volt, hogy mindent meg tudtak szervezni, a szervezői képességeik, adottságaik voltak, nagyon gyorsak voltak, okosak. Nagyon jók voltak a számokkal, és olyan nagy segítségére voltak annak a bizonyos szolgálatnak. De aztán a feleség elkezdte mondani a férjnek, hogy: „neked prédikálnod kellene!” Mondta a férj, hogy: „hát, nem tudom...”  „De bizony az vagy!” Mert a feleség azt akarta, hogy valami legyen maguknak. Valami szolgálat, külön. Ahelyett hogy másoknak kellene segíteni. S aztán végül is meggyőzte a felesége a férjét, s elmentek, s egy lyukat hagytak maguk után abban a szolgálatban. És ugye ez a szolgálat pedig küszködött azért, mert elvesztette őket, mert kiléptek és szenvedtek, próbálkoztak és mindig kudarcot vallottak. Elmentek máshova, ott is próbálkoztak, ott is kudarcot vallottak. Nagyon frusztráltak voltak, mert nem volt ott a kegyelem, nem volt ott a kenet. Ez nagyon durva dolog barátom. Az emberek ilyenkor nagyon mérgesek lesznek Istenre és vádolják Istent és kérdezik Tőle, hogy: „miért nem segítesz, miért nem akarsz nekem segíteni?” Isten nem köteles neked segíteni, mikor a saját dolgaidat akarod csinálni! Mert kiléptél a helyedről.


  - Keith Moore -
  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10324
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook