gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Tiszteld a házasságot, mert Isten is tiszteli azt PDF  | Nyomtatás |  E-mail

  A házasság olyan nagyon fontos dolog, és olyan hatalmas támadásoknak van kitéve manapság. Sokféle, különböző elképzelés, filozófia van. Az emberek azt hiszik, hogy a házasság nem fontos ahhoz, hogy a gyermeket jól fel tudjuk nevelni, de ugyanakkor láthatjuk is a problémákat a gyermekekkel kapcsolatban manapság. A tinédzserek olyan összezavarodottak, és nem tudják, hogy minek kellene egy férfinek, egy embernek lennie. Hogy mi a szerepe egy férjnek, egy nőnek, egy feleségnek. Olyan sok összezavarodottság van, olyan sok krízis, olyan sok bizalmatlanság, labilisság és mindez visszavezethető ehhez a dologhoz. Isten fel tudott volna minket állítani sokféleképpen, de Isten ezt így választotta, hogy teremtett egy embert, egy férfit, és a férfiből teremtett egy asszonyt, és összetette őket. És adott nékik gyerekeket.

  Hányan gondoljátok azt, hogy ezt még tovább kellene fejleszteni, vagy csak maradjunk annál, amit Isten eltervezett? Vagy hiszel-e Istenben, olyannyira, hogy el tudod hinni azt, hogy Isten képes ezt az egészet egy magas szintre elvinni? Ez egy képe Krisztusnak, és a Gyülekezetnek. Mert Krisztus a Gyülekezet Feje, Ő a család feje. Mi pedig mindannyian része vagyunk a Menyasszonynak. És lesz majd egy közös vacsora, egy közös este, a Vőlegény és a Menyasszony esküvője. Isten használhatott volna más képet, más ábrázolási formát, más kapcsokat, de Isten ezt így választotta. Hányan hiszitek azt, hogy a férj, a feleség, a gyermekek, az asszony és a férfi Istentől elrendelt, Istentől választott mód és út? Nagyon értékes dolog, és nagyon fontos dolog, mert ez a civilizáció alapja. A nemzeteknek az alapja. A gyülekezet nem jobb annál, mint amennyire jók a gyülekezetben megtalálható családok és kapcsolatok és házasságok. Egy ország nem jobb az abban lévő gyülekezeteknél. És ezt még tovább sorolhatnánk, de mindez visszavezethető erre az egy dologra.

  Sok barátom mondogatja, hogy ó, Keith testvér bárcsak tartanál egy konferenciát szolgálóknak, akkor biztosan eljönnénk rá. És mondtam nekik: „van egy júniusban, és úgy hívják, hogy a házassági alkalmak.” Ó..., valahogy az emberek nem látják az összefüggést. Olvastad-e már a Bibliában azt, hogy ki minősül a szolgálatra. Megnézted őket? Az 1Timótheus levelében, a Titus levelében? Miről beszél Pál inkább, mint arról, hogy mennyi Igét tudsz idézni, mennyit tudsz prófétálni, mennyit tudsz imádkozni. Tudod, miről beszél Pál sokkal inkább? A te házasságodról, a te gyerekeidről, a te otthonodról, ugye? Mégis nagyon sokan nem akarják ezt megnézni, nem akarnak erről gondolkozni, mert tudják, hogy problémájuk van ezen a területen. Bizony nem igazán eszik forrón a kását ezeken a területeken. Nem tudsz úgy egy szuper szellemi férfi, vagy asszony lenni, hogyha a házasságod egy katasztrófa. Annál nem lehet szellemiebb a dolog, minthogy egy gyönyörű házasságban élsz, és csodálatos gyermekeid vannak, hogy csodálatos otthonod van. Ez a legszellemiebb dolog, ahova valaha is el tudsz jutni, amilyen szintre el tudsz jutni. Ennél nincs szellemibb dolog. Ha képes vagy szeretetben járni a férjeddel, akkor szellemi vagy. Ha képes vagy szeretetben járni a feleségeddel, minden nap és minden éjjel, ha te tudsz példaképpé válni a gyermekeid számára, a nap huszonnégy órájában, ez a szellemi! Bárki fel tud venni szép ruhát és a haját megfésülni, és eljönni a gyülekezetbe, és pár órán, pár percen keresztül hangosan imádkozni nyelveken a gyülekezetben. És ezt nevezik szelleminek. De hányan tudjátok, miről beszélek? Ez az igazi szellemi dolog. Elsősorban az, hogy egy jó ember vagy. Egy jó férj vagy. Egy jó apa vagy. Egy jó asszony vagy. Egy jó feleség vagy és egy jó anya vagy. Ezek a dolgok, ezeket kellene magasban fent tartanunk, mint az ideális dolgokat. Az igazi szellemi embernek a jellemvonása, ez. Olyan sok mindennel kapcsolatban foglalkozhatott volna velünk az Úr, mint a gyülekezettel.

  Tudjátok, hogy októberben van a növekedés hete, és nagyon sokan izgatottak ezzel kapcsolatban. De a házasság hetével kapcsolatban nem voltak annyian izgatottak. De mégis, ez ugyanolyan fontos. Hányan tudjátok, hogy ha a te házasságod egy katasztrófa, akkor nem is lesz növekedésed úgy, ahogyan az lehetne? Hányan vettétek észre, hogy a házasság hete az első az évben? Olyan sokféle alkalmakat tarthattunk volna, de én hiszem, hogy ez az Úrnak az útmutatása számunkra. Hogyha ez a helyzet, akkor bizony, hogy az Úr fontossági listájának a legtetején áll ez. Hányan tudjátok azt, hogy az Úrnak bizonyára a fontossági listának a legtetején van ez, hogy a férj és a feleség szeresse egymást, és helyesen bánjanak egymással? Helyesen bánjanak a gyermekeikkel, és megfelelő példaképek legyenek számukra. Milyen magasan van ez az Úrnak a fontossági listáján? Nagyon-nagyon magasan! Ezért vagyunk itt.
  Pár évvel ezelőtt emlékezetembe jött az, hogy azok az iskolák, ahová jártam, amikor repülni tanultam, mindig vissza kellett mennem évről évre, hogy újra és újra új tanfolyamon vegyek részt. Kenneth Copeland is egy pilóta és ő már kb. negyven éve vezet repülőgépet, és amikor Hagin mama itt volt még a földön, egyszer hallott minket beszélgetni, amikor arról beszéltünk, hogy Copelandnak éppen el kell mennie ismét egy ilyen tanfolyamra, és kérdezte Hagin mama, hogy: „hát hány éve vezet ő már repülőgépet?” Mondtam neki, hogy: „hát körülbelül már negyven éve.” És megkérdezte, hogy: „hát akkor mikor fogja végre megtanulni, hogy hogyan kell vezetni a repülőgépet? Hogy minden évben visszamegy ebbe az iskolába.” Vannak dolgok, amiket újra és újra át kell ismételni. Az alapokat újra és újra meg kell nézned. A hadsereg is nagyon jól tudja ezt, ugye? Újra és újra át kell gyakorolnod bizonyos dolgokat, mert amikor a golyók elkezdenek repkedni, és amikor a bombák fölrobbannak, nem akkor kell keresni az útmutatót, hogy most mit csináljak?! A kézikönyvet. - ugye? Ezen a bombázón hol van a..., hol van a kézikönyv, az utasítás?! Na most a piros gombot vagy a zöldet nyomjam meg? Tudnod kell határozottan! Biztosnak kell lenned benne. Vannak dolgok, amiket lehet, hogy nem kell minden nap használnod, de amikor használnod kell, akkor azt tudnod kell, hogyan kell tenned, és abban a pillanatban tudnod kell, hogy pontosan hogy működik az a dolog.

  Az Úr ezt az emlékezetembe idézte, amikor elkezdtem beszélni a házassági alkalomról. Nem arra van szükségünk, hogy valami új dolgot találjunk, hanem az útmutatás benne van az Igében. Az nem változik meg. De amit nekünk meg kell tennünk, hogy visszamegyünk ezekre az Igékre. Mit mondott az Úr a férjeknek, hogyan tegyenek? Mit mondott az Úr a feleségeknek, hogyan tegyenek? Megtesszük ezt? És milyen jól tesszük ezt? Meg kell magunkat vizsgálni. Tehát most te visszajöttél a házassági iskolába… Tudod, én nem akarok mindig elmenni arra a repülőtanfolyamra, de el kell mennem. Phiylis a feleségem akarja, hogy menjek. Érdekes, nem tudom miért, de ő bizony akarja, hogy menjek. Én nem mindig akarok menni. Mert, amikor elmész, elő kell venned a könyvet, oda kell menned időben, leülni, és be kell ülnöd abba a szimulátorba, és minden nap valami elromlik azon a repülőgépen. Nem indul be a motor, a repülőszárnyak tűzben állnak, és aztán le kell gyorsan ereszkedned a levegőből, hirtelen egy nagy hegy áll előtted, és a motor leáll, és hasonló dolgok. Ki akarja ezt csinálni? Nem úgy hangzik ez, mint egy móka! Nem, de amikor befejezted az iskolát, és beülsz az igazi repülőgépbe, akkor bizony nagyon magabiztosnak érzed magad. Mert olyan sok mindenen keresztülmentél, hogy tudod, hogyha bármi is jön, az utadba kerül, akkor tudod, mit kell tenned. És készen vagy rá.

  Miért beszélek erről? Mert a házasság is ugyanígy van. Én mindig az A pontból a B pontba repülök, és neked is ugyanaz a dolgod, de bizony vannak olyan dolgok, amelyek előjöhetnek, és kihívják a házasságodat. És bizony van útmutatás az Igében. Te úgy teszed ezeket a dolgokat, ahogy Ő mondta neked, hogy megtedd? És milyen jól teszed ezeket? Van amikor nem igazán akarod megnézni azt a dolgot, de ha megteszed, akkor választ kapsz, és válasszal jöhetsz ki abból a dologból, útmutatással, és a problémáid megoldást nyernek. Amikor kikerülsz ezekből a helyzetekből, akkor felépült vagy, és kész vagy. Felkészültél arra, ami téged a jövőben várni fog. Erős vagy, kész vagy. Nem fogsz kiabálni, és kiáltozni, hogy hol a házassági útmutatás? Valaki adjon nekem tanácsot! Valaki imádkozzon velem! Nem, te leszel készen, és te fogsz helyesen reagálni, a hit útján, a szeretet útján, az Ige útján! Már akkor legyőzöd azt a dolgot, mielőtt még az a dolog kifutna a kezedből. Ez egy nagyon értékes dolog. Olvassatok el minden nap két fejezetet az Énekek énekében, férj és feleség együtt, hangosan. Plusz még olvassátok el az 1Korinthus 13-at is együtt. A szeretet-fejezetet. Hangosan, és hogyha különböző fordításokban van meg nektek, akkor olvassátok el a különböző fordításokat is.

  Lapozzunk az 1Sámuel 2. fejezetére és a 30-as versre.

  "Azért így szól az Úr, Izráelnek Istene: Jóllehet, megmondottam, hogy a te házad, és atyádnak háza mindörökké énelőttem jár; de most azt mondja az Úr, távol legyen tőlem, mert akik engem TISZTELNEK, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megutálnak, megutáltatnak." (1Sámuel 2,30)

  Akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megutálnak... Van-e valaki, aki megutálja az Urat? Biztos, hogy van, mert amúgy Isten nem hozta volna elő ezt a dolgot. Gondoljatok bele, hogy vannak keresztények, akik megvetették az Urat, megutálták. Igen. Sokszor megtörtént. Ez a megutálni szó igazából a megvetést jelenti, és amikor a mai modern világban halljuk ezt a szót, megutálni, megvetni, akkor igazából azt hisszük, hogy azt jelenti: megundorodni valamitől. De a megvetni szó azt jelenti, hogy nem értékeled. Azt is jelentheti, hogy nem értékeled azt a dolgot. Nem tartod sokra. Nem tiszteled. Valamit figyelmen kívül hagysz. Ez is lehet a megvetés a biblikus nyelvezetű szövegben. Ha megérted ezt a jelentését, akkor gondold-e azt, hogy vannak emberek, akik manapság megvetik Istent? Figyelmen kívül hagyták Őt, nem figyeltek oda rá, nem mutattak tiszteletet, nem tartották őt értékesnek. Ezt a Biblia megvetésnek nevezi. Azt írja az Ige, hogy akik engem megvetnek, azokkal mi történik…? Ugyanígy nem lesznek értékelve, magasra értékelve. Így fordítja az angol: nem lesznek értékelve. Nem lesz nagy értékük. Tehát itt lehet az is, hogy valakivel úgy bánsz, mintha az a valaki értékes lenne, vagy pedig jelentőséggel nem bír az a személy. Nézzük meg ennek az Igének az elejét. A próféta, Istennek az embere azt mondta nekik: Azt mondtam, - tehát itt az Úr szól -, hogy a te házad mindörökké énelőttem jár, mostantól fogva. Az Úr pedig most azt mondta, hogy ez nem így lesz többé.

  Mert azok, akik engem tisztelnek, azokat én megtisztelem, más szóval, hogyha te engem megtiszteltél volna, ez történt volna, akkor tovább maradt volna, a te atyádnak a háza előttem járt volna továbbra is. Mondjátok ki hangosan, hogy ha én megtisztelem Őt, hogyha megtisztelték volna őt, akkor tovább maradt volna, megmaradtak volna. De nem tisztelték meg Őt, és nem mutattak tiszteletet az irányába, amit Ő mondott, ezért az ő háza többé nem marad a papságban. Elvesztették azt, amit nekik kellett volna adni, és ami az övé kellett volna, hogy legyen. Ez egy hatalmas elv az Igében. Itt valami kibontakozik, hogy jobban belelássunk Istennek a mélységeibe. Isten így gondolkozik, és ilyen Ő. Ez pedig azt jelenti, hogy ha te megtiszteled azt, amit Isten tisztel, amit Isten mond neked, hogy tiszteld meg, akkor Ő azt bebiztosítja számodra. És te megmaradsz abban a dologban. Évről-évre, évtizedekről-évtizedekre. Az örökkévalóságig. De ha te megveted, amit Ő tisztel, és ha te megveted azt, amiről Isten azt mondta neked, hogy tiszteld, akkor elveszted azt, ami neked adatott. Elmegy tőled, és nem fogsz abban megmaradni. Ugye hónapokon keresztül foglalkoztunk a tisztelettel, itt a gyülekezetben, és ezt az Igét újra és újra és újra elolvastuk, és úgy hiszem, hogy az Úr mutatta nekünk ezt, hogy ezt kell tennünk.

  Amikor tinédzser voltam, akkor Isten elkezdett velem foglalkozni, nem igazán tudtam még, hogy miért, de az iskolában, akkor olyan könyvek vonzottak engem, amelyek a tiszteletről szóltak. Nem is tudtam miért, vagy hogy minek? De olvastam különböző kultúrákról, a bennszülött amerikai kultúráról, a japán kultúráról, az ázsiairól és különbözőkről, ahol a tiszteletről beszéltek. Hogy ez és ez ezt tette meg a tiszteletért. Hogy valaki ezt meg ezt nem tette, azért, mert valakit tisztelt. Aztán elkezdtem Isten Igéjével foglalkozni, tizenvalahány éves koromban az Úr úgy vezetett, hogy olvassam el az Újszövetséget, aztán az Ószövetséget Dávidról, és az ő hatalmas fegyvereseiről. És olvastam a prófétákról, nem értettem miért, de ugyanaz a dolog jött át. Maga a tisztelet. Elolvastam, hogy Dávidnak a hatalmas fegyveresei átvergődtek az ellenségnek a táborán, csak azért, hogy odajussanak egy kúthoz, hogy vizet vigyenek vissza Dávidnak. Visszamentek az ellenség táborán keresztül és elvitték Dávidhoz. Ez sokak számára bolondságnak tűnik. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy őrült dolog. De ha te ezt hiszed, akkor nem érted Istent! Nem érted a tiszteletet! Aztán Dávid nem is itta meg azt a vizet. Hanem fölemelte, és azt mondta, hogy ez a víz túl értékes számomra, hogy megigyam, ez olyan, mint az én társaimnak és barátaimnak a vére. Odaadom Istennek! És kiöntötte a vizet. A talajra? – kérdezed. Igen, a földre. Kiöntötte a vizet. Mint egy áldozatot az Úrnak. És mégis: ez a mi Istenünk. Ez a mi Atyánk. Ő így gondolkozik. Ez Ő maga. Ha te Őt megtiszteled, és megtiszteled azt, amit Ő megtisztel, megtiszteled azt, amit Ő mond neked, hogy tiszteld meg… Ha te ezt megteszed, és ha én ezt megteszem, Isten megtisztel minket. Annak a módja, ahogy Ő minket megtisztel, az nagyon sokféleképpen lehet. Az egyik módja annak, ahogy Ő téged megtisztel, az, hogy megvédelmez téged. Megtart téged. Gondodat viseli, megőriz téged! Nem engedi meg, hogy keresztül kelljen menned olyan dolgokon, amin mások keresztülmennek. Nem engedi Isten, hogy átmenjél megaláztatásokon, megfosztásokon. Vagy olyan kínlódásokon, amelyeken keresztül másoknak kell átmenniük. Olyan sok módja van annak, ahogy Isten meg tud téged tisztelni. De Ő képes és meg is tisztel bennünket, annak megfelelően, ahogyan mi tiszteljük meg Őt.

  Úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas dolog, hogy az emberek összeházasodnak. És ha úgy házasodnak össze, hogy a kezdetektől kezdve tisztelik Istent. Megtisztelik Istent a házassági ceremóniában. Beszélhetnénk arról is, hogy az egyik elkötelezi magát a másiknak, így szeretik egymást, úgy szeretik egymást! De ebben a társadalomban csak erről tudnak beszélni az emberek. Az elkötelezettség, az igazi elkötelezettség az igencsak elhalványodott. Nagyon sokszor az emberek belelépnek a házasságba, és azt mondják, hát, ha nem tetszik, akkor egy-két éven belül otthagyom, és majd szerzek egy másikat. Ez az egyik oka annak, amiért a dolgok nem maradnak meg. Nem állandóak. De ha egy férfi és egy asszony megtisztelik Istent… Hallottam egy házaspárt beszélni arról, hogy az ő ceremóniájukon föl akartak állni Isten előtt, és elhatározták magukat, hogy bármilyen gyermeket is ad nekik Isten, azt a gyermeket Isten tiszteletére fogják tanítani, és elkötelezték magukat arra is, hogy tizedet fognak fizetni, és hogy Istent helyezik az első helyre az életükben. Mindenben, amit tesznek. Munkahelyükön első helyre tették Istent, a pénzükben, az anyagi életükben. De hányan látjátok, hogy ők meg akarják tisztelni Istent? Ha ők ebben megmaradnak, segít-e az Istennek, hogy megtartsa őket? Hogy évről-évre kitartsanak és megmaradjanak? Ha ők megtisztelik Istent, képes-e Isten megtisztelni őket? Azáltal, hogy megmaradnak, és kitartanak a kegyelemben és erőben. Év-év után, évtizedek után, míg az összes többi házasság kudarcot vall és szétesik. Ez az egyik módja annak, ahogy Isten téged megtisztel. Ahogy te Őt megtiszteled!


  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10417
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook