gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Aki egy feleséget talál, az kincset talál PDF Nyomtatás E-mail

  „Megnyerte a jót, aki talált feleséget… – én is áment mondok erre! – …és vett jóakaratot az Úrtól!” (Példabeszédek 18,22) Itt a kérdés, amit föl akarok tenni nektek, és azt akarom, hogy gondolkozzatok el ezen: ha már házas vagy, vagy ha majd össze fogsz házasodni, a te hitvesed az egy ajándék az Úrtól, Istentől? Hadd olvassam el nektek ezt az Igét más fordításból. Az Új Élő fordítás azt mondja: Az a férfi, aki egy feleséget talál, az KINCSET talál és jóakaratot szerez így az Úrtól. Valaki mondja hangosan: „kincset”. Kincset. Igaz-e a Jakab levél alapján, hogy minden jó ajándék, minden jó, és tökéletes ajándék… – honnan jön? – …felülről van! A világosságok Atyjától száll alá! Akiben nincs sötétség, vagy a változás vagy a változásnak egy árnyéka sem.

  Tehát a te hitvesed egy jó ajándék? Vagy egy rossz ajándék? Ha ebbe belemész, tudod, hogy vannak emberek, akik az idő multával megváltoztak, s meggondolták magukat. Azt mondják, hogy: „én, ja, hát igen, azt hittem, hogy egy angyal, de most pedig úgy tűnik, hogy ő a feleség a pokolból. Igen, azt hittem róla, hogy ő csodálatos, hogy ő valami..., de ő az ördögtől van.” Nem lehet mind a kettő! És kérdezed, hogy: „biztos vagy ebben?” És mondom: „igen. Igen!” El kell magadat határoznod. Ő egy ajándék az Úrtól? A te életedben? Látom, hogy nincs száz százalékos válasz tőletek. Még mindig vannak, akik úgy néznek rám, hogy á, nem tudom, miről beszélsz!  Menjél vissza oda, amikor összeházasodtál vele. Ha visszavihetnénk téged, arra a hétre, mielőtt összeházasodtatok, vagy egy hónappal azelőtt, és akkor kérdeztünk volna meg erről… „Ez az ember, aki az életedben van, és akihez hozzá akarsz menni, Ő egy ajándék Istentől? Vagy ő a feleség a pokolból?” De hát, hogyha tényleg azt hitted volna akkor, hogy ő a férj a pokolból, akkor soha nem mentél volna hozzá! Hogyan változhat át a Mennyből jövő férj a pokolból jövő férjjé? „Ó, az emberek megváltoznak! Én nem tudom, hogy van, de nekem egy ilyenem van.” Ez mindig, állandóan megtörténik. Ennek vége, befejeztem ezzel, szükségem van egy újra. Megszabadulok ettől, és adjatok nekem egy újat! Ha csak nem tudsz rájönni arra, hogy a Mennyből jövő férj, hogyan vált egy pokolból jövő férjjé. Hogyan tudod, hogy nem fog ez újra megtörténni? Ajánlom, hogy erre gyere rá. Mindenkinek van hústeste. Mindenkinek vannak olyan dolgai, amivel kapcsolatban tudatlan. Olyan dolgok, amikben fejlődniük kell, növekedniük, mindenkinek! Nem tudsz egy olyan embert találni ezen a bolygón, akinek nincs hústeste. Itt a dolog lényege, amikor az emberek újak egymás számára, akkor pozitív szemeken keresztül látják egymást. A jó dolgokat hangsúlyozzák ki a másikban.

  Barátom, lehet, hogy egy picit előremegyek, de Uram, segíts, hogy ez megfelelően előjöjjön. Amiért az emberek nem vállaltak felelősséget, az az, hogy amit te teszel, az kihúzza a másikból a jó dolgot, vagy kihúzza a másikból a rossz dolgot. És ugyanarról a személyről van szó, akivel te összeházasodtál. Egy két-hét alatt vagy egy-két hónap alatt nem váltok egy teljesen új személlyé. Vagy te nem hallottál az Úrtól, nem tudtad, hogy kihez mész hozzá, ezért lenne szükséged több, mint három napra, mielőtt összeházasodsz valakivel. Közösségben kell lenned vele, és akkor is kell őt látnod, amikor nem a legjobb passzban van. Azt is kell látnod, hogy hogyan tud bánni azokkal a dolgokkal, amelyek nem éppen úgy alakulnak, ahogyan ő azt szeretné. Azt is látnod kell, hogy hogyan tud olyan helyzetekkel bánni, amikor mérges, vagy ideges. „Ó, ááá, ő soha nem mérges.” Persze! „Soha nem láttam őt mérgesnek.” Hát akkor még nem vagy kész arra, hogy összeházasodjál. Akkor még nem ismered őket. „Ó, hát ő nem lesz ideges, ő megszentelődött. Nem ismered őt! Még nem láttad őt rendesen.” De nem érdekel, kiről van szó, te vagy én, vagy a te hitvesed…

  Vannak dolgok, amiket te megtehetsz, ami által kihúzod, előhozod a jót belőle. Vagy pedig tehetsz olyan dolgokat, amelyek a rossz elemeket hozzák a felszínre. Az emberek ezért nem vállaltak felelősséget. Hogy milyen szerepük van nekik ebben? Ehhez nagyon sok köze van a tiszteletnek vagy a megvetésnek. Kicsit előrementem, de azért elmondom. Ha megtisztelsz valakit, az a tisztelet lenyúl az ember mélységébe. A mélyébe, és kihozza a legbecsesebb Isteni minőséget. Az Isteni tulajdonságokat. A legjobbat, a legmagasabbat, ami bennük van. Vagy amilyenekké válhatnának. Ha valakit megvetsz, az pedig a legalacsonyabb érzéseket hozza elő egy emberből. A legalacsonyabb elemeket, a legnegatívabb, a legtestiebb részeket hozza elő. Mindenkivel, mindenkin működik ez. Néhányan jobban tudnak uralkodni magukon, mindegy, mit csinál a másik. De így is hatással van a másikra, amit teszel.

  Még nem válaszoltuk meg ezt a kérdést: A te hitvesed egy ajándék az Úrtól? Dicsőség Istennek! Egy csoda történt: előbb alig akartatok válaszolni, most pedig mindenki kiáltott! Dicsőség Istennek. Ez a teljes angol verziója a Példabeszédek 18,22-nek azt mondja: Az ember legnagyobb kincse az ő felesége. Ő egy ajándék az Úrtól. Ő egy ajándék az Úrtól! Hányan tudjátok, hogy a Példabeszédek 31. a derék asszonyról beszél? Ő értékesebb a drága gyöngyöknél. Miről beszél az Ige? Hogy nagyon értékes! Ez egy másik definíciója a tiszteletnek, a megtisztelésnek. Hogyan tisztelsz meg valakit? Hogyan tiszteled meg Istent? Erről hónapokig, hónapokon át beszélhetünk. Hogyan tiszteled meg Istent? Hogyan tiszteled meg azokat, akikről az Úr azt mondja neked, hogy tiszteld meg? A tisztelet szó rokon értelmű szó magával a tisztelettel. Az egyik definíció azt mondja: hogy magasan értékeled. Egy nagy értéket teszel arra a valamire. Egy másik definíció, hogy értékeled az értékét és a kiválóságát egy személynek. Becsülöd az értékét, megbecsülöd. Magasra értékeled, magasan gondolkozol valaki felől. A Keith Moore fordítás és a definíció ezt mondja: valakivel úgy bánsz, mintha az a valaki nagyon fontos lenne.

  A Biblia tanít minket arra, hogy tiszteljük meg a hitvesünket? A Biblia mondja-e nekünk férjeknek, hogy mutassunk tiszteletet a feleségeink irányába? 1Péter 3.! Feleségek, mutatja-e nektek Isten Igéje, hogy tiszteljétek a ti férjeteket? Az Efézusi levél 5. fejezetében és még másutt is. Ez nem egy javaslat, és nem azt mondta az Ige, hogy próbáld meg, hanem ez egy parancsolat. Úgy van összeszerkesztve a nyelvezete ezeknek az Igéknek, hogy az téged felhív arra, hogy azt megtedd! Ez egy olyan dolog, mint elmenni a repülőtanfolyamra, mindig, mindig vissza és vissza kell rá térni.

  Férjek, mit kell tennünk a mi feleségeinkkel? Minden nap, minden éjjel meg kell őket tisztelnünk. Úgy kell velük bánnunk, mint valaki fontossal, értékessel. Kik ők, mik ők, mit tudnak, mit mondanak, mit tesznek… Úgy kell vele bánnod, mint egy fontos személlyel. Hogy annak nagy súlya van, és nagy értéke van annak a dolognak, amit ők tesznek, úgy kell velük bánnunk, hogy fontosak nekünk, értékesek.

  Feleségek, mi a helyzet a ti férjetekkel? Ugyanezt parancsolja neked az Ige? Úgy kell bánnod a férjeddel, mint egy fontos valakivel? Hogy az, aki ő, az nagyon fontos? Az, amit ő tesz és mond, nagy értéke van. Gondolod, hogy a legtöbb ember ezt teszi? Úgy, ahogy azt megtehetnék? Nem! Növekednünk kell, sokaknak nagyon sokat kell ebben növekedniük.

  Hallod az embereket, hogy azt mondják, hogy: „áh, én ezt a férfit nem tudom megtisztelni. Aki így viselkedik, ahogy ő. Nem tudom, ezt az asszonyt megtisztelni, aki így viselkedik. Bocsánat, de nem tudom. Te sem tudnád. Nem tudom őt tisztelni.”

  Ennek a magyarázata pedig az, illetve ebből kifolyólag ők ezzel azt mondják, hogyha máshogy viselkednének, akkor megtisztelnék Istent, illetve megtisztelnék őket, és akkor engedelmeskednének Istennek. De az Ige soha nem tett ilyet hozzá, de te magad ezt hozzátetted az Igéhez. Mert úgy gondoltad, hogy Isten ezt így gondolta. Csak nem volt ideje azt oda beleírni az Igébe. Mert mindenki tudja, hogy ha valaki nem viselkedik helyesen, akkor azt nem kell megtisztelni. A Gyülekezetben ez okozza a legnagyobb kudarcokat. Úgy hiszem, hogy ez az egyik leghatalmasabb terület, a feleség és a férjek életében, ahol Istennek nincsenek a tetszésére. Nap, mint nap. Hogy kudarcot vallanak abban, hogy megfelelően bánjanak egymással: tisztelettel, megtiszteléssel. Ez az elképzelés, hogyha valaki jól viselkedik, és tiszteletre méltóan viselkedik, akkor én is mutathatok tiszteletet az ő irányába. Tudod mit? Ez így nem igaz, mert én ismerek valaki olyat, aki nem tett mást, mint tökéletesen minden dolgot és csakis tiszteletreméltó dolgot cselekedett, és tökéletes volt mindenben, és az ő saját hazája, hazai faluja nem fogadta be őt. Nem mutatott irányába semmilyen tiszteletet. Jézusról beszélek. Tehát ez az ördögnek a hazugsága! Ez az ellenség hazugsága, ami elhiteti veled azt, hogy bármi olyan dolog, amit ők tettek, és te úgy gondolod, hogy az nem volt helyes, az téged felszabadítson az alól, hogy neked tiszteletet kelljen mutatnod az irányukba. Ez egy hazugság! Ez egy megtévesztés!

  Hölgyek, házas hölgyek, mondjátok ki hangosan: az én férjem Isten fia. És a férjek pedig mondják ezt hangosan: az én feleségem Isten lánya. Hogyan kellene bánnod Isten lányával? Hogyan kellene bánnod Isten fiával? Amikor Isten, az Atya, a hatalmas Isten, a Mennynek és Földnek teremtője a te apósod? Nem akarsz bajba kerülni a te apósodnál. Ugye? Nem akarod, hogy Isten lejöjjön, és azt mondja: hallottam, hogyan beszélsz a lányommal.

  Igazából tudatában vagyunk mi ennek? Hogy Ő hall minden egyes szót, ami kijön a szánkból? Az Ő fiainak szájából? Tudatában vagyunk annak, hogy Ő lát minden nem tisztelettel teljes dolgot? Tudatában kell, hogy legyünk ennek!


  - Keith Moore -

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 12182
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook