gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Sebezhetőség PDF Nyomtatás E-mail
  Sokan nem látják annak a fontosságát és jelentőségét, hogy foglalkozzanak a házasságukkal. Az embereknek mindenhol viszonyaik vannak, jobbra és balra. Viszonyuk van a munkahelyükön, viszonyuk van olyanokkal, akikkel ebben a bárban találkoznak, meg abban a bárban. Tudod miért válnak az emberek sebezhetővé ezen a területen? Azért, mert otthon nem úgy bánnak velük, mintha valami különleges személyek lennének. Nem érzik azt, hogy ők értékesek. Nem érzik azt, hogy őket respektálják. Sőt, ennek az ellenkezőjét érzik. Félvállról veszik őket, megvetik őket, ignorálják. Aztán a munkahelyükön valaki olyannak a közelébe kerülnek, aki figyelmet szentel nekik, és előhozza az ő jó dolgaikat. Hogy milyen szép a hajuk, és milyen szép az ő szemük, és milyen okosak, és hogy ilyen jók, meg olyan jók. Bizony ez az érzelmeket előhozza az emberben és kiváltja belőlük ezeket a dolgokat. Ha otthon nem kapod meg ezt a figyelmet, és egy másik helyen valaki ezt a figyelmet odaszenteli neked, akkor sebezhetővé válsz. Senkinek nem kell ezen meglepődnie, de ez az oka annak, amiért ezek a dolgok megtörténnek.

  Mindenki mosolyog, előrenéz! Mondod, hogy „nem érzem ezt így, nem akarok semmit. Nem érzem most úgy, hogy kedvelem ezt az embert.” Tudod mit? Vehetnéd a legjobb embert, akiről te azt gondolod, hogy a legjobb, a legcsodálatosabb a legjóképűbb, és ugyanerre a pontra eljuthatsz vele is. Csak idő kérdése! Mert tudod az új, egy idő után már nem új. Egy idő után elkezded majd látni azokat a területeket az ő életében, amelyekben fejlődnie kell. Hogyha nem a jó dolgokat hívod elő belőle, és ha ő ugyanezt nem teszi benned, akkor ennek a vége is rossz lesz. A dolgok csak rosszabbról rosszabbra fordulnak, és ennél is rosszabbra, míg a dolgok lassan elhalnak. Mégis, az egész világ tudja: „ó mennyire szerelmesek voltunk, ó olyan szerelmesek voltunk! Nem tudom mi történt! Meghalt. És nem tudjuk miért? Hát, a szerelem az ilyen! Nagyon titokzatos! Hmm, beleesel a szerelembe, és nem is akarod, csak úgy szerelmes leszel. És aztán a szerelem elmegy, elmúlik. Persze azt kívánod: bárcsak ne múlt volna el! De elmúlt, és ha elmúlt, akkor elmúlt. Ez tudatlanság! Tu-dat-lan-ság.

  Ezek olyan emberek, akik abszolút nem ismerik Istent, és nem is tudják, mi a szeretet. Miért? Volt olyan idő, amikor nem is ismerted azt a személyt. Hogyan jutottál el arra a pontra, hogy éjjel-nappal ő járt az eszedben? Úgy gondolom, hogy ez nagyon mókás dolog. Néha az emberek eljönnek hozzánk mielőtt összeházasodnak, leültetjük őket és megkérjük, hogy mondjanak valamit, amit nem kedvelnek egymásban?   Néha ilyen szerelmes szemekkel egymásra néznek, és azt mondják: „nem, nem tudok egy dolgot sem! Néha megdöbbenünk azon, hogy 6 hónap sem telik el a házasság után vagy esetleg egy év és ugyanezt fölteszed nekik, „üljetek le, és írjátok le azokat a dolgokat, amelyeket igazán kedveltek egymásban” és egy darabig ott ülnek és csak fogják a ceruzát a kezükben. Tudom, hogy az a személy egyszeriben nem változott át egy másik személlyé 6 hónap alatt! Ugyanaz a személy. Mi a különbség? Velem vagytok? Mi a különbség? Amikor elkezdtétek, úgy bántál vele, minthogyha olyan csodálatos lenne. Csak arról beszéltél, hogy mi az a sok jó, ami benne van, milyen okos, milyen vicces, milyen jóképű és így tovább, csak erről beszéltél és minden, amit tett, az wow! Volt meg vúúú is, meg minden. Aztán néhány hónap, néhány év eltelik és mindegy, hogy mit tesz, azt mondod, hogy: „aah!” És az emberek megkérdezik, hogy mi itt a probléma? Tudod mi? Ez egy nagyon komoly dolog. Azért mert már nem teszed azokat a dolgokat, amelyek előhozzák azokat a jó dolgokat bennük! Nem tudnak azok a dolgok felszínre jönni bennük.

  A Biblia beszél erről, hogy az egyik oka annak, hogy össze kell gyülekeznünk és közösségbe lennünk, és egymással össze kell kapcsolódnunk, hogy egymást jó cselekedetekre buzdítsuk! Az angol úgy mondja, hogy kiprovokáljuk egymásból a jó dolgokat. Hogy azok a dolgok, azok a jó dolgok, amik bennünk vannak, a felszínre jöjjenek. Van néhány ember az életemben, akikért Istennek örökké hálát fogok adni ezért. Hagin testvér, aki már a mennyben van, az egyike ezeknek az embereknek. Olyan dolgokat látott bennem, amiket én nem láttam. Sokszor előszólított belőlem olyan dolgokat, hogy megtegyek és úgy szolgáljak, amikre én azt mondtam, hogy mi?! Én ezt megtudom tenni?!  És azt mondta, hogy: „igen, benned van! Tedd meg!” Azok az emberek, akik a jó dolgokat látják benned és így bánnak veled és így hívnak téged, annak az az eredménye, hogy te felemelkedsz ahhoz a dologhoz, amit benned látnak. Velem vagytok? Köszönöm ezt Istennek, és én nagyon szeretem Őt ezért!   Az, ahogy ő velem bánt, az hatással volt arra, ahogy én most őrá tekintek, ahogy én szeretem őt. Phyllis a feleségem is így bánt velem, sokkal inkább, mint bárki más. Mert ő hisz bennem és tisztel engem! Ha valamit elkezdek mondani, akkor úgy bánik velem, mintha igenis fontos lenne az, amit mondok. Már 31 éve házasok vagyunk és most még inkább így viselkedik velem, mint húsz évvel ezelőtt. Nem mondanám, ha nem lenne igaz. Hatással van ez az én érzelmeimre, ahogy én őt szeretem? Ez hatással van arra, hogy én mit érzek iránta? Az, ahogy veled valaki bánik, az befolyásolja azt, hogy te mennyire szereted őt? Vagy kevésbé, vagy inkább. Vannak emberek, akikről mindegy, hogy mennyire azt gondoltad, hogy milyen tökéletesek és csodálatosak, ahogy megismered őket, nagyon rosszul bánnak veled egy idő után. Azok az érzelmek, amiket azt hitted, hogy igenis vannak irányodba, eltűnnek. Mert az érzelmek változnak, ugye? A szeretet az egy cselekedet, nem egy érzés. Tud-e az Úr segíteni nekünk ezeken a területeken? Meg tudja-e az Úr mutatni?

  Az egyik dolog az az, hogy kérd Istentől, hogy egy závárt helyezzen a te szádra. Egy olyan világban élünk, ahol egyfajta közömbösség van. Ah, mi csak így, ilyen közömbösen viselkedünk egymással, ilyen lazán. Tudod mit jelent ez? Sokszor a tiszteletlenséget jelenti! Persze jó, hogy kényelmesen érezd magad, az nagyon jó dolog! De mit értesz ez alatt? Nagyon sokszor azt érted alatta, hogy hát figyelmen kívül hagysz valakit, rosszul bánsz vele, ah, nem fontos..., ah, mi csak itt ilyen közömbösen elvagyunk. Ó, te egy idióta vagy, üljél le, üljél le, fogd be a szád, te egy buta vagy! Az e fajta beszélgetésnek soha nem szabadna megtörténnie!  Soha nem szabadna, hogy kijöjjön a szádon! Amikor a férjeddel vagy feleségeddel beszélsz, vagy a gyermekeiddel. Ó, de mi így nevelkedtünk! Mi csak ilyen kifejezőek vagyunk. Veszekedünk, de aztán kibékülünk.  – Ez így nincs rendben! Mert nem Isteni dolog! Legyél kényelmes, érezd jól magad, de fejezd ki a te örömödet, a te szeretetedet, a te megbecsülésedet, és a te tiszteletedet fejezd ki! Mi a helyzet azzal, hogyha valamit nem jó szemmel tekintek? Akkor fogd be a szád, és ne mondd ki! Egyszer egy ember azt mondta nekem – áldott legyen a szíve – azt mondta, hogy én azt hiszem, hogy Isten azért adott nekünk feleségeket meg férjeket, hogy mindent rájuk árasszunk, az összes problémát, hogy mindent így rájuk zúdítsunk. Ez a gond a házasságokkal! Nem, nem! Nem szabad lekicsinyítő dolgokat mondani a másiknak. Olyan dolgokat, amelyek megvetnek, megvetőek, lekicsinylően bánni a másikkal.

  Isten azt akarta, hogy a te férjed és a te feleséged magát egy magasabb szinten lássa a te szemeiden keresztül, magasabbnak, nagyobbnak lássa magát. Néha te saját magadban nem látsz olyan dolgokat, amelyek jók, isteni dolgokat. Istentől kaptad, Isten adta azokat a dolgokat. Azért mert minden nap velük élsz. Számodra teljesen ilyen közömbös dolgok már, de valaki másnak a szemein keresztül, Isten ki tudja hangsúlyozni azt a dolgot, és tud szólni rajtuk keresztül, hogy igen, milyen csodálatos dolog az az életedben, és az Istentől van! Istentől. Hallod ezt sokszor az életedben, hogy így beszélnek veled? Bátoríthatnak-e túl sokat? Nem! Mit tesz veled az, amikor tudod valakiről, hogy hisz benned? Jól beszél rólad mindig. Azokat a becses, hatalmas dolgokat hívja elő benned. A belsődből kihozza a felszínre. A te elmédbe hozza, a te tudatodba, és segít abban, hogy kilépj abban a dologban, hogy fejlődj abban a dologban. Azzá válhatsz még akkor is, hogyha nem tudod, azelőtt nem tudtad, mi az. Mondja valaki, hogy tisztelet. Olvassuk el, hogy ez nem az én elképzelésem. Menjünk el az 1Péterre. Dicsőség Istennek! Én hiszem, hogy Isten Igéje nem tér vissza üresen! Hiszem, hogy mindenki szívébe eljut. Azok az emberek, akik azelőtt ordibáltak és kiáltoztak egymással, és rossz neveken hívták egymást, azt abba fogják hagyni, mert nincs bocsánat ezekre a dolgokra. Illetve megbocsátás van ezekre a dolgokra, de kibeszélés nincs. Jó dolgokat vallunk meg egymásról és mondunk egymásnak.

  „A férfiak hasonlóképpen, megértően éljenek együtt feleségükkel, az asszonyi nemmel, mint gyöngébb edénnyel, megadván nékik a tiszteletet… „ (1Péter 3,7)

  Olvassuk hangosan: „megadván nékik a tiszteletet!” Gondolod, hogy az Úr tudta, és ismerte azokat az érzéseket, amiken keresztülmész? Ahogyan a házasságban maradsz évek után. Hazamész munkából fáradtan, és a gyerekek ezt teszik, meg azt teszik, gondolod, hogy az Úr ezt tudta? Mégis azt mondta: tiszteld a te feleségedet! Az Úr tudta, hogy milyen lesz a te feleséged! Tudta, hogy milyen sok ostoba dolgot is tenni tud, a sok kellemetlen és nem igazán vonzó dolog, amit ki tud művelni a feleséged, és az Úr mégis mit mondott? Az Úr nem azt mondta neked, hogy akkor tiszteld meg őt, amikor egy bizonyos mércéhez viszonyítva jól viselkedik. Hanem azt mondta, hogy igenis tiszteld meg őt! Úgy bánj vele, mint egy értékes, becses emberrel. Tisztelettel bánj vele! Hadd olvassam föl ezt nektek még egy másik fordításból, a teljes angol fordítás: „tisztelettel bánj vele.” Egy másik fordítás azt mondja: ’mutass irányába tiszteletet!” Ez egy cselekedet! Nem vársz addig, míg úgy érzed! Nem vársz addig, amíg elhatalmasodik benned valami, hogy úúú, mennyire szeretnél neki valamit mondani. Hanem ez egy engedelmesség-cselekedet, hogy engedelmeskedsz az Igének, és ez a te akaratodnak a cselekedete, ez a tisztelet. Ez azt jelenti, hogy odafigyelsz arra a valakire, aki neked valamit mondani akar. Hogy az ő elképzeléseit jelentősnek és fontosnak tartod, ami megérdemli a figyelmedet. Ez volt a férfiaknak a része.

  Hasonlót mond Isten a nőknek is, az Efézus 5-ben. Az utolsó vers, 33-as.

  „Ki-ki azért úgy szeresse a feleségét, mint önmagát; az asszony pedig félje a férjét.”
  (Efézus 5,33)

  Egy másik fordítás azt mondja, hogy „az asszony pedig ügyeljen arra, hogy tisztelje a férjét.” Az NIV azt mondja, hogy a feleségnek tisztelnie kell az ő férjét.” A Living biblia azt mondja, hogy „a feleségnek ügyelnie kell arra, hogy mélyen tisztelje az ő férjét, engedelmeskedjen neki, dicsérje őt és megtisztelje őt.”
  Bővített fordítás: Legyen az asszonynak gondja rá, hogy tisztelje, nagyra becsülje, férjét – hogyan figyeljen rá? Törődjön vele, becsülje, előnyben részesítse, hódoljon neki, nagyra értékelje, alkalmazkodjon hozzá, dicsérje, szeresse és csodálja őt rendkívüli módon!

  Olyan nagy támadás éri azt a tényt, hogy a férjnek kell lenni a fejnek a házban. Olyan sok reklám van manapság, ahol a férjeket és az apákat úgy ábrázolják, mint a legtudatlanabb valakiket, a legostobábbakat. Ez nem vicces! Hanem ez egy támadás! Amikor az emberek ezeket a filmeket nézik, és azt látják ezekben, hogy az emberek úgy bánnak egymással, mintha egy rakás szemét lenne az a másik ember. Az ellenségnek az elképzelése az, hogy téged meggyőzzön arról, hogy ez a normális dolog. Ez így rendben van. Egymással ordibáljanak, csúnya dolgokat mondjanak egymásról, úgy bánjanak egymással, mintha ostobák lennének, és tudatlanok. De tudjátok, a szívünk mélyén szeretjük egymást. Ettől aztán rendben van az egész. Nem! Nem! Így teszed tönkre a kapcsolataidat. Így húzod elő a leggonoszabb dolgokat, és így táplálod a keserűségnek a gyökerét a másikban. Így nem szólítod elő azokat a legbecsesebb dolgokat, a legjobb dolgokat. Ez az oka annak, hogy az emberek miért válnak el, és miért folytatnak viszonyokat, s az emberek mennek az egyiktől a másikig, a másiktól a harmadikig. Miért? Mert mindenki szeretné, hogyha megbecsülnék! Ugye? Mindenki szeretné, hogyha tisztelettel bánnának vele. Mindenki!


  - Keith Moore -
  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10175
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook