gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Hogyan mondod PDF  | Nyomtatás |  E-mail

  Ez húsz évvel ezelőtt volt. Akkor elmentem egy autószerelő műhelybe, egy őrültek, bolondok háza volt ott! Az emberek mindenütt voltak, és azok, akik ott dolgoztak, kék uniformisban voltak. Fáradtak voltak, izzadtak, forróság volt, olajosak, és mindenki kiabált velük, az autójukat követelték. Aztán végül találtam egy embert és ránéztem, leolvastam a nevét, s azt mondtam neki: „Mr. Karl, most látom, hogy nagyon elfoglalt vagy…” Amikor azt mondtam ennek az embernek, hogy Mr. Karl, akkor megállt és rám nézett. A szemembe nézett. Tudatosult bennem, hogy lehet, hogy egy jó idő eltelt már, hogy őt így nevezték volna, így szólították volna meg.

  Nagyon sok ügyfél volt ott és ezekkel az emberekkel úgy bántak, mintha másodosztályú állampolgárok lettek volna. A munkásokkal, akik azért lennének ott, hogy engem kiszolgáljanak. Senki nem reagál jól ilyen dologra! Nem érdekel, mennyi igeverset idézel, nem érdekel mennyit imádkozol nyelveken, amikor valaki így bánik veled és lenéz téged, és úgy beszél veled, minthogyha valami szemét lennél, ettől te nem akarsz felemelkedni és szentté válni, az ilyen beszédtől, ugye? Megteheted ennek ellenére, de ilyenkor sok mindent le kell győznöd magadban. Az érzelmeket. Amikor ránéztem, és tudod, nem arról van szó, hogy mit mondasz, nem csupán arról, hanem hogyan mondod? Az a te hangszínedben van, a te megközelítésedben, nem lenézem ezt az embert. Nem lenézek hozzá, hanem úgy bánok vele, mint egy emberrel, és valaki olyannal, mint aki fontos. Abbahagyta azt, amit csinált és rám nézett, s azt mondta, hogy: „mire van szükséged?” S mondtam, hogy: „látom, hogy elfoglalt vagy, elmenjek és aztán visszajöjjek?” Azt mondta, hogy: „hát, hol a te autód?” És azt mondtam, hogy: „ott van.” Ez az ember abbahagyta azt a munkát, amit addig csinált, és elvitt engemet az én autómhoz. Miért tette ezt? Kihúzta magát, és egyenesebben járt. Valami előhozta belőle ezt a becses dolgot, ezt a nemes dolgot, mert azelőtt, hogy bementem, hallottam, hogy káromkodik, nagyon rosszul, csúnyán beszélt az emberekről, és dobálózott a dolgokkal. Miért?

  A rosszat ne rosszal győzd le! Hanem a rosszat a jóval győzd le! Miért? Mert a rossz csak a rosszat hozza elő a másik emberből. A jó, a jót hozza elő. Éppen ezért a dolgok csak szétáradnak, amikor férj és feleség elkezd veszekedni és az egyik így nevezi a másikat, és a másik aztán ennél még rosszabbat mond neki. Aztán ő valamit fölhoz, hogy milyen rosszat tett a múltban, s a másik pedig még rosszabbal állít elő. Elkezdenek a múltjukban vájkálni. Egymás múltjában, amit már régen megbocsátott nekik Isten. Amit már el kellett volna felejteniük rég! Húsz évvel visszamenőleg visszamennek, és ott kezdenek el vájkálni egymás múltjában. Emlékszel rá, mit csináltál? Mi a célja ennek a dolognak, hogy a másikkal azt éreztesd, hogy ő egy kis alacsony kis valami? Ez nagyon ördögi dolog! Ez maga az ördög! Amikor meg akarod mutatni a másiknak, hogy milyen tudatlan! Micsoda kudarc. Barátom, ez maga az ördögnek a munkája! Ez az ördög szolgálata. Aki egy szellemi ember, egy szellemi asszony, az uralkodik magán! Uralkodik a haragján, az érzelmein. Azt mondja, hogy Uram, mutasd meg, mit szóljak! Hogyha nem tudod, mit mondjál, akkor maradj csöndben egy picit. Tegyél valami mást. Keresd meg azt, hogy mit mondjál! Emlékszem az én nagyapám szokta mondani, és tudom, hogy sok idősebbnél volt ez a mondás, hogy: „Ha jót nem tudsz valakiről mondani, rosszat ne mondjál!” Igen. Az én szüleim is ezt mondogatták.

  A nagyapám egyszer mondott egy történetet. Hogy egy kis városban volt egy ember, aki a leggonoszabb volt, három megyében híre ment, olyan rossz volt. Minden törvényt megszegett, minden illegális, erkölcstelen dolgot elkövetett, amit el tudsz képzelni és rossz fiú volt, nagyon alacsony életet élt. Aztán meghalt, lehet, hogy megölték, nem tudom, már nem emlékszem. Nem sok ember jött a temetésre, de ketten-hárman ott álltak a sarkon, s mondták, hogy: „hó, bizony eljött a vége.” Jött arra egy ember, és őt úgy ismerték, hogy soha senkiről semmi rosszat nem mondott. Odament a koporsóhoz, belenézett. Az emberek gondolkoztak, hogy na, most mit fog mondani róla. Mert a legrosszabb ember volt. Az ember ott állt egy darabig és nézte,  aztán fölnézett és azt mondta: tudjátok mit? Ez az ember tudott a legjobban fütyülni, akit valaha is ismertem! Nagyon jól tudott fütyülni... –  aztán elment.

  Tudod mit? Sokan, bárki ki tudja azt mondani, ami már amúgy is nyilvánvaló. Hogy mi a nyilvánvaló gond, annál a személynél. Arról beszélni, hogy mi a rossz. Mit nem tettél jól, mi az, amit nem tudsz. Az ördög az atyafiak vádolója. De hitet igényel az – sőt vannak olyan helyzetek, ahol igencsak! – hogy keresztülnézel ezen a durva felületen, és a sok-sok szeméten keresztülnézel és meglátod a gyémántot mögötte. Meglátod a gyöngyöket. Gyerünk! Meglátod az aranyat, az ezüstöt! Valaki lent van a földön és sír! Fel akarja adni, és abba akarja hagyni. Nagyon sok rossz dologról beszélhetnék, de ez senkinek nem fog segíteni. De te az Úrnak a Szellemén keresztül nézel arra a személyre, és valami jót meglátsz benne, s azt mondod, hogy: „sokan követtünk el hibákat, de nézd meg ezt, nézd meg azt!” Segíts neki, hogy azt meglássa. Az erőforrásokat. Az erőforrásokból fog abból a személyből előjönni az az erő, amiről ők nem is tudtak, hogy ott volt bennük. Előhúzza belőlük a bölcsességet, a kegyelmet, és ez barátom működik a gyerekeinkkel is, az unokáinkkal, bárkivel. Egy gonosz kegyetlen világban élünk. Ugye? Egy káromkodó, beszennyezett, megvető világban élünk, ahol csúnyán szólítják meg egymást az emberek. Ebben a világban vagyunk, de nem ebből a világból vagyunk. Mi nem ezek vagyunk. Mi vagyunk a világosság, ennek a világnak a világossága. Mi vagyunk ennek a földnek a sója. Kellene, hogy mi legyünk a világítótestek! Ebben a kegyetlen gonosz világban, káromkodó világban nekünk kellene azoknak lennünk, akik tudjuk, hogyan beszéljünk, magasztosan. Hogyan bókoljunk, és hogyan építsük fel a másikat. Hogy a jó dolgokat hívjuk elő a másikból. Ha te ezt megteszed a férjeddel, feleségeddel, gyermekeiddel, az unokáiddal, akkor nagyon fognak szeretni téged, örökké! Olyan érzelmeket fog előhozni belőlük, amikről nem is tudták, hogy ott van. Hűségesek akarnak majd maradni hozzád, és a világ végére is elmennének veled ezek után. Mert nem sok ember van, aki igazán hisz benned, és ha ők ezt teszik, azt tudni fogod.

  Istent maga a szeretet, Ő soha nem terít le minket, soha nem kicsinyít le minket, Ő mindig felépít minket. Jézus, még akkor is, amikor tudta, hogy Péter meg fogja Őt tagadni. Átkozódni fog, s azt fogja mondani, hogy soha nem is ismerte Őt, s akkor is ránézett, s azt mondta, hogy: Péter, imádkoztam érted fiam és amikor megtérsz – Jézus azt mondta neki – tudom, hogy szeretsz a szívedben, s tudom, hogy meg fogsz ebből térni, megváltozol és visszatérsz. S amikor megtérsz, akkor olyan erős leszel, hogy azt akarom, hogy segíts a többi fiúnak. Mert ő a leghatalmasabb építő, aki felépít. A szeretet felépít. A szeretet az felépít. Halleluja!
  Álljatok fel mindannyian, csukjátok le a szemeteket és mondjátok, hogy: Atyaisten, azt mondtad nekem, hogy bocsássak meg másoknak, ahogy te nekem megbocsátasz. Ezért megbocsátok az én akaratomból bárkinek, aki rosszat mondott volna felőlem, vagy rosszat mondott nekem, lekicsinyített engem, megvetett engem, megbántott engem. Megbocsátok nekik, és elengedem ezt a sérelmet, nem várok el semmilyen magyarázatot, semmilyen... Nem tartoznak nekem semmivel, mert megbocsátottam nekik, és kérlek, hogy te is bocsáss meg nekik, halleluja!

  Ezt a szívedből mondd, legyen ez igaz a te szívedben! Holnap is! Köszönjük Uram! Mindent elengedünk. Halleluja!
  Mondd ezt hangosan: Atyaisten, bocsáss meg nekem, minden szó, minden cselekedet, amit mondtam vagy tettem, amely nem meggondolt volt, szívtelen volt, kegyetlen volt, gonosz, minden, amit az ördög képes volt használni, hogy másokat megbántson, lekicsinyítse őket – megbánom ezt. Segíts nekem, hogy többet ne tegyek ilyet. Tégy závárt az én számra. Eltökélem magam, hogy nemcsak beszélni fogok és mondani dolgokat, és nem nyílok meg a haragnak, a sérelmeknek. Megtagadom, hogy egy olyan edény legyek, amit az ördög használni tud! Mutasd meg nekem, hogyan szóljak olyan szavakat, ami a szeretet.
  Segíts, hogy lássam másokban, különösen az én hitvesemben, azokat az értékes dolgokat, a szent dolgokat, amiket te tettél oda. Azokat a dolgokat, amiket ők maguk nem látnak saját magukban. Amiket ők nem ismertek el magukról. Segíts, hogy meglássam ezeket a dolgokat, segíts, hogy hogyan szóljam ezeket a dolgokat. A megfelelő időben, a megfelelő módon, a megfelelő helyen. Használj engem, hogy felépítsem őket. Segíts nekem abban, hogy segítsek nekik felemelkedni, ahhoz a személyhez, amire Te elhívtad őket, hogy legyenek.


  - Keith Moore -
  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10881
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook