gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Merj nagyot álmodni, hinni és kérni PDF  | Nyomtatás |  E-mail

  Álmodj nagyokat, gondolj nagyokat, kérj nagyokat, vess nagyokat, igényelj nagyokat, lépj ki nagy dolgokban, mert olyan Istened van, aki a legnagyobb dolgot is, amit kérni tudnál Tőle, képes megtenni. És még e fölött is, bőségesen képes megtenni és teljesíteni minden kérésedet. Soha nem mentem úgy Isten elé, hogy valamit hitben akartam igényelni, soha nem volt még az életemben, hogy az Úrhoz mentem volna valami nagyot kérni, és az Úr erre azt válaszolta volna, húúú, mennyi? Soha nem történt ilyen.

  Mert Istent nem tudjuk meglepni nagy számokkal. Nem tudjuk sokkolni egy számlával, amit be kell fizetnünk. – Ó, Istenem, láttad azt a számlát, amit a hét végéig ki kell fizetnem? – Húúú: Mihály, Gábriel, tudjátok, hogy mekkora számlája van ennek? Miért nem szóltatok nekem, hogy jön ez a nagy számla? Viccelsz? Bolygókat teremt Isten. Amikor bolygókat teremtesz, egy millió dollár vagy akár egy milliárd dollár, vagy egy trillió dollár még csak ki sem mozdít a helyedről. Sokszor volt, hogy előhoztam a kéréseimet, és azt kérdezte tőlem Isten: ez minden? Ennyi? És néha azt kellett erre mondanom, hogy igen, igen, Uram, most csak ennyit tudok kérni Tőled. De ez nem minden, amit Isten képes elvégezni az életedben.

  Éppen ezért állandóan táplálnunk kell a hitünket, hogy ne olyan kicsinyes gondolataink legyenek. Hogy ne kis dolgokban gondolkozzunk, hanem nagy dolgokban. Kinyúlunk nagy dolgokban, és nagy dolgokat gondolunk. Nagy dolgokban hiszünk, és nagy dolgokról beszélünk. Az egyik dolog, ami segít abban, hogy oda eljuss az, ha elkezdesz nagy dolgokat beszélni. Beszélj róla a feleségeddel/férjeddel, a barátaiddal, beszélj velük nagy dolgokról, arról, hogy nagy dolgokat fogunk tenni. Lehet, hogy nagyon távolinak tűnik attól, ahol most vagy, de úgy fogsz oda eljutni, hogy elkezdesz róla beszélni.

  Ez az első lépés, amit meg kell tenned, hogy nagy dolgokat beszélsz. Beszélj olyan nagy dolgokról, hogy azok, akik nem értik a hitet, azt gondolják rólad, hogy bolond vagy. De szándékosan soha ne beszélj hitetlenek előtt ilyen dolgokról. Ha véletlenül mégis meghallják, ahogy beszélsz, akkor kinevetnének, és azt mondanák, hogy ó, persze, nézz magadra, még egy új fűnyírót se tudsz magadnak venni, mit akarsz csinálni, mennyit akarsz te adakozni? De Istent igenis boldoggá teszi, és Ő megáldja a hitedet, megtiszteli Őt a hited.

  Néhány ével ezelőtt hallottam egy történetet, és megjegyeztem: Volt egy király, hatalmas uralkodója egy nagy királyságnak. Egy alattvalója elé járult, és valami nagyon nagy dolgot kért tőle. Olyan nagyot, hogy a király tanácsosainak elállt a lélegzete. Nem tudták elképzelni, mit fog válaszolni a király egy ilyen kérésre. Nem értették, hogyan mert ez az ember ilyen nagy dolgot kérni a királytól. Nagy csönd lett, aztán a királyi válasz így hangzott: a kérésed teljesítve. Az emberünk mosolyogva megköszönte, és eltávozott a király színe elől. Az egyik tanácsos odahajolt a királyhoz és megkérdezte: ó, királyom, miért teljesítetted ennek az embernek a kérését, hiszen olyan óriási dolog, amit kért? A király erre azt válaszolta: az ő kérésének a nagysága megtisztelt engem. Mert ez az ember hiszi, hogy én nagy király vagyok, és képes vagyok ilyen nagy dolgokat megtenni. Különben nem mert volna tőlem ilyet kérni.

  Tehát, gyerünk és tiszteljük meg ugyanígy az Urat, tiszteljük meg Őt a kéréseink nagyságával, és a gondolkodásunkkal, a vetésünkkel, a hitünkkel és az aratásunkkal. Az imáinkkal tiszteljük meg Őt. Az apró dolgok, kis kérések, nem tisztelik meg a mi Istenünk nagyságát, ezért nyújtsd ki a hitedet, nyúlj ki, mert Istennél számunkra a bőség helye van. Egyik fordítás azt mondja: jól megöntözött, nedves, bőséges hely.


  - Keith Moore -


  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 13337
  Küldés (4)add comment

  Mező Timea hozzászólása:

  110
  ...
  smilies/grin.gif ez igy igaz,ahogy az Atya is igaz!Ámen sok-sok mindent megkapunk Tőlle amit meg sem gondolunk igazán nemtudjuk mire lenne szükségünk de Ő tudja mivan a szivünkön és egyszer csak megkapjuk fizikailag és akkor csak állunk és nézünk ,nemgyőzünk hálátadni Neki mert ojan hálás a szivünk,hogy szavakba nemtudjuk kimondani csak érezni lehet Isten jó a legjobb aki csak lehet a világon!!!!!!Szeretem Őt nagyon!Én most szeretnék egy tv-t a szobánkba és emelett állok hitben ájjatok mellém testvéreim hitben megköszönöm nektek!Dicsőség az Atyának
  2010 július 28

  Swartz Miriam hozzászólása:

  194
  ...
  אלשדיייייי אוהבים אותך!!!smilies/cheesy.gif
  2010 július 13

  Tarsolyné Püski Zsuzsanna hozzászólása:

  70
  ...
  Dicsőség az Úrnak ,, kicsi dolog alacsonnyá teszi az én hitemet ,, Isten nagy dolgokban akar megáldani ,, kérni nagyot, Istent elismeri hogy míly nagy a Teremtő Atyánk ,, kérj és kapsz ,, erre tanít Isten Igéje . Halleluja ! Kitartok a nagy dolgokban , hitem erősödik. Ámen !
  2010 július 08

  Bere Dina hozzászólása:

  133
  ...
  smilies/cheesy.gifNagyon tetszik nekem! Ha tisztelni es felni fogjuk Ot es az O Szent Nevet,es ragaszkodunk hozza ,mindenben Ot tesszuk az eslo helyre ,akkor O megald minket bosegesen.
  En a legfobb dogokban a leki teren akarok novekedni es bovolkodni de a foldi javakat is megaldja akkor ha az odafelvalokkal torodom .Aldom Ot mert nem felejtkezett meg rollam ,Neki gondja van ream es megald!Egy aldott gyermeke vagyok.
  Dicsossg az Urnak.
  Nagyon szeretem Ot!
  2010 július 02

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook