gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Ne helyezz nyomást másokra, Isten a te forrásod! PDF Nyomtatás E-mail

  Hadd adjak neked egy olyan tanácsot, a lehető legjobbat, az egész életedre nézve: soha-soha, de soha, semmilyen körülmények között, soha semmiért, semmilyen helyzetben ne sajnáld magadat. Soha nincs egyetlen jogos ok, amiért te magadat sajnálhatnád. Amikor ezt teszed, bűnt követsz el. Igen, mert a Biblia azt mondja a Róma 14,23-ban. Ami pedig nem hitből van, bűn az.” Amikor magadat sajnálod, nem vagy hitben! Mi van, ha rosszat tettek velem, elhagytak, megloptak, elvették a házamat, a hátam mögött kibeszéltek, megmérgezték a kutyámat?

  Nem azt mondom, hogy ennek örülnöd kellene, de ha bízol Istenben, akkor azt mondod: Istenem, adj nekem egy jobb kutyát, jobb barátokat, egy jobb munkát, és még nincs vége, nincs vége… Mert Isten mindenkor győzelemre vezet engem. És egy ilyen embert nem lehet legyőzni; aki így beszél, így gondolkodik, azt nem lehet legyőzni. De ha bemész a szobádba és leborulsz az ágyra, lehúzod a rolókat, és hideg zsebkendőket raksz a fejedre, és azt mondogatod: én szegény, soha senki nem jön, hogy rám figyeljen, senki nem törődik velem, senki nem hív föl, akármeddig itt fekhetek, meg is halhatnék, az se érdekelne senkit; ez lehet egy önmagát beteljesítő prófécia az életedben. Bárcsak láthatnák, mit is tesznek ilyenkor.

  Mindannyian követtünk el hibákat, és nem szabad magadat kárhoztatni. De bárcsak Isten megnyitná a szemeiket, és egy percre megnéznék, mivel is fekszenek egy ágyban, minek nyílnak meg ilyenkor. Mert a legbüdösebb, legocsmányabb szellemeknek nyílsz meg ilyenkor. És ott fekszel az ágyadban és mondom neked, hogyha te ezt beveszed, akkor csak ők táplálják az elmédet és mondják ezeket a dolgokat. Ó senki nem törődik velem! Amikor ezt teszed, öt ocsmány szellem rohan, és mondja majd a füledbe: ha ez meg ez törődne veled, akkor ezt meg ezt tette volna meg érted. És erre azt mondod: igen, igaz, soha senki nem tette meg ezt értem, pedig én mindig mindenkinek csak segíteni akartam. És miért engedték meg, hogy ez megtörténjen veled. Miért nem tették ezt meg azt érted. Ilyenkor aztán mész lefelé, és ennek nincs vége, egyre csak lejjebb és lejjebb süllyedsz, és egyre gyengébb leszel. Ne gondold, hogy Isten majd megszán, amikor így viselkedsz! Lehet, hogy ez a nagymamánál működött, de Istennél nem így működik. A hitetlenség sérti Istent. Ne engedd meg az elmédnek, hogy erre az útra tévedjen.

  Áldott legyen a szívük, szolgálókkal is beszéltem már erről, és nem azt a választ várták, amit én adtam nekik. – Isten odaadta nekem ezt a projektet és elmentem, hogy megtegyem, de senki sem kapcsolódott be. Hol vannak azok a pásztorok, hol vannak ezek az emberek? Össze kellene kapcsolódniuk velem, miért nem segítenek? – És én rájuk néztem, és azt mondtam: Segíteniük kellene? Ki mondta ezt? Nem ők a forrásaid. Csöndbe kell lenned, Istenre nézned, a szemeidet levenni az emberekről. Ha Ő mondta neked, hogy megtedd, akkor támogatni is fog. Néha az emberek kilépnek, hogy megtegyenek dolgokat, amit az Úr soha nem mondott nekik. Aztán arcra esnek, és mindenki mást okolnak. – Ó Keith testvér, az Úr azt mondta, hogy menjek el Kínába, és senki sem küld engem oda, már 93 levelet írtam és egy gyülekezet sem képes nekem segíteni, segíts nekem. – Tudod, lehet, hogy éppen Istenre hallgatnak abban, hogy nem segítenek neked.

  Istennél semmi sem a cselekedetek alapján történik, semmi. Hadd mondjam ezt másképp: Isten áldásait nem lehet kiérdemelni, semmit sem érdemeltél ki, minden kegyelem által van, ajándék! Ha te úgy viselkedsz, hogy ezt megérdemelted, hogy ezzel valaki adós neked, akkor Isten nem tud kegyelmet gyakorolni feléd. Mert elhagytad azt a helyet, ahol Isten kegyes tudna lenni hozzád. Nem tudod megvásárolni a gyógyulást. Nem tudsz elég keményen dolgozni ahhoz, hogy megérdemeld a gyógyulást, mert Jézus már megvette. Jézus már kifizette az árat. Isten elé nem szabad úgy jönnöd, hogy: ó, Istenem, ezért én megdolgoztam, Te meg tedd meg ezt értem. Nem, Isten nem tartozik neked gyógyulással. Leborulsz Isten elé, és azt mondod, köszönöm, Uram, hogy a kudarcaim és a hibáim ellenére megvásároltad, kifizetted az árat a gyógyulásomért, ez egy ingyen ajándék. Nem mondom, hogy Te ezzel tartozol nekem, hogy én ezt megérdemeltem, tehát köszönöm Neked, hogy nekem adtad, és a kegyelmed által elfogadom.

  Isten így van velünk, és ezért nekünk is ugyanígy kell lennünk másokkal. Ha valaki a családodból elkezd úgy viselkedni, mintha te valamivel tartoznál neki, egy kicsit visszaveszel a gőzerődből. Miért? Mert az illető nincs hitben. Mert, ha hitben lenne, akkor nem helyezne rád nyomást. Azért mert a hit szemei Istenen vannak. És Isten azt használ, akit Ő akar, ez az Ő dolga. A szolgálóknak is ügyelniük kell arra, hogy ne a gyülekezet jó adakozóira építsék a terveiket, a gyarapodásukat, a gyülekezet gyarapodását, anyagi, technikai szükségleteinek betöltését.

  Vagy például az elváltak: az az ember, akitől elváltál, nem a forrásod. A kormány nem a forrásod, az apuka és anyuka sem a forrásod. És az a munkahely, az a cég, akinek dolgozol, az sem a forrásod. Mi van akkor, hogyha nem léptetnek elő, vagy nem adnak fizetésemelést, ez azt jelenti, hogy nem lehet meg a pénzed? Nem. Istennek van millió és egy módja arra, hogyan tud hozzád pénzt eljuttatni, ha képes vagy hinni benne. De a szemeidet leveszed Istenről, és elkezded magadat sajnálni, háromszor volt már előreléptetés, de én egyszer sem kaptam, és nem értem, hogy miért? Én tudom miért. Pont most jött ki a szádból a válasz: nem vagy hitben. A szemeid az embereken vannak. Nem, a hit emberek azok boldog emberek, a hit emberek azok szabadok, nem levertek, nem próbálnak nyomást gyakorolni másokra. Hanem a szemeik Istenen vannak. És egy forrásuk van csak. Sok-sok csatorna van, amit Isten használ, de csakis egy forrás van, egyetlen egy. Mondd ki hangosan:

  Isten az én forrásom, az én ellátásom! Hallelúja, dicsőség.

  „Köszönjük, Uram, hogy olyan kegyes vagy hozzánk, köszönjük, hogy tanítasz minket, köszönjük, hogy megsegítesz minket, megerősítesz minket, köszönjük, hogy segítesz nekünk felnövekedni, köszönjük Neked, és Neked adjuk ezért az érdemet, a dicsőséget. Köszönjük, hogy munkálkodsz az emberek szívében, az elméjükben, és megváltoztatod őket, és megváltoztatsz minket dicsőségről dicsőségre, a Szellemed által. Köszönjük, Uram, köszönjük.”

  Ha hiszed, hogy van egy biztos jövőd, egy csodálatos jövőd, győztes leszel és lehet, hogy egyszer-kétszer könnyeket hullajtasz majd, de nem fogsz ücsörögni és sajnálni magadat, hanem felkelsz és a könnyeiden keresztül azt mondod, hogy:

  Isten túl sokat tett értem, megyek csak előre. Isten tartogat még jó dolgokat számomra, még nem fejezte be velem, jó dolgok vannak előttem, és éppen most is. Dicsőség Istennek, hogy engem semmi nem mozdít ki a helyemről, hanem Isten kihoz engem az áldásom helyére.

  Ha ezt megteszed otthon, az autódban, a munkahelyeden, függetlenül attól, hogy mi történik körülötted, az ördög nem tud legyőzni, nem tud veled mihez kezdeni, az ördög ezzel nem tud mit kezdeni.  


  - Keith Moore -


  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 20304
  Küldés (4)add comment

  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. hozzászólása:

  393
  ...
  igen dicsöség az UIrnak én igy kaptam meg a csodálatos párom mert Istenre biztam magam és Ő tudja hogy mi a jo nekem ,.és kit kell hogy mellém adjon akivel kézenfogva járjuk a Krisztusi utat.Halleluja!!Én is sajnáltam addig nagam mig át nem adtam szivemböl az Urnak ezt a gondom .De ahogy az Urra biztam és nem sajnáltam magam többé meg lett a gyümölcs és most mi vagyunk a legboldogabb pár a világon isten kegyelméböl.
  2011 augusztus 13

  Sugár Anikó hozzászólása:

  136
  ...
  KEDVES TESTVÉREIM AZ ÚRBAN:MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK.AZ ÚR JÉZUS TELJES SZERETETÉBEN,ÉS ÁLDÁSÁBAN.ANIKÓsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif
  2011 január 02

  Spéth Péter hozzászólása:

  107
  ...
  minden kedves testvéremnek boldog békés ünnepeket kívánok,JÉZUS áljon mindenkit.
  2010 december 27

  Bere Dina hozzászólása:

  133
  ...
  smilies/cheesy.gifDicsosseg Halleluja!!!Nagyon nagyon koszonom ,nagyon sokat segitett ez az olvasmany ,es Kozsonom az Urnak is hogy O nagyobb bennem mint aki a vilagban van ,es Hitben akarom elni minden egyes napjaimat es akkor az ordok nincs mit kezdjen velem mert az Urre vagyok.Csak akkor ha hagyom magam neki es telleg, onsajnalatot vegzek magaban akkor leverte tesz ,ezt mar tapasztaltam sanos tobszor,de nem engedem meg neki h tobbe ezt muvelje mert en az Ur gyermeke vagyok!Halleluja !Szeretlek Uram ,Mindenem!!!!
  2010 december 10

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook