gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Bűntudat - nincs helye az életedben PDF Nyomtatás E-mail
  Bűntudat - nincs helye az életedbenMindannyian tettünk vagy mondtunk olyasmit, amivel másoknak ártottunk. Ilyenkor megszólal a lelkiismeretünk, és ha nem kérünk érte gyorsan bocsánatot, előjön az emésztő bűntudat, ami marja a bensőnket. De mondjuk ki, amit a Zsoltárok 39,1-ben találunk: "Mondám: nosza vigyázok útjaimra, hogy ne vétkezzek nyelvemmel, megzabolázom számat." Ha ebben a szellemben élünk, elkerülhetjük a bűntudatot előidéző helyzeteket.

  De ha mégis előfordul, gyorsan kérjünk bocsánatot az Úrtól! Ő, ott és akkor megbocsájtott neked. Bűn nélkül állsz előtte. Ha nincs bűn, nincs bűntudat sem. "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." Nem csak megbocsátja, hanem el is feledi - önmaga miatt.

  Ha ezek után is megmarad a bűntudatod, akkor jusson eszedbe ez az ige: "inkább az Isten legyen igaz, minden ember pedig hazug." Ha továbbra is őrzöd és dédelgeted a bűntudatod, az bizony kevélység. Szeretsz szenvedni, sajnálni vagy sajnáltatni magad? Felülbírálod Istent: Ő azt mondta megtisztított minden bűntől, de te mégis szenvedsz tőle. Kiben bízol? Kinek hiszel? Magadnak, az érzéseidnek? "Ez olyan nagy bűn, ezt ilyen gyorsan nem lehet elvenni." - mondod. Mondod ezt azzal szemben, aki teremtő szavával "legyen!", megteremtette az eget, a földet, a tengereket és nem mellékesen téged is. Ha magadban bízol, akkor egy újabb kijózanító ige: "átkozott ki emberben bízik."

  De te ugye áldott vagy? Zsoltárok 40:4: "Áldott ember az, aki az Úrba vetette bizodalmát. és nem fordul a kevélyekhez és a hazugságra vetemedettekhez!"

  A szenvedés nem Istentől van. Tudod az igazat, és ugye az igazság szabadokká tesz! A bűntudat felőröl, halálhoz vezet.

  De mi az életet választottuk.

  Ha szívünk vádol is minket, Isten nagyobb a mi szívünknél és mindent tud. Ne bíráljuk felül Istent! Ha Ő megbocsájtott nekünk, mi is bocsássunk meg magunknak. Ahhoz, hogy másokat szerethessünk, magunkat is szeretnünk kell. Ha valaki nem szereti felebarátját, embergyilkos az! Muszáj szeretetben maradnunk, muszáj a világosságban járnunk. Mert, ha azokat nem szeretjük, akiket nap mint nap látunk, miként szeretnénk Istent, akit nem látunk? "Mi szeressük Őt, mert Ő előbb szeretett minket!" Ha szeretjük Istent, bizodalmunk is van Benne. Ha szeretetben vagyunk, hitben vagyunk. Ha hiszünk Istenben, hiszünk a szeretetben, mert a kettő ugyanaz.

  Isten tudja, mit miért tettél meg, vagy nem tettél meg. Tudja, hogy változol, és újra nem teszed meg. Formál téged, mígnem elváltozunk a Krisztus ábrázatára. Megvett, drága áron vett meg, értékes vagy Neki, eszköze vagy, használ téged szeretettel. A bűntudat hátráltatna abban, hogy tiszta szívvel szolgáljunk. Ezért kell minden féltett dolognál jobban őrizni szívünket, mert abból indul ki minden élet. Isten látja a szívünket, látja, mi motivál bennünket. Bízol benne, szereted, hiszed, hogy amit mond, igaz. Itt nincs helye bűntudatnak, félelemnek. Az igazi szeretetben nincs félelem. -szabadok vagyunk tőle!

  Hálleluja! Érzed a hálát a szívedben? Dicsőség Istennek! Mondd ki újra és újra! A hálánk, kedves illatú áldozat Istenünknek!

  Nos, miért is volt bűntudatod? Mindegy. Eltűnt valamelyik tenger mélyén, mert Isten oda süllyesztette, és onnan nem kerülhet elő többé!

  Ezeket azért mertem leírni, mert a Róma levél egyik igéje szerint: "Aki azért mást tanítasz, magadat nem tanítod-é?"

   

  borg

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 12345
  Küldés (5)add comment

  Bor Ferenc hozzászólása:

  376
  ...
  Kedves Éva! Soraidat olvasva a következők jöttek fel bennem, amellyel bízom, hogy tanáccsal szolgálhatok feléd. Elsőként: Isten nem köt össze mindenkit mindenkivel, neki megvannak az elrendelt szent kapcsai a Testben. Ezt magam is tapasztalom, egyes pásztortársakkal szorosabb a kapcsolat, míg másokkal épp csak köszönő viszonyban vagyok. (Kol. 2,19) Másodjára: kérdésként fogalmazódik meg, hogy azok, akikkel megismerkedtél, újjászületett keresztények-e? Ugyanis könnyen megeshet, hogy a világosság nem óhajt keveredni a sötétséggel.(2Kor. 6,14 > A görögben a "felemás iga" = G2086 ἑτεροζυγέω (heterodzügeó)- mással együtt húzza az igát, mással együtt van befogva.)
  2011 június 05

  Kis éva hozzászólása:

  209
  ...
  Sziasztok! Kérdeznék valamitsmilies/smiley.gif nem ide illő kérdés de megkérdem hátha tudtok rá választ adni.
  Van egy olyan problémám, hogyha megismerkedem emberekkel és jol érzem magam velük, másnap vagy pár nap mulva mikor találkozom ujra már nem tudok beszélgetni velük. Igy kb az van hogy nincsenek barátaim csak ismerőseim, mert egyszerüen leblokkolok.
  Nagyon gyorsan és bármikor bárhol tudok ismerkedni, de 1-2 beszélgetés után már rosszul érzem magam a társaságukban pedig ezt nem akarom.
  Mit mondtok erre?
  smilies/smiley.gif
  Köszi előre is a választ
  2011 február 06

  Vásárhelyi Krisztina hozzászólása:

  307
  ...
  Dicsőség Istennek!Halleluja!smilies/cheesy.gif
  2011 január 10

  Balogh Zoltán hozzászólása:

  145
  ...
  Ámen.
  2010 május 03

  Szeidlné Szabó Ilona hozzászólása:

  89
  ...
  Igen Dicsőség Istennek, hogy Ő sokkal előbb szeretett minket, mint mi Őt. De tudjuk, hogy Isten Maga a Szeretet. Ő a szívek vizsgálója és Ő mindent tud és mindent lát, ezért mindennap adjál Hálát az Úrnak, hogy Kegyelemből megtartattál.Ámen.
  2010 április 24

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook