gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Ki a példaképed? PDF  | Nyomtatás |  E-mail

  Keith Moore
  Ki a te példád, példaképed az Isten szerinti házasságról? Mi az elképzelésed, mi az ideálod? Kire tekintesz fel? Kihez hasonlítod, kihez méred magad? Mi az a standard, amit felállítottál? Ezek megválaszolásához nagyon sok idézetet fogsz olvasni a házassággal kapcsolatban. Ha azt mondod: "Tudod az anyukám, mindig azt mondta, vagy tudod apa, mindig ezt, meg ezt mondta, ők így hitték, vagy a nagyszüleim mindég ezt mondták." Nos, ezek a dolgok azt fedik fel, hogy te az ő életükre tekintesz, és ezzel az a probléma, hogy nem ismersz sok dolgot. Látsz ugyan dolgokat kívülről, de nem tudod, hogy belül valójában mi zajlik.

  A gyermekek is, akik felnőnek egy házban, nagyon sok mindent nem tudnak a szüleikről, hogy mi is zajlik köztük, mi történik a kapcsolatukban. Ugye, igaz ez? Nem tudják, nem tudjuk. Nagyon sok embernek meg kívülről úgy tűnik, vannak problémáik, és valójában az egységük erősebb, mint másoknak. Mások pedig olyan szeretetteljesnek és gyengédnek tűnnek kívülről, de nem tudod, hogy, hogyan beszélnek otthon egymással. Egy nagy színjáték csak, amit mutatnak.

  Mit akarok ezekkel mondani? Ne kezdjetek valaki(k)re csak úgy felnézni, és piedesztálra (alapra) állítani őket, mint példaképe(ke)t. Ne akarjatok olyanná válni, mint ők. Először is, nem tudod, hogy milyenek ők.

  Volt egyszer egy házaspár, aki néhány évvel ezelőtt velem szemben ült. Egy friss házaspárról van szó, akik már megelégelték egymással, és abba akarták hagyni a házasságukat. Elkeseredtek és küzdöttek egymással. A férfi próbált a problémáikról beszélni. Az asszony végül kimondta, hogy a férjem nem úgy bánik velem, mint X.Y, nem úgy beszél velem, nem úgy kezel engem, mint X.Y. És folyamatosan erről az X.Y.-ról beszélt. Végül ránéztem a férjre, és megkérdeztem, ki ez az X.Y. Mire a férj azt mondta, Keith testvér, ez egy férfi szereplő az egyik szappanoperából.

  Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de túlságosan elterjedt az emberek között, hogy a tökéletes házasságról szóló elképzelésük egy romantikus regényből vagy egy mozifilmből származik. Ez csak egy elképzelés arról, milyen lehet másnak. Nem élnek velük, nem tudják milyenek ők igazából, de egy elképzelést dédelgettek, hogy ők is hozzájuk hasonlóak. Nem is csoda, hogy annyira frusztráltak, és csalódottak, mert magukat olyasvalamihez hasonlítják, ami valójában nem is létezik. Velem vagytok még? Megvan az oka, amiért őket színészeknek nevezik.
  Az emberek egy tökéletes románcra és kapcsolatra vágynak, olyanra, amilyet a filmvásznon látnak. Nem veszik észre, hogy amikor azt mondja a rendező, hogy vége, akkor a színészek visszamennek a házasságukba, és sokuk a hetedik-nyolcadik házasságukba... Valóban olyan akarsz lenni, mint ők? Nem, nem akarsz olyan lenni. Ők sem olyanok, mint amilyennek tűnnek, és amit eljátszanak.

  Tudom, hogy ezeket ti már tudjátok, de vannak, akik nem. Ők egy képzelgésben, képzelt, tettetett világban élnek, és magukat olyasvalamihez hasonlítják, amiről nem is tudják, hogy milyen igazából. Egy hamis dologhoz hasonlítják magukat, egy tettetett dologhoz: Tudjátok, a házasság egy adok-kapok dolog, 50-50 %-os hányaddal. Amikor a fenti klisékre gondolsz, tedd fel magadnak a kérdést: Hol van ez a Bibliában?
  Ó, mindenki tudja, hogy így van. Nem, nem tudják. Hol van ez a Bibliában? Ha nem találod meg itt és itt, akkor ne próbálj meg az alapján élni.
  Mondják, XY ezt és ezt írta a könyvében, aki egy házassági szakértő. Ki mondta azt, hogy ő szakértő? Sok házaspár van, akiknek a házassága valójában rosszabb lett az által, hogy valakinek a könyvét elolvasták a témában. És alkalmazni is próbálták. Túlságosan gyakran megtörtént ez. Tehát nagyon sok dolog egyszerűen nem működik, vagy akár rosszabbá is teheti a kapcsolatot.
  Ó, a házasság egy 50-50 -%-s dolog. De kérdem, ki mondta ezt? Hol van ez a Bibliában? Nincs benne. Az, hogy a házasság egy adok-kapok dolog, nincs benne a Bibliában.
  Mondják ezt is: Ó, ha a mama nem boldog, akkor senki sem boldog. Ez egy igevers lenne? Hol található? Rájöttem, hogy ha igent mondunk a mamának, és ő boldog, akkor mindenki más is boldog lesz. De ezt mondja a Biblia is? Így van? Értitek, miről beszélek?
  Az emberek idézgetnek mindenféle dolgot, mintha a Bibliát idéznék. Nevetünk rajta, de igazából ez igen komoly dolog, mivel megpróbálnak ezek alapján élni. Újból elmondom, nem lehet túlhangsúlyozni ezt a dolgot.
  A Biblia azt mondja az Efézus 5-ben, a 31-32-es versekben:

  "És annakokáért a férfi elhagyja atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté. Ez egy nagy titok, de én a Krisztusról, és a gyülekezetről beszélek." -Efézus 5,31-32

  A választ minden, a házassággal kapcsolatban felmerülő kérdésre így lehet megválaszolni Krisztus és a gyülekezet.  Krisztus a kijelentés, a válasz, az útmutatás bármilyen dologra, ami felmerülhet e témában. Hallottátok ezt most? Nagyon fontos, hogy megértsétek.
  Hogyan viselkedjek a feleségemmel ebben a helyzetben, Keith testvér? Pontosan úgy, ahogyan Krisztus kezeli a gyülekezetet.
  Keith testvér, hogy kell reagálnom a férjemre ebben a szituációban? Pontosan úgy, ahogy a gyülekezetnek kell válaszolnia Krisztusnak. A válasz minden egyes kérdésre a házasságban Krisztus és a gyülekezet. Mondjátok hangosan: Krisztus a válasz minden kérdésre a házasságban. Hiszitek ezt?
  Mi tehát a példád, az ideálod? Mi az a standard, amit keresel a házasságodban? Ha valami tetszett neked édesapád, édesanyád házasságában, vagy bárki másnak a házasságában, az azért van, mert valamilyen szinten olyanok voltak, mint Krisztus és a gyülekezet. Ha volt bennük valami jó, az ebből fakadt.
  De ne őket tartsd a szemed előtt, mert ők emberek, és megvannak a hibáik. Ha őket próbálod lemásolni, végül le fogod másolni a hibáikat is. Vedd le a szemed az emberekről. Velem vagytok? Magasabbra emeld a szemeidet. Mi a legmagasabb példája a tökéletes házasságnak? Krisztus és a gyülekezet. Krisztus már tökéletes, és a megdicsőült gyülekezetről beszélünk. Mondjatok Áment.

  Tudom, hogy ismételgetem magam, de nagyon fontos. Tudjátok, a szolgálatban naponta előjönnek hasonló kérdések. Ő ezt mondta, most mit csináljak? A feleségem nem csinálja ezt, és nem akarja amazt csinálni. Mit tegyek? Mi a válasz? Krisztus és a gyülekezet. A válasz ez minden kérdésre, ami csak felmerülhet a házasságot illetően. Ma, holnap, holnapután, örökké. Minden kérdésre választ kapunk. Minden ügyre itt van a megoldás. Krisztus és a gyülekezet kapcsolata.
  Ki a példaképem, mi a viszonyítási alapom, kihez szeretnék hasonlítani? Abban biztos lehetsz, hogy ez a valaki nem egy regényből való, nem egy filmhős, nem egy szappanopera sztárja, és nem is olyasvalaki, akit ismersz.
  Amikor a férjeddel, feleségeddel veszekedtek valamiről, ne mondd, hogy az apukám, anyukám, mindig ezt mondta. Ők nem a példaképeid. És ha jó példát állítottak elétek, dicsőség érte Istennek, de magasabbra emeljük az elvárásokat. Krisztust és a gyülekezetet szemléljük.
  Nem lehet elég sokszor ismételni ezt. Ha ezt az egy dolgot elkezded gyakorolni, mindörökre megváltoztatja az életedet, a házasságodat. Minden nap gondolj arra, hogy Krisztus és a gyülekezet. Minden reggel, minden délután, és este: Krisztus és a gyülekezet.
  Igen, de vannak aktuális kérdések: pénzügyek, gyerekek, szex. Mindenre ebben keresendő a válasz: Krisztus és a gyülekezet. Krisztus és a gyülekezet.


  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 9579
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook