gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Az Ige orvosság - Isten akarata a gyógyulás 2. rész PDF  | Nyomtatás |  E-mail
  Keith Moore
  Mi az első ok, amiért biztosak vagyunk a Bibliából abban, hogy Isten akarata, hogy mindenki gyógyult legyen? Az első ok az, hogy Isten Igéje orvosság. Isten Igéje orvosság! Péld.4,20: "Fiam, az én szavaimra figyelmezz, és az én beszédeimre hajtsad füledet" -vagyis az Ő Igéjére. Ne távozzanak el a mik? A szavaim a te szemeidtől és tartsd meg ezeket. Mit? Az Igéket a te szívedben. Az Ő szavait, mert ezek. -miről beszél az Ige? Az Igékről, mert az Ő Igéi életük azoknak, akik megnyerik és egész testüknek egészség. A héber szó szerinti változat azt mondja, hogy orvosság. Egész testük számára orvosság az Ige!

  Az Igék, szavak. Szavak. Olyan sok minden van a szavakkal kapcsolatban, amiket nem látunk még igazán. Hogyan teremtette Isten az eget és a földet? Az Ő szavai által! Tehát minden, amit látsz, az a szék, amiben ülsz, a kezed, amire nézel, és minden, a ruházatod, az ételed miből állt elő? Szavakból állt elő. Az élet, amely benned van, szavakból állt elő. Az élet minden fában, minden virágban, minden nyusziban, minden halacskában, de az az élet, amely benned van és minden organizmusban az egy kimondott szó által jött létre, amely Istentől jött. Szavak...

  Ha azok a szavak teremteni tudtak bolygókat, napot, holdat, a hegyeket, az óceánokat, az emberi lényeket, ha ezek tudnak teremteni, bizonyos, hogy gyógyítani is tudnak. Ugye? Ha azok a szavak képesek arra, hogy ezt az egészet megteremtsék, akkor az Ő szavai gyógyítani is tudnak. Bizonyosan. Nagyon könnyen! Mondjátok ki hangosan: az Ő szavai gyógyítanak! Isten azt mondja, hogy a fiaim ? persze a leányaimat is érti alatta ? hadd olvassam el ezt nektek a bővített bibliafordításból: 
  ?Figyelmezz az én szavaimra, és vesd magadat alá, és rendeld magadat alá az én beszédeimnek?
  Ez egy nagyon jó módja ennek, hogy ezt mondja, hogy vesd magad alá az én szavaimnak, ne hagyd, hogy eltávozzanak előled, és tartsd meg őket a te szíved közepében. Mert élet ez azok számára, akik megnyerik, akik megtalálják, gyógyulás és egészség az egész testüknek. Az Ő szavai orvosság. Tehát a héber szó szerinti változat azt mondja, hogy orvosság egész testüknek. Itt nagyon sok mindent elmondott nekünk Isten. Tudunk-e valamit az orvosságról?

  Bizony, nagyon sokan, ebben a teremben is valamiféle orvosságot vesznek magukhoz. Sokan, akik az interneten nézik, azok is orvosságot szednek, az igazság az, hogy mi vagyunk a gyógyszerezett generáció. Miről szól az a legtöbb reklám, amit a tévében látsz? Orvosságról ugye, gyógyszerekről. Kik azok, akik ezen milliárdokat nyernek? Ugye a gyógyszercégek. A gyógyszergyártó cégek. És azon vannak, hogy mindenre gyógyszert találjanak. Gyógyszer arra, hogy fölébredj, gyógyszer arra, hogy elaludj. Gyógyszer, gyógyszer, gyógyszer! Nagyon figyeljetek erre barátaim, mi tényleg egy gyógyszerezett generációban vagyunk. És ez egy nagyon nagy probléma, nagyon sok problémát okoz ez.

  Valaki mondhatja: most azt mondod, hogy ne szedjek semmilyen gyógyszert sem? Nem ezt mondom, nem ezt mondom. Köszönet Istennek, hogy vannak olyan gyógyszerek ? és én úgy hiszem, hogy Isten sokféle csodálatos dolgot elhelyezett a levelekbe, a gyökerekbe, a növényekbe. - Ugye? De nem szükséges, hogy ezt most részletezzem, de a mi tudásunk Isten eredeti tervéről és tervezéséről, az nagyon kicsi. Nagyon pici. És aztán persze mi még hozzáteszünk dolgokat, amelyeket nem Isten tett hozzá, és aztán mindenféle kombinációval előjövünk, és ez gondokat okoz, nagyon sok gondot okoz.

  Most nem kell ebbe belemenjünk, de amit szükséges, hogy tudjunk, hogy Istennek is van orvossága, van gyógyszere a számunkra. És az Ő gyógyszere, az tökéletes: nincsenek mellékhatások, nem tudod magad túladagolni, amit viszont megtehetsz, hogy túl keveset veszel magadhoz belőle, és akkor káros hatások lesznek. De nem tudod magad túladagolni, nem tudsz túl sokat magadhoz venni ebből. Minél többet, annál jobb. Mondjátok ki hangosan: az Ő szavai élet, azoknak, akik megnyerik, és egészség, orvosság, az egész testüknek. Az Ő szavai, az Ő igéi. Az Ő igéi! Dicsőség Istennek!

  A Zsoltárok 107-esben azt mondja a 20-as vers, hogy ?kibocsátá az ő Igéjét, és meggyógyítá őket. És megmenté őket a pusztulástól.?
  Az MIV fordítás azt mondja, hogy elküldte az Ő Igéjét, és meggyógyította őket, s megmentette őket a sírtól. Mi tette ezt? Az Ige! Az igék. Az Ő igéje, az Ő igéje. Köszönjük Istennek az imádságot, de itt az Ige, ugye az Igéről szól. És van idő, amikor az emberek próbálnak eredményeket elérni imádság által, amelyre csakis Isten igéje képes, csakis Isten igéje adhat. Tehát elküldte az Ő igéjét, és mi? És meggyógyította őket, dicsőség Istennek! És megmentette őket a pusztulástól. Az új élő fordítás azt mondja, hogy Ő szólt, és ők meggyógyultak. És kiragadta őket a halál kapujából. Dicsőség Istennek! Mire van szükséged, ha azt akarod, hogy téged is kiragadjon a halál, a pokol kapujából? Egy igére van szükséged! És van egy könyv, ami teljes. Teljes ezekkel az Igékkel! Dicsőség Istennek! Dicsőség Istennek! Az Ő szavai meggyógyítanak téged.

  Egy állítást akarok tenni, amit lehet, hogy le akarsz írni: ha eleget veszel magadhoz Isten igéjéből, elég hosszú ideig, meg fog téged gyógyítani! Nem érdekel, mi a problémád. Nem érdekel, milyen lehetetlennek, gyógyíthatatlannak tűnik. Ha te eleget veszel magadhoz Isten igéjéből, elegendő ideig, akkor az Ő Igéje meggyógyít téged. Tehát még egyszer nagyon lassan elmondom: ha te, te eleget veszel magadhoz Isten igéjéből, elég hosszú ideig, meg fog téged gyógyítani. Az embereknek igazából, s a keresztényeknek nincs megértésük erről, hogy miről szól itt az Ige.

  Elmennek az orvoshoz, s az orvos fölír egy bizonyos gyógyszert, és aztán beszedik a gyógyszert. Három éven át szedik a gyógyszert, és visszajönnek az orvoshoz, az orvos pedig azt mondja, hogy most pedig növeljük a dózist. És megteszik azt is. De az embereknek nincs ez a megértésük az igével kapcsolatban. Meghallgatnak egy fél üzenetet, és többet nem akarnak hallgatni. Mi a gyógyulás? Ha megkeresed ezt a szót, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egy megújítása vagy egy visszaállítása a testnek. Egy betegségből, egy kárból vagy egy sérülésből. Valaki mondja, hogy visszaállítás, megújítás.

  Amikor a gyógyulásról beszélsz, nagyon sokan egy azonnali csodáról beszélnek, arra gondolnak, azt mondják, hogy beteg vagy, aztán puff, meggyógyultál. De a biblia beszél fokozatos gyógyulásról. Beszél az orvosságról. Hogyan működik az orvosság? Az orvosság beléd kerül, nemcsak beveszel egy pirulát, aztán puff, nem így működik! Magadhoz veszed a gyógyszert, beléd kerül és elkezd a szervezetedre hatással lenni, ugye? És nap-nap után, hét-hét után, és tudjátok az emberek nem értik, pedig az emberek hónapokon át szedik a gyógyszereket, éveken át.


  Vedd magadhoz az Igét!

  Ha te ugyanezt megteszed Isten igéjével, meg fog téged gyógyítani! Ezért vedd be az orvosságot! Az Ő igéje! Istennek minden igéje gyógyulás és egészség! Nemcsak azok, amelyek a gyógyulásról szóló igék, nem kell abban az igeversben arról szólnia, hogy a gyógyulásról, vagy a hitről, azért, hogy a te számodra élet legyen, Istennek minden igéjének ereje van. Isten minden igéjének ereje van! Istennek egyetlen igéje sem haszontalan és erőtlen. Minden igéje erővel teljes és teljes erővel. Emlékeztessük magunkat erre. Velem vagytok? Mondjátok hangosan, ha én eleget veszek magamhoz Isten igéjéből, elég hosszú ideig, meg fog engem gyógyítani!

  Ez csak az én elképzelésem? Az Ő igéje orvosság? Nem azt mondja-e a Biblia, hogy Ő elküldte az Ő Igéjét, és meggyógyította őket, és megváltotta őket a pusztulástól? Megszabadíthat-e Isten téged a haláltól? Igen. Nem érdekel, milyen beteg vagy, milyen gyenge vagy, és én persze az igét prédikálom nektek, de én tapasztalatból is mondom ezt. Hagin testvérnek a gyógyító iskolájában dolgoztam hosszú éveken át. Nap, mint nap, minden nap és heteken át, és voltak olyan emberek, akiket föladták már, hogy nem fognak élni, nincs remény. Azt mondták, meg kell halniuk, személy-személy után.

  Láttam, ahogy visszajönnek az emberek a halálból. Csont és bőr voltak. Lélegeztető gépeken voltak. Csövek voltak levezetve a testükbe és a halálnak a kapujában voltak már. Ott voltak, és láttam, ahogy az emberek visszajönnek onnan. Láttam, ahogy újra és újra visszajönnek. Visszanyerték az erejüket, velem vagytok? Visszanyerték az erejüket, visszanyerték a színüket, a bőrszínüket. Láttam, ahogy a sárga arcbőrük eltűnik és visszajött a pirospozsgás arcbőr! Velem vagytok? Láttam, ahogy az emberek visszajönnek, láttam, ahogy hazamennek, láttam, ahogy elmennek vissza a munkába és élnek még több mint negyven évet, vagy húsz évet, velem vagytok? Dicsőség Istennek!

  És fogok beszélni egyetlen egy jellemvonásról, amellyel mindannyian rendelkeztek. Fogok róla szólni, hacsak az Úr nem mutatja másként, és mielőtt még ennek az alkalomnak vége van, fogok erről beszélni, erre tartok most, efelé. De értsd meg ezt először, ez az alapja annak, mielőtt rátérünk a második pontra, hogy Isten igéje orvosság.

  Azt mondja az Ige a Zsidó4,12-ben: ?mert az Istennek igéje élő?, ? az angol fordítás azt mondja, hogy gyors ? de az valójában élő! Nem arról szól, hogy Isten Igéje csak úgy gyors lenne, hanem hogy élő, elevenítő. Ez egy régi angol szó, ami azt jelenti, hogy életben van, élő, s megeleveníti, életet ad, Isten Igéje élő! És mi még? És ható! Mondd hangosan: Isten Igéje élő és ható! Erősebb-e és hatóbb-e Isten Igéje a ráknál? Erőteljesebb-e a magas vérnyomásnál? A cukorbetegségnél? Az Aids-nél? Igen! Erőteljesebb-e, mint egy tumor-daganat? Igen! Igen! Elég erőteljes-e ahhoz, hogy visszaállítson valamit, amit a betegség tönkretett?

  Mi tud, mi tud visszahozni valakit, aki a halálnak az ajtajánál van? Ki tudja, mi tudja visszahozni azt az embert az egészségbe, az épségbe? Az Ő Igéi! Menjünk ezen végig még egyszer. Azt mondta, hogy fiam, mit tegyél? Figyelj az én szavaimra! Nem mindenki máséra, hanem arra, amit Isten mondott róla! És hajtsd a te füledet az én beszédeimre. És mit mond? Ne hagyd, hogy eltávozzanak a te szemeidtől! Mit jelent ez? És tudjátok, nagyon sokan itt tévesztik el.  Ne hagyd, hogy eltávozzanak a te szemeidtől.

  Tudom, hogy Hagin testvér, aki az én atyám a hitben, aki most már a mennyben van, ő idő előtt született, és egy olyan betegséggel, amit gyógyíthatatlan vérbetegségnek neveztek. Az ő teste nem fejlődött ki, mert idő előtt megszületett, annak idején nem volt inkubátor, ez nagyon régen történt, és az ő mellkasa nem fejlődött ki, és néhány testrésze sem fejlődött ki rendesen, és megmondták neki, hogy az ő állapotában 16 évnél többet még senki sem élt. És amikor, ? és bizony így is történt ? hogy amikor 16 éves lett, akkor ágyhoz kötötté vált, volt úgy, hogy eszméletét vesztette heteken keresztül, nem volt magánál, és az orvos azt mondta neki, hogy fiam, ha ez az egyik dolog nem öl meg téged, akkor majd a másik. És nincs remény számodra, és legyél kész, hogy el kell menned.

  És a legjobb orvosok, akiket meg tudtak maguknak szerezni, azt mondták, hogy nincs remény és nincs semmi, amit tehetünk. De dicsőség Istennek, hogy ő megszerezte valaki másnak a Szavait! És Hagin testvér azt mondta, hogy néha olyan gyenge volt, ugyanis majdnem teljes testtel meg volt bénulva, hogy azt mondta, hogy próbálta olvasni a bibliát, mert valami az ő belsejében azt mondta, hogy a válasz ebben a könyvben van. Nem ismerte soha, nem hallott róla, de valami belül mondta neki, hogy a válasz ebben a könyvben lesz, és próbálta olvasni. Persze rájött arra, hogy nincs sok ideje a vesztegetésre, és mivel látta, hogy van egy ószövetség, van egy új, és éppen ezért inkább az újat választotta, mert nem tudta, hogy mennyi ideje van hátra. Mert azt mondták neki, hogy akár ma este is meghalhatsz, ezért elkezdte olvasni az igét. Azt mondta, hogy néha percekbe tellett neki, mire egy oldalt tudott lapozni, hogy az egyik oldalról áthajtson a másikra.

  De folytatta. És azt mondta, hogy minden percében, amikor ébren volt, próbálta olvasni Isten Igéjét. És rájönni arra, hogy mit mond az Ige. Mert valami az ő szívében azt mondta, hogy a válasz itt van és hogy élhetsz, és nem kell meghalnod! Tudjátok, ki mondta neki ezt? A Szent Szellem! Isten Szelleme mindig az Ő Igéjével fog vezetni, mindig az ő Igéjének a fényében fog vezetni. Mindig! És azt mondta, hogy az ő szülei elkezdtek aggódni, mert mindig a bibliában volt elmélyülve. És voltak mások, akik eljöttek hozzá látogatóba, és ők is elkezdtek aggódni, s azt mondta, hogy egy ember beszélt is vele, és azt mondta, hogy azt mondják nekem, hogy csakis a bibliát olvasod állandóan, s azt mondta: igen uram!

  S azt mondja, hogy hogyan nem olvasol semmilyen western novellákat, nyugati novellákat? És azt mondta, hogy nem, nincsen erre időm! S azt mondta, hogy nem olvasol semmilyen képregényt? S azt mondja, hogy nem uram, és nincs időm ? azt mondta. Halljátok, mit mondok? Azt mondják neki, hogy bármelyik nap meghallhat! S tudjátok nagyon sok embernek nincs erről megértése, nem tudatosítják, hogy ez milyen komoly, és minden mást tesznek, és elpazarolják az idejüket. És mit mondott? Hogy fiam, figyelj arra, amit én mondok neked, hajtsd a te füledet az én szavaimra, ne hagyd, hogy eltávozzanak a te szemeidtől, tartsd meg a te szívednek a közepén, mert élet azoknak, akik megnyerik.

  folyt. köv...

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 14663
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook