gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. június 30, csütörtök, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.

  Erős Szellem - Isten akarata a gyógyulás 4. rész PDF  | Nyomtatás |  E-mail
  Keith Moore
  Ha Isten akarata, hogy te erős legyél, körülbelül negyven referenciát láttam az igében, amikor az Úr azt mondta, hogy légy erős! Soha nem láttam azt, hogy az Úr azt mondta volna, hogy légy gyenge! Ha én erős vagyok, ha az én szellemem erős, hogyan lehetne az Isten akarata a számomra, hogy én elvesszek betegség által és gondok által? Mert ha a szellememben erős vagyok, akkor győztes leszek! Látjátok ezt? Biztosak vagyunk abban, hogy Isten akarata mindannyiunk számára, hogy gyógyultak legyünk. Az erős szellem miatt!

  Menjünk a Példabeszédek 4-re. Engem nagyon fölbuzdít ez a dolog. ? szükséged lesz erre. A saját magad számára, a családod számára, a barátaid számára, a munkatársaid számára! Mondhatod, hogy nem, nekem nem lesz erre szükségem. Én pedig azt mondom, hogy szükséged lesz erre! Nincs kétség efelől! Számodra, valaki számára biztosan szükséged lesz erre. Nagyon bölcsen tennéd, ha odafigyelnél erre, amit most mondunk. Mert lehet, hogy ezt meg kell valakivel osztanod, amit én ma most veled megosztok. Tehát a Példabeszédek 4-ben azt mondja, hogy az Ő szava életük azoknak, akik megnyerik és egész testüknek egészség.

  ?Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet. Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te szívedben. Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség.? (Péld.4,20-22)

  Olvassuk tovább, 23-as vers.

  ?Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.?
  (Péld.4,23)

  Mit ír az ige? Minden féltett dolognál jobban őrizd meg a szívedet, és nem a fizikai vérpumpádról szól. Hanem a belső emberedről szól. Mi egy dinnyének a belseje? Az a közepe, ugye? Vagy a tölgyfának mi a közepe? Az a belső rész, ugye? Az a te lényednek a belső része, tehát minden féltett dolognál jobban őrizd meg. Amikor az Úr azt mondja, hogy minden féltett dolognál valamit jobban megőrizzél, nem gondolod, hogy van egy jó ok erre, amiért ezt mondja?

  Tehát őrizd meg a te szívedet, mert abból... -Miből? A te szívedből, a belső emberedből indul ki minden élet. A bővített bibliafordítás így írja: "Őrizd meg és tartsd meg a te szívedet minden dolognál jobban, amelyet te megtartasz és megőrzöl, mert abból folyik, árad ki az életnek a forrása." Honnan jön az élet, ami a te testedben van? Istentől jön, a te szellemedbe ugye? És a te szellemeden keresztül a te testedbe. Mi történik akkor, ha a szellem elhagyja a testet? Meghal a test, ugye? Nincs benne élet. Gondolkozz el ezen, az agy még mindig ott van, de halott. Tehát akkor az agy nem lehet az életnek a forrása a test számára?

  Nagyon szórakoztatónak találom, hogy az emberek olyan nagy hűhót csapnak az agy körül. Beszélnek az emberek találmányairól, a tudományról és arról beszélnek, hogy abból a két-három kilós dologból jönnek elő, ez teljes mértékben butaság. Nem, nem egy agy vagy! Az agy az csak egy szerv. Mint a te szíved vagy tüdőd vagy veséd. És te magad az elmédnek a teljes birtokában leszel, az agyad nélkül is. Ha az Úr vár a visszajövetelével és te meghalsz, és az agyad szétbomlik majd a földben, az elméd akkor is meglesz, bárhol is leszel. Mert te egy szellem vagy! Nem bánjátok, ha időzök ezen egy picit? Te egy szellemi lény vagy, ugye? Egy szellem vagy. És az a lét, ami a te testedben van, Istentől jön, a te szellemedből. A szívedből. Azért mondja az ige, hogy őrizd meg, őrizd a te szívedet teljes szorgalommal ? mondja az angol fordítás. Mert a te szívedből jön az élet. Ami a testedben van.

  Tehát akkor mi a helyzet a szellemed állapotával? Hatással van az a te testedre? Tudjátok az orvostudomány, csak most kezdi ezt tanulni. Most kezdi! Hogy sokkal több mindentől függ például a testnek a jóléte, hogy ki gyógyul meg, ki nem gyógyul meg. Most kezdik látni, hogy több mindenről van itt szó. Mind a kémiai, az elektrokémiai dolgok vagy a fizikai dolgok. A szellemről van szó! Azt mondtam, hogy a szellemről van szó. Mi a helyzet akkor, hogyha egyre gyengébb a szellemed? Hatással van a te testedre? Bizony! Minél gyengébb a te szellemed, annál gyengébb a te immunrendszered! Velem vagy? Annál gyengébb az az energia, ami megy a szívedbe, a te tüdődbe.

  És mi a helyzet akkor, ha a te szellemed föltöltődik és erős lesz, hogyha teljesen beoltatik az igével és az élettel? Az hatással van a te testedre! Mert az az élet, amely a te testedben van, a belsődből jön, a te szellemedből. Meg tudna téged Isten eleveníteni a te belsődben annyira, hogy az szétáradjon a testedbe és győzedelmes legyen a betegség fölött. Igen és igen a válasz, dicsőség Istennek! Ugye hálásak vagyunk az Úrnak, hogy az Úr megnyitotta a szemeinket ezekre az igazságokra? És nem vagyunk korlátozva, hogy csak a természeti, a természetes dolgokat értsük, hanem a szellemieket is megérthetjük, mert Isten egy szellem. Te is egy szellem vagy! És a te szellemed lehet nagyon erős, és ez hatással van a te hústestedre. A te testedre.

  Még egyszer olvassuk el a bővített fordítást: ?Tartsd meg és őrizd meg a te szívedet teljes szorgalommal" ? és miért kellene ezt megtenned? Mi van akkor, ha ezt nem teszed meg? Mi van akkor, ha nem figyeled azt, ami beléd megy? Vagy mi az, ami nem megy beléd? És hagyod azt, hogy a te szíved és szellemed rossz állapotba kerüljön. Azt mondja, hogy őrizd meg! A bővített fordítás igazán kihangsúlyozza, hogy minden dolognál, minden féltett dolognál jobban, mert a te legfontosabb részed a te szellemed. Mert az vagy! Fontosabb az elmédnél, fontosabb a testednél, fontosabb bármelyik részednél. Mert egy szellem vagy. Van egy elméd, de testben vagy. És honnan jön az élet? A te szívedből, a te szellemedből, mert abból áradnak az élet forrásai.

  Az egyedüli ok, amiért a te szempilláid, szemöldökeid mozognak, hogy a te szíved ver, az azért van, mert Én (Szent Szellem) vagyok ebben a testben. Te a te testedben vagy, és én rád ezen a két ablakocskán nézek, ami a szemem, ugye? És te is rám azon a két ablakocskán nézel. Te nem egy test vagy, te a testben vagy. Te nemcsak egy agy vagy, van egy agyad. Van egy elméd, te egy szellem vagy. A szellemeknek szükségük van szellemi táplálékra. A szellemedet táplálni kell, a szellemedet fel kell építeni! Hogyan lehet az én szellemem erős? (És látjátok a fontosságát ennek, hogy miért van ez?) Hogyan tud az én szellemem erős lenni?

  Van egy sorozatunk arról, hogy hogyan kell kifejleszteni egy erős szellemet. Úgy hiszem, hogy az interneten is le lehet ingyen tölteni és a könyves pultnál is lehet. Nem tudom, hány tanítás ez, de pár biztos van. Valaki azt mondja, hogy öt. Sokkal részletesebben foglalkozunk ezzel azokban a tanításokban, amibe én most bele tudok menni, de egy ilyen felületes betekintést hadd adjak. Mi tud téged keresztülvinni valami olyan dolgon, ami szét akarja szaggatni a te testedet? Amely szétrágja a te szerveidet, amely tönkreteszi, elpusztítja a te véredet. Hányan tudjátok, hogy ezek a betegségek igazán gonosz dolgok? Ördögiek! Szétrágja, szétmarja a belsődet és megöl téged. Van-e valami, ami erősebb ennél? Van-e valami, ami erősebb, mint ezek a betegségek? Igen, igen, Isten élete!


  Isten élete legyőzi a betegséget

  Isten élete sokkal erősebb, mint a betegség! Sokkal erősebb annál, mint amit a gyógyszerek képesek elvégezni a te testedben. Tudod, amikor te elkezded szedni a sok gyógyszert, akkor a te tested sejtjei fölkiáltanak és vágyakoznak, és követelni fogják azt a gyógyszert. Van-e valami erősebb annál a kémiai anyagnál? Van-e valami, ami erősebb ennél? A nikotinnál, az alkoholnál vagy a drognál? Vagy a kokainnál, a heroinnál? Van-e valami, ami erősebb ennél? Igen! Igen! Igen! Ugyanaz az erő, amely a Napnak a fényességét adja, ugyanaz az erő, amely létrehozza és működteti a gravitációt, amely a te szívedet életben tartja. Ez az erő sokkal több, mint elegendő arra, hogy te győzedelmes legyél, hogy legyőzd azt a vágyakozást, azt a sóvárgást, azt a betegséget.

  Pár éve megtanultam a szolgálatomnak a kezdetén, az első nap, amit teljes körű szolgálatban töltöttem Hagin testvérnél, a gyógyító iskolában. Ezt tettem nap-nap után és azon dolgoztunk, hogy segítsünk az embereknek, hogy meggyógyuljanak. Egy ideig eltartott nekem, az emberek bejöttek, haldokoltak, szörnyen néztek ki, rosszul érezték magukat és próbáltuk őket a gyógyulásra rávezetni. Azon dolgoztam, hogy hogyan lehet ezt a testet megváltoztatni, amiben ők vannak. De én nem vagyok egy orvos! Nem vagyok sebész, nem vagyok gyógyszerész. Tudod az egész orvosi tudomány kívülről dolgozik a testen. Mert ezt tudják, ezt ismerik. A fizikai dolgok hatással vannak a fizikai dolgokra.

  Egy ideig eltartott, amíg rájöttem arra, hogy ez nem az én munkám, nem az én dolgom. Én nem tanultam az orvostudományt, a sebészetet. Ez nem az én dolgom, mi az én munkám? Az én munkám, hogy elkezdjek dolgozni az Úrral együtt, hogy fölépüljenek a belsőjükben. Mert a szent gyógyulás, az Isteni gyógyulás az egy olyan gyógyulás, amely a te belsődből ered. Halleluja! Amikor Isten meggyógyít téged, hol van Ő? Ő már benned van, ugye? Amikor azt mondod: Isten meggyógyított, hol volt Isten akkor? Ő benned lakozik! Az Ő Szelleme már a te szellemedben van. Tehát az Ő élete már eleve benned van.

  S mondd ki hangosan, hogy: Isten élete van bennem! Mondd ki még egyszer: Isten élete van bennem, mondjuk még egyszer együtt: Isten élete van bennem! Nyilvánvaló, hogy az Isteni életnek a szintje különböző szinteken van, különböző emberekben. Volt idő, mikor Istennek az élete erősebben volt benned jelen, mint máskor. Ez hatással van a te szellemedre és a te testedre. Hogyan tudod fölépíteni a te szellemedet?
  Az I.Timotheusra lapozzunk, a 4. fejezet, 6-os versre: ?ha ezeket az atyafiak elé tárod, Krisztus Jézusnak jó szolgája leszel, olyan, aki a hitnek és helyes tanításnak beszédein növekedett, melyeknek te is követője lettél.?
  Mit tesznek a szolgálók? Valami olyat fog tenni, ami téged táplálni fog, amely téged föl fog építeni. Nem azt jelenti, hogy minden üzenetnek a hitről kell szólnia, de minden üzenet a hitből jön elő. Hitből van, és hitben van és hit-ig van. Hitből-hitbe. A hit, az a szellemből van. Nem mentális dolog ugye? Nem az elméddel hiszel Istenben? A hit az nem az elméből van, persze az elmének része van ebben, de a hit nem az elméből van. Hányan emlékeztek a Római levél 10:10-re, mely azt mondja, hogy a ?szívvel hiszünk a megigazulásra...? Szívvel hiszünk! Mivel hiszel Istenben? Nem a fizikai szervedről beszélek, nem tudsz Istenben a fizikai szerveddel hinni, a szíveddel, ahogy a veséddel sem tudsz vagy a tüdőddel. A szellemedről beszél, a belső emberedről. Aki te vagy!

  Te Istennel, Istenben a szíveddel hiszel. Nem mentális, ugye? A hit az nem mentális dolog. Nem azon alapul, amit te tudsz. Tudhatsz egy csomó dolgot, és mégis tele vagy hitetlenséggel és félelemmel. Ismerhetsz egy tucat igét, és mégis tele lehetsz félelemmel. Idézgethetsz igéket, és mégis telve lehetsz félelemmel. Mert a hit a szívből van. Meg tudod-e mondani, hogy ha egy személynek erős a szelleme, és erős a hite, hogy az nem egy elmebeli dolog, hanem ez egy szellemi dolog, de valóságos. Valóságos!  Fogok nektek mondani egy pár iránymutatót ebben, hogy hogyan tudod magadat átnézni, átvizsgálni, és fel fogod ismerni, hogy mi az, ami működik és mi az, ami nem. Teljesen nyilvánvaló mutató jelei vannak annak, ha te gyengébbé válsz, ha egyre gyengébb leszel, vagy egyre erősebb leszel. Nagyon nyilvánvalóak ezek a dolgok és köszönjük Istennek, hogy tudhatjuk és ismerhetjük ezeket. Tehát növekedtek a hitnek és a helyes tanításnak a beszédein.
  Olvassuk tovább, I.Tim.4. fejezet, 7-es vers: ?a közönséges és vénasszonyos meséket pedig utasítsd el!?
  Két különböző dologról beszél, amit szellemileg megeszel. Tehát vagy a hitnek tanításain növekszel, vagy egy csomó szemetet veszel magadhoz, ami nem ér semmit. És minél komolyabb a te helyzeted, annál szelektívebben kell a dolgokat nézned, annál választékosabbnak kell lenned, azzal kapcsolatban, amit látsz. Hallgasd, hallgasd az iránymutatást, mit mondott Isten igéje? ?fiam figyelmezz az én szavaimra?. Kinek a szavára? Az Ő szavára!

  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 12069
  Küldés (0)add comment

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook