gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Gyereknevelés PDF Nyomtatás E-mail
   A gyermekek a környezetük terméke. Azt fogják tenni, amit látnak, hogy teszel, annak ellenére, amit mondasz nekik. Úgy értem, hogyha valamit mondasz nekik, de valami mást csinálsz, a cselekedeteidet fogják követni, nem pedig a szavaidat. Például, ha a gyermekeid ordítoznak egymással és te azt mondod nekik, hogy üljenek le és beszéljék meg a dolgokat, nem fognak rád hallgatni, ha folyamatosan azt tapasztalják, hogy te és hitvesed is ordítoztok egymással, nyugodt beszélgetés helyett. Ha mint szülők, úgy oldjátok meg a dolgokat, hogy egyikőtök elviharzik a házból, a másik meg sírva menekül a hálószobába, akkor ugyanilyen módon fogják gyermekeitek is megoldani a konfliktusokat. Sajnos túl sok szülő nevel a "Csináld, ahogyan mondom, de ne úgy, ahogy csinálom." filozófia szerint. Ez a filozófia kevert üzeneteket küld a gyerekeknek.

  Én, ahogy felnőttem, a mindennapos példákból tanultam, amiket a szüleimtől és nagyszüleimtől láttam. Mielőtt nagyapám, Rooker papa meghalt volna, mindig azt mondta nekem, hogy "Pontosan annyira vagy jó, amennyire a szavad. Ha nem jó a szavad, egy csibész vagy". Azzal folytatta, hogy "Ha a szavamat adom egy embernek és kezet rázok vele, azt fogom tenni, amit megmondtam, még ha a zsebem is bánja". Rooker papa a tisztesség embere volt, és becsületességet tanított a gyerekeinek és az unokáinak nem csak a szavaival, hanem a tetteivel is. Apám is így élt. Nem csak hallottam nagyapámat és apámat, hogy a tisztességről tanítanak engem, hanem láttam is őket, hogy egyenesen követik a szavaikat. Következésképpen, én is ilyen vagyok. Ha valamiben a szavamat adom neked, azt elvégzettnek veheted.
  Egy élő példa a legalkalmasabb az Isten szerint való alapelvek tanítására és a generációról generációra történő átadására. Sajnos, ma Amerikában, mérhetetlenül hiányzik belőlünk a jellem és a tisztesség. Ez azért van így, mert az Isten szerint való alapelveket nem tanítják az otthonokban. Amikor nem csepegteted bele Isten értékeit és alapelveit az otthonodba, akkor gyermekeid, annak a hatása alá fognak kerülni, amit a rádióban hallanak, vagy amit a Tv-ben látnak, és amit a magazinokban és az Interneten olvasnak. Ahelyett, hogy te befolyásolnád őket, barátaik és a világ értékrendszere lesz rájuk hatással.

  Gyermekeid tanítása nagyon fiatal korban kezdődik, és ez ott indul, hogy kapcsolatot alakítasz ki velük. E kapcsolatok, a velük töltött idő által fejlődnek. Az erős kapcsolat úgy épül fel, hogy érdeklődést mutatsz a gyerkőceidnek fontos dolgokban. Nem várhatsz addig, amíg idősebbek lesznek, hogy elkezdj kialakítani velük egy kapcsolatot. Attól a pillanattól el kell kezdened, hogy hazahozod őket a kórházból.

  Amikor elsőbbséget élveznek az életedben és időt fordítasz rájuk és tudatod velük, hogy mennyire szereted és nagyra becsülöd őket, akkor bármiről beszélgethetsz velük. Aztán amikor elérkezik az ideje, hogy Isten szerint fegyelmezd vagy irányítsd őket, sokkal hajlamosabbak lesznek hallgatni arra, amit mondanod kell, inkább mintsem lázadjanak tanácsod és rendreutasításod ellen. Ha azonban csak szabályokat vezetsz be otthon a gyermekeiddel való kapcsolat kialakítása nélkül, akkor lázadni fognak, ahelyett, hogy Isten útjait követnék.

  A kapcsolat a legjobb alap a tanításra. Enélkül az otthonod valójában csak egy ház, ahol különböző emberek élnek. Kapcsolattal azonban képes vagy befolyásolni gyermekeidet és az ő gyermekeiket is, és az ő gyermekeik gyermekeit is. Mint Ábrahámnak, leszármazottaid generációról generációra az Isten útjain járnak majd.

  TEDD ÉS NE TEDD

  Az Efézusiakhoz írt levél azt tanítja, hogy "ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek őket az Úr tanítása és intése szerint". Íme néhány útmutatás segítségképpen.
  • Ne vidd túlzásba gyermekeid védelmét. Nem védheted meg gyermekeidet mindentől. Elkerülhetetlen, hogy szerezzenek néhány karcolást az életben.
  • Ne hanyagold el gyermekeid védelmét. A gyerekeknek szükségük van egy rendszerre, hogy biztonságérzetük legyen. Kezdd a "házi rend" létrehozásával.

  • Ne hasonlítsd össze gyermekeidet másokkal.
  Minden gyermek különböző és más képességű. Hagyd mindegyikőjüket a saját egyedülállóságuk szerint fejlődni.

  • Figyelj arra, amit csemetéid mondanak.
  Jó gondolataik szoktak lenni. Azzal, hogy meghallgatod őket, építed az önbecsülésüket és önértékelésüket.

  • Dicsérd meg gyermekeidet.
  Mindenkinek szüksége van megerősítésre, nem számít mennyire fiatal vagy idős.

  • Tölts időt gyermekeiddel.
  A kapcsolatok nem telefonon keresztül épülnek fel. Vond be magadat gyermekeid életébe. Semmi sem betűzi jobban a "Szeretetet", mint az egymással töltött idő.

  - Kenneth Hagin Jr. -
  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
  Olvasottság: 10796
  Küldés (1)add comment

  Szeidlné Szabó Ilona hozzászólása:

  89
  ...
  A szülőknek jobban oda kell figyelni a gyermekeikre, hogy kevesebb tv-t nézzenek, és többet kell velük foglalkozni és rájuk kell figyelni ha valamit kérdeznek és Jézus szeretetével kell őket megérinteni. A gyermeki szeretet csodálatos hiszen ezt jól tudjuk Jézus is nagyon szereti Őket, ezért nekünk is így kell közelíteni hozzájuk.Több időtöltés velük és imádkozás és a Biblia tanítása. Hiszem, hogy akkor minden gyermek tökéletes életet él itt a földön.Dicsőség Istennek.
  2010 április 24

  Szólj hozzá Te is!
  Kérjük, hogy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni. Ha még nincs fiókod, akkor regisztrálj!

  busy
   

  Facebook