gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. augusztus 8, szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Hitvesed egy kincs

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  júl. 17 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 15.

  Hitvesed egy kincs  Megnyerte a jót [kincset – Református ford.], aki talált feleséget, és vett jóakaratot az Úrtól! – Példabeszédek 18,22

  Milyen lenne a legjobb férj? Olyan, mint az Úr! Milyen lenne a legjobb feleség? Amilyen a Gyülekezet az Úr számára! És nem az a lényeges, hogy te milyen nagyszerű feleségnek gondolod magadat. Hanem, hogy mit gondol erről a férjed? És nem az számít, hogy te milyen csodálatos férjnek tartod magadat, hanem az, hogyan vélekedik a feleséged rólad?

  Gyakran hallhatjuk: – Én jó feleség vagyok! És a párod mit mond erre? Ő is így gondolja? Nem tudod? Hogy hiheted, hogy jó feleség vagy, ha nem is érdekel, mit gondol a párod? Ennek így semmi súlya.

  Az emberek mindig is így gondolkodnak: – Én jó férj vagyok! A feleséged ugyan nem így gondolja, csak te véled úgy? Ha te jó férj vagy, azt ő is észre fogja venni, sokkal inkább, mint te. Egyszerűen tudni fogja. Ne mondd neki, hanem kérdezd meg tőle: – Jó férjed vagyok? – Jó feleséged vagyok? Az emberek persze általában nem szeretik kimondani.

  Ha jól állsz a házassághoz, akkor élvezni fogod, örömöd lesz benne. Köszönjük Istennek! Én nem elviselem a feleségemet, hanem élvezem a társaságát. Azt hiszem, ő is így van ezzel velem kapcsolatban. A házaspárok helyes hozzáállását a Filippi 2,3-ban olvashatjuk: „Semmit ne cselekedjetek versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván magatoknál.”

  Lehet, hogy évekkel ezelőtt voltak nehéz időszakok az életedben, de hitben kitartottál. És amikor szellemben (igei ismeretben) felnövekszel, meglátod, egyre jobb és könnyebb lesz. Sokkal könnyebb, mint mondjuk tíz vagy húsz évvel azelőtt. Köszönd meg Istennek, hogy a segítő karja veletek volt, és nem adtátok fel. Ne feledd, a hitvesed egy ékszer, egy kincs. Isten tudja, hogy kire van szükséged, hogy ki a megfelelő társ a számodra, és a legtöbb ember bízvást megérdemli a társát.

  Kategóriák: kincs, hitves, férj, feleség
  Olvasottság: 1475
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook