gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 21, szerda, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Jézus nézőpontja

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  júl. 26 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 16.

  Jézus nézőpontja


  Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te Igéd igazság. – János 17,17

  Igaz beszéd ez, és teljes elfogadásra méltó. – 1Timótheus 4,9

  Az élet bármely területén kerülnénk is dilemmába, maradjunk Jézus véleményénél – ugyanis mindig neki van igaza. Bárki, aki vele ellenkezik tévedésbe esik. Mindegy milyen csoporthoz tartozol, hány bizonyítványod van, milyen a végzettséged. Minden esetben tévedsz, ha nem értesz egyet Jézus véleményével.

  A Máté 19,4 a házasságról így szól: „A Teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremté őket.” Beszél a Biblia férfi és férfi házasságáról? Nem. Nézd meg, mi van a Bibliában. Beszél a Biblia két nő közötti házasságról? Nem. Isten az első párt, Ádámnak és Évának alkotta, nem pedig Ádámnak és Istvánnak. Így volt? Tudom, hogy ez a téma nem népszerű, de a homoszexualitás a Biblia tanítása szerint egyáltalán nem rendjénvaló.

  Mi a helyzet, ha emberek egymásba szeretnek? Ha egy férfi és egy nő egymásba szeret, az nem szükségszerűen jelenti azt, hogy össze is kell házasodniuk. Elmagyarázom, mire is gondolok. Egy asszony beleszerethet akár valaki másnak a férjébe, vagy egy férfi beleszerethet valaki másnak a feleségébe is. Csak azért, mert beleszerettek egymásba, még nem kell okvetlenül összeházasodniuk. Emberek belekeverednek olyan helyzetekbe, amikbe nem szabadna. Nem vitatható, hogy azok az érzések valóságosak, de nem helyes dolog a szerelmi háromszög.

  Nem arról van szó, hogy az illető ne lenne szerelmes, vagy nem érez vonzalmat, hanem arról van szó, hogy ez nem helyes. A keresztényeknek képesnek kell lenniük irányítani, uralni a kívánságaikat, ha azok a vágyak és kívánságok nem egyeztethetők össze a Biblia alapelveivel. Amennyiben előfordulna ilyen, akkor azokat az embernek ki kell éheztetni, amíg elhagyják, és nem fogják többé gyötörni. Éheztesd a rossz kívánságokat, és tápláld a helyeseket. Fegyelmezd magad! Mi lenne, ha nem kontrolálnánk magunkat? Káoszban élnénk!

  Férfivá, és asszonnyá teremtette Isten az embert. És mit mondott? „Annakokáért elhagyja a férfiú atyját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy többé nem kettő, hanem egy test. Amit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza.” (Mát. 19,5-6)

  Kategóriák: szerelmi háromszög, vélemény, nézőpont, Jézus
  Olvasottság: 1161
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook