gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. szeptember 21, hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Új család születése

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  aug. 25 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 18.

  Új család születése


  Mindig azon az úton járjatok, amelyet az Úr, a ti Istenetek parancsolt néktek, hogy éljetek, és jó dolgotok legyen, és hosszú ideig élhessetek a földön, amelyet bírni fogtok. – 5 Mózes 5,33

  Eljutottunk a házasság alapjához. Mit teszel házasságkötés után? Elhagyod, és ragaszkodsz. Tudod mit jelent az, hogy elhagyni? Kit kell elhagyni? Anyádat és apádat. Bajba kerülnek, akik ezt nem teszik meg. Lehet, hogy egy bizonyos távolságra elköltöznek, de mégsem hagyják el a szüleiket. Lehet, hogy saját házban élnek, de nem hagyták el őket. Igazán nagy problémát jelent ez, ha rögtön középiskola, vagy főiskola után házasodnak össze, és semmi mást nem ismernek odáig, csak a szülői otthont, azt a családot, ahol felnőttek. És próbálják ugyanúgy folytatni, mint azelőtt. Számos házas embernek adódott már abból problémája, hogy túlságosan kötődött a régi család szokásaihoz.

  Az emberek belépnek a házasságba, és arról beszélnek, hogy az én apám, és az én anyám hogyan tett dolgokat. Mi hogyan éltünk otthon. A másik erre azt mondja: mi pedig emígy csináltuk. Nálunk ez így volt. Mindkettőt figyelmen kívül kell hagyni, és valami újat kell elkezdeni! Tudom, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de a helyzetnek ez a bibliai kulcsa, és ez a helyes út. Szeretned és tisztelned kell az édesanyádat és az édesapádat. De amikor megházasodsz, ténylegesen el kell őket hagynod. Nem azt értem ezen, hogy nem kell őket látogatnod, vagy hogy ne légy velük kapcsolatban. Nagyon-nagyon komoly, és konkrét értelemben le kell válni róluk!

  Nem úgy van, hogy megházasodsz, és azt mondod, hogy most már a párom is a családunk része lett. Egy taggal bővült, növekedett a családunk, mert most már ő is itt van. Nem! Egy új családnak kell létre jönnie! És ki kell fejleszteni a saját kapcsolatotokat. Ahogy nincs két egyforma ember, nem lesz két egyforma házasság sem. Ha lemásolni próbálod, amit otthon láttál, vagy a párod családját veszed mintának, abból problémáid lesznek. A szülőknek sem szabadna befolyást gyakorolni az új házasokra. A bölcs szülők ezt nem teszik, a balga szülőket pedig nem szabad hagyni, hogy ezt tegyék.

  Kategóriák: új család, ragaszkodni, elhagyni
  Olvasottság: 1236
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook