gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Leválás

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 05 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 19.

  Leválás


  Mikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat. – 1Korinthus 13,11

  Néhányan arra hivatkoznak, hogy a Biblia azt írja: „Gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben.” (Kol. 3,20) Menjünk vissza az első szóhoz: ’gyermekek’. Gyermekek, engedelmeskedjetek a ti szüleiteknek. Ha 25 éves vagy, és megházasodtál, saját családod van, már nem vagy gyermek. Nem szabadna, hogy az legyél. Tehát „többé ne legyünk gyermekek, akik… ide-oda hányódnak”, hanem váljunk ’felnőtté’. (Ef. 4,13-14)

  Tisztelned kell a szüleidet, de nem szabad hagyni, hogy bármelyikőtök szülei beleavatkozzanak a saját családod életébe. Az istenfélő, bölcs szülők ezt nem fogják megpróbálni. Ott lesznek mögöttetek, hogy támogassanak, ha tanácsra vagy segítségre van szükségetek, de nem próbálják megmondani, hogyan igazgasd a házad ügyeit.

  Amikor a fiatalok összeházasodnak, gyakran nincs elég pénzük. Ezért néha úgy érzik, hogy függenek a szüleiktől. Sőt lehet, hogy még a szülők házába is költöznek. Nem gondolom, hogy ez nagyon jó ötlet lenne, de tegyetek belátásotok szerint. Tudom, hogy néha ideiglenesen csak ennyire futja, de amint lehetőségetek nyílik, teremtsetek önálló lakhelyet. Szükségetek van arra, hogy külön lakjatok. De nincs szükségetek arra, hogy minden alkalommal a szülőkhöz szaladgáljatok, ha kell valami. A ti ellátásotok forrása Isten!

  Megesik, hogy amennyiben a szülők fizetik a számláitokat, úgy érzik, beleszólhatnak a dolgaitokba. És ha folyvást rájuk hagyjátok a gyerekeiteket, és félig ők nevelik fel őket, akkor úgy érzik, hogy sok beleszólásuk van az unoka életébe. Van is valamennyi, mert ha folyton velük vannak, akkor befolyásuk lesz ebben, de ez nem helyes. A gyermekeidet magadnak kell felnevelni.

  Köszönjük a nagyszülőket! Kell, hogy legyenek nagyszülők az életünkben, és élvezzük egymás társaságát, de nem nekik kell felnevelniük az unokákat, és nem szabadna, hogy ők fizessenek helyetted mindent. Ez emberi elképzelés lenne? Mit mond erről a Biblia? Hagyd el, és ragaszkodj! A ragaszkodás azt jelenti: elválaszthatatlanul összetapadni, mint amit összeragasztottak. Kihez kell odaragadnod? A házastársadhoz. Hagyd el anyádat és apádat, és ragaszkodj a társadhoz. Isten mondta ezt előrelátóan még a kezdetekben.

  Kategóriák: szülők, saját család, leválás
  Olvasottság: 1891
  Értékeld a bejegyzést
  6 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook