gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Független élet

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 26 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 20.

  Független élet


  kelj fel, és menj el arra a helyre, amelyet kiválaszt az Úr, a te Istened. – 5Mózes 17,8

  Az egyik első dolog éppen ez, amiről Isten és Jézus is ismételten szólt. Pál is foglalkozott e témával. Tehát, egyetlen helyes út létezik: elhagyni, és ragaszkodni. Az egyik ok, ami miatt a fiatal házasoknak annyi problémájuk van, hogy a szülők túlságosan beleszólnak az életükbe. Túl sokszor beleavatkoznak az egyik oldalról is, és a másikról is. Az okos hívő szülők nem teszik ezt. Belátják, hogy a gyerekük elhagyta a családi fészket, és létrejött a saját családja. – Itt vagyok a háttérben segítségként, ha szükség lenne rám, de nem próbálom meg én irányítani a dolgaitokat, nem mondom meg, hogy mit tegyetek, mert most már felnőttek vagytok.

  A szülőknek elég erősnek kell lenniük ahhoz is, hogy hagyják a gyermekeiket hibázni. Néha nem kérik a segítségedet, de ennek ellenére véleményt nyilvánítasz. Valójában nem akarsz problémaforrás vagy a megosztás-szakadás eszköze lenni a házasságukban. Amikor hozzád jönnek, haza szaladnak mindenféle problémával, és külön akarnak válni, nem mindig veszik észre a szülők, hogy ők maguk jelentik a problémáik egy részét.

  Elég erős anyának, vagy apának kell lenni ahhoz, hogy amikor jön a drága kislányod, és arról beszél, hogy az a gonosz csúnya férje mit tett vele, akkor is bölcs tudj lenni. Nem olyan esetekről beszélek most, amikor esetleg a férj tettlegesen bántalmazta a feleséget, hanem csak arról, hogy veszekedtek és problémáik támadtak.

  Ne mondd azt ilyenkor, hogy drágám, maradj itt velem! Egy jó szülő nem teszi ezt, hacsak nem valami igazán komoly dologról van szó, mint a fizikai bántalmazás, mert megmondhatod neki, hogy most már megvan a saját otthona. Férjes asszony, és nem szükséges, hogy felfedje a férje összes hibáját. Ez nem fér bele a hűségbe. Mondd azt, hogy menj haza és legyél jó feleség. Komolyan gondolom és mondom is ezt.

  Amikor már kilencedszer van otthon a fiú vacsorára az anya asztalánál, és azt panaszolja: – Nem szeretem, ahogy a feleségem főz, nem úgy főz, ahogyan te. A szülőnek nyíltan meg kell mondania: – Szeretlek drágám, de holnap este ne gyere vacsorázni. – De hát, anya, holnap este lesz a finom sült csirke! – Tudom, drágám, de most már felnőtt ember vagy, megvan a saját családod, a saját otthonod. Menj, és legyél férj, legyél férfi! Mindig elérhető leszek, hogy segítsek neked. De szükséges, hogy külön legyünk, szükséges, hogy leválj rólunk.

  Kategóriák: beleszólnak, ragaszkodni, elhagyni
  Olvasottság: 1177
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook