gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Végsőkig ragaszkodj!

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 07 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 23.

  Végsőkig ragaszkodj!


  Most már ragaszkodni fog hozzám az én férjem... – 1Mózes 29,34

  Az 1Korinthus 7,10-ben az új szövetségre vonatkoztatva olvasható az Úr parancsa: „Azoknak pedig, akik házasságban vannak, hagyom (parancsolom), nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék.” Azt mondja Pál, nemcsak én, hanem az Úr parancsa ez: A feleség ne hagyja el a férjét! Ahelyett, hogy elválnánk, mit kell tennünk? Ragaszkodnunk kell egymáshoz. Így a helyes! Végsőkig ragaszkodj a párodhoz!

  Amikor a házastársak szétszakadnak, elválnak, az sokkal több mindenre kihat, mint gondolnák! A körülöttük levő emberek csalódnak, barátok megbántódnak, de leginkább a gyermekek sérülnek, holott nekik biztonságra lenne szükségük. Soha nem szabadna, hogy egy gyermeknek eszébe jusson, hogy apa elmegy, és nem jön haza. Soha nem szabadna, hogy egy gyermeknek eszébe jusson, hogy anya elmehet, és talán soha nem jön vissza. Nem szabadna, hogy felmerüljön bennük ennek a veszélye. Teljes biztonságban kellene felnőniük, tudva azt, hogy Isten ott van, anya és apa ott van. Nagymama és nagypapa is ott vannak egymásért, anyáékért, és értük. Így kellene, hogy legyen.

  De egy olyan világ vesz körül bennünket, amely Isten útjait messzire elkerüli. Az emberek összeházasodnak, és szándékukban sincs, hogy bármilyen kellemetlenséget, kényelmetlenséget eltűrjenek. Ha már nem érzik jól magukat, könnyedén feladják. Ez a világban teljesen elfogadott dolog. De a keresztényeknek nem kellene ezt követniük. Igen nagyra értékelhető azok erőfeszítése, akik például már 50 éve házasok! De akik már túl vannak a házasságuk tizedik vagy huszadik évén, azok is jól teljesítettek! Mindegyikünknek volt olyan időszak az életében, amikor feladta volna. Meg lettünk kísértve, hogy feladjuk.

  Vannak körülmények, talán kísértések, hogy feladjuk. Lehet, hogy nagyon rosszul állnak a dolgok. Semmi sem fogható egy jó házassághoz, de egy rosszhoz sem, mert az pokoli. Nincs rá más szó: igazán pokoli. De nem kell, hogy így legyen. Az emberek mégis sokszor feladják, azt állítván, hogy nem jönnek ki egymással, nem értik meg egymást úgy, mint azelőtt, egyszerűen nem működik a dolog.

  Kategóriák: biztonság, asszony, ragaszkodj
  Olvasottság: 1118
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook