gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Küzdj a házasságodért!

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 26 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 24. 

  Küzdj a házasságodért!


  Az asszony férjétől el ne váljék... béküljön meg férjével, és a férj se bocsássa el a feleségét. – 1Korinthus 7,10-11

  Sokan feladják és elválnak. Ilyen az uralkodó mentalitás a társadalomban. Ha többé nem kényelmes valami, nem érzem jól magam benne, jobb ha egyszerűen abbahagyom – gondolják. Nekünk, keresztényeknek, parancsolatunk van az Úrtól, hogy ne hagyjuk el egymást. Tehát, legközelebb, ha kísértést érzel a válásra, emlékeztesd magad: – Jézus az én Uram, Aki adott nekem erről egy parancsolatot!

  A mai bevezető Igénk egy parancsolat az Úrtól. Miért ilyen erőteljes ez? Azért, mert, amikor az emberek különválnak, az igazi kárt okoz az életükben. Akik átmentek egy váláson, azok soha többé nem lesznek már ugyanazok. Ez egy nagyon komoly dolog, s ezért küzdenünk kell a jó kapcsolatáért házasságban! Még akkor is, ha azon a ponton vagy, hogy nincsenek már érzelmek, nincs vonzalom, nincs vágyódás. A házasságok, sajnos, eljuthatnak ide.

  Néha az emberek odáig is eljutnak, hogy arról álmodozzanak, jobb lenne, ha a társuk meghalna. – Talán az Úr majd hazaviszi őt. Arról ábrándoznak, hogy mennyivel szabadabb lenne az életük, ha a párjuk kikerülne a képből. De ez megtévesztés. Nem ő a te problémád.

  Mindkét félnek megvan a része az egység megőrzésében. Azt mondta fentebb Pál az 1Korinthus 7,10-11-ben: a házasoknak parancsolja az Úr, hogy el ne váljanak! A 12-13-as versekben Pál tanácsolja: „Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.” A hitetlen azt jelenti, hogy nem újjászületett keresztény. Ez olyan világos, amennyire csak lehet: maradjatok együtt!

  Nincs arra semmi garancia, hogy a következő kapcsolat jobb lesz. Az ideális helyzet persze az, ha két ember együtt növekszik fel az Úrban, de nem mindig alakul így. És ne próbálj olyan lenni, mint mások. Hanem igyekezz egyre inkább hasonlítani az Úrhoz. Ez esetben egyre jobban olyanná váltok mindketten, mint az Úr. Egyre inkább hasonlítotok Hozzá, és ennek következtében egyre közelebb kerültök egymáshoz! Az emberek képesek folyamatosan változni és fejlődni az Úrban.

  Kategóriák: küzdj, elválnak, feladják
  Olvasottság: 1173
  Értékeld a bejegyzést
  5 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook