gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A jó házasság fontossága

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 21 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 25.

  A jó házasság fontossága


  A szeretetben meggyökerezzetek és alapot vegyetek, hogy… megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felül haladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig. – Efézus 3,18-19

  Ha házas vagy, akkor e tanítások által gazdagabbá teheted a házasságodat. Ha még nem vagy házas, akkor okosan teszed, ha előre alapot veszel az Igéből a leendő frigyedhez. Azok, akiket nem érint e téma, bölcsen járnak el, ha szintén magukévá teszik e tanításokat, hogy szükség esetén áldássá válhassanak, és tanácsot tudjanak adni az azt igénylőknek.

  A házasság igen fontos dolog, és manapság hatalmas támadásoknak van kitéve. Az ellenség el akarja pusztítani az otthonokat és a házasságokat. Itt van a sok különböző elképzelés, filozófia. Évekkel ezelőtt például elterjedt ez a nézet: egy egész falura van szükség ahhoz, hogy egy gyermeket felneveljenek. Közben meg az emberek nem látják a házasság fontosságát, amelynek kötelékében lenne szükséges felnevelni a gyermekeiket. Ma már láthatjuk az ebből eredő problémákat. Nagy a zűrzavar ezen a téren. A tinédzserek összezavarodottak, mert nincs megfogható mintaképük. Nem tudják, hogy milyennek kellene lennie egy férfinek, egy nőnek. Hogy mi a szerepe a férjnek és a feleségnek.

  Isten sokféleképpen tehette volna, de így döntött: megalkotta a férfit és a férfiből létrehívott egy asszonyt. Majd összeillesztette őket, és adott nekik gyermekeket.  A házasság egyben a Krisztus és a Gyülekezet kapcsolatának képe. Mert Krisztus a Gyülekezet Feje, aki maga a Vőlegény és egyúttal a család feje. Mi, az egyház vagyunk a Menyasszony. És közeleg a menyegző, a Vőlegény és a Menyasszony esküvője.

  Isten használhatott volna más jelképet is, de ezt választotta. A férj, a feleség, a gyermekek egysége az Istentől elrendelt közösség – a Tőle meghatározott módon és úton. A házasság nagyon értékes, és igen fontos pillére az emberi társadalomnak, mivel ez a civilizáció alapja, a nemzet alapja. A gyülekezet nem lehet jobb a gyülekezetet alkotó házasságoknál és családoknál. Egy ország pedig nem jobb a benne működő gyülekezeteknél. És ezt még tovább ragozhatnánk, de mindez a család alapjaihoz vezet vissza. A Biblia igen sokat mond a házasságról, az otthonról, a gyermekekről. Ennek ellenére vannak szép számmal olyanok – beleértve egyes szolgálókat is – akik nem akarnak ezzel foglalkozni, mert tudatában vannak, hogy milyen problematikus ez a terület.

  Kategóriák: házasság, mintakép, otthon
  Olvasottság: 2581
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook