gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A szellemi ember

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jan. 04 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 26.

  A szellemi ember


  Ha Szellem szerint élünk, Szellem szerint is járjunk. – Galata 5,25

  Nem tudsz szellemileg növekedni, ha a házasságod kudarcokkal teli. Annál nem lehet szellemibb semmi, mint ha nagyszerű házasságban élsz és csodálatos otthonod, tüneményes gyermekeid vannak. Ez a legszellemibb állapot, amelybe valaha is eljuthatsz. Ha képes vagy isteni-fajta szeretetben járni a házastársaddal éjjel-nappal, akkor szellemi vagy. Ha krisztusi példakép vagy a gyermekeid számára a nap huszonnégy órájában, akkor szellemi vagy!

  Bárki el tud menni kiöltözve, ápoltan a gyülekezetbe, és pár percen, akár pár órán keresztül hangosan imádkozni nyelveken. Tévesen, ezt hiszik szelleminek. De mi az igazán szellemi? Elsősorban az, hogy jó ember, jó férj, jó apa vagy. Jó asszony, jó feleség, jó anya. Ezeket kellene a legtöbbre értékelnünk. Ez az igazi szellemi ember karaktere.

  A gyarapodásról és a gyógyulásról szóló tanítások nagyon sokakat érdekelnek. De a házassággal kapcsolatos tanítások sajnos sokkal kevesebb hívőt hoznak lázba. Pedig ez legalább ugyanolyan fontos. Ha a házasságod kudarcba fulladt, akkor gyarapodni és gyógyulni sem tudsz úgy, ahogy lehetne. Az Úr fontossági listájának a legelején áll a házasság intézménye. Az, hogy a férj és a feleség szeresse egymást, és jól bánjanak egymással, továbbá jól bánjanak a gyermekeikkel. Megfelelő példaképek legyenek a számukra.

  Az élet folytonos tanulásból áll. Egy pilótának is évente kell továbbképzésre járnia, hogy rutinszerűen tudja megoldani a jelentkező problémákat. Kérdezhetnéd, hogy mikor fogja jól tudni, ha mindig visszajár tanulni? Nos, vannak dolgok, amiket újra és újra át kell ismételni, és az alapokat újra és újra át kell venni.

  A hadseregben is újra meg újra gyakorolni kell bizonyos dolgokat, mert ha akkor keresed a használati utasítást, amikor a golyók elkezdenek repkedni, vagy amikor a bombák elkezdenek hullani, már késő. Vészhelyzetben tudnod kell határozottan, hogy a piros vagy a zöld gombot nyomd e meg. Száz százalékosan biztosnak kell lenned benne. Van, amit nem minden nap használunk, de amikor szükségünk van rá, akkor pontosan tudnunk kell, hogyan is működik.

  Kategóriák: szellemi, példakép, krisztusi
  Olvasottság: 1407
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook