gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. július 11, szombat, Nóra és Lili napja van. Holnap Izabella és Dalma napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Útmutatás az Igében

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jan. 22 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 27.

  Útmutatás az Igében


  A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre… – 2Timótheus 3,16

  Nem arra van szükségünk, hogy valami újat fedezzünk fel, mert az útmutatás mindennel kapcsolatban benne rejlik az Igében. És Isten Igéje soha nem változik meg. Amit tennünk kell az az, hogy újra meg újra visszamegyünk a fontos igehelyekhez. Mit mondott az Úr a férjeknek? Mit mondott az Úr a feleségeknek? Meg kell magunkat vizsgálni az Ige tükrében. A házaspároknak ajánlott, hogy együtt hangosan olvassák az Énekek Énekét, valamint az 1Korinthus 13-ból az isteni-fajta szeretetről szóló részt. A jótékony hatás nem fog elmaradni! Ha különböző fordítások is rendelkezésetekre állnak, akkor éljetek e lehetőséggel is.

  Tehát most vegyétek úgy, hogy egy házassági iskola levelező tagozatára jártok. A pilóták sem szívesen járnak a továbbképzésekre. De a maguk és családjuk, valamint az utasaik biztonsága érdekében meg kell tenniük.

  Magától senki nem menne lelkesen a tanfolyamra. Mert elő kell venni a tankönyvet, oda kell érni időben, be kell ülni a szimulátorba, és minden nap ’elromlik’ valami a gépen. Kigyulladnak a szárnyak, aztán kényszerleszállást kell végrehajtani, leáll a motor, és hasonlók. Nem mókás! Ki akarja ezt csinálni? De amikor befejezik a kiképzést, és beülnek az igazi gépbe, bizony sokkal magabiztosabban repülnek. Mert olyan sok mindenen mentek keresztül, hogy bármi is jön, tudni fogják, mit kell tenniük.

  Miért szólok erről? Mert a házassággal is ugyanez a helyzet. Előbb vagy utóbb szembesülsz olyasmikkel, amik megpróbálják a házasságodat. De van útmutatás az Igében. Úgy teszed-e a dolgodat, ahogy Ő mondta, hogy tedd? És elég jól teszed-e? Van úgy, hogy nem akaródzik megvizsgálni magunkat, de ha megtesszük, választ kapunk. A bibliai válasz, útmutatás, kiment bennünket a szorultságból, és a problémáink megoldást nyernek.

  Amikor azután kikerülünk ezekből a helyzetekből, felkészültek leszünk. Készek arra, ami a jövőben vár ránk. Erősek leszünk és készen állunk. Nem fogunk kiáltozni: Hol a házassági útmutató? Valaki adjon nekem gyorsan tanácsot! Valaki imádkozzon velem! Nem, készen leszel, és helyesen cselekszel – a hit útján, a szeretet útján, az Ige útján! És megragadod a probléma megoldását, mielőtt kicsúszna a kezedből. Ez igen fontos.

  Kategóriák: Biblia, válasz, útmutatás
  Olvasottság: 939
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook