gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. szeptember 21, hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Tisztelettel lenni

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  febr. 03 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 28.

  Tisztelettel lenni


  Azért így szól az Úr, Izraelnek Istene: Jóllehet, megmondottam, hogy a te házad, és atyádnak háza mindörökké énelőttem jár; de most azt mondja az Úr, távol legyen tőlem, mert akik engem TISZTELNEK, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megvetnek [megutálnak], megvettetnek. – 1Sámuel 2,30

  Akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megvetnek...” Létezik, hogy valaki megutálja az Urat? Biztosan, mert különben Isten nem mondaná. Vannak keresztények, akik megvetették az Urat, megutálták? Igen. Nemegyszer megtörtént már.

  A ’megvet’ azt is jelenti, ugyanis, hogy nem értékel valamit az ember. Nem tisztel, figyelmen kívül hagy. Vannak, akik manapság megvetik Istent? Bizony vannak, akik figyelmen kívül hagyják Őt, nem figyelnek rá, nem értékelik. Ezt a Biblia megvetésnek nevezi.

  Mi történik azokkal, akik Istent megvetik? Ugyanígy elvettetnek. A próféta által Isten azt mondta nekik: ’Azt mondtam – tehát itt az Úr szólt –, hogy a te házad mindörökké énelőttem jár, mostantól fogva.’ És az Úr ezúttal azt mondja, hogy ez nem lesz többé így. Mert azok, akik engem tisztelnek, azokat én megtisztelem. Egyszóval, ha a nép engem megtisztelt volna, akkor ez így maradt volna, az atyjuk háza előttem járt volna továbbra is.

  De nem tisztelték meg Őt, nem mutattak tiszteletet az ígéretével szemben, ezért a házuk nem maradt többé a papságban. Elvesztették azt, ami az övék kellett volna, hogy legyen. Ez egy hatalmas elv az Igében. Itt valami kibontakozik, hogy jobban belelássunk Isten mélységeibe. Isten így gondolkozik, és ilyen valójában. Ez pedig azt jelenti, hogy ha te megtiszteled azt, amit Isten tisztel, amit Isten mond, hogy tisztelj meg, akkor biztosítja ígéretét a számodra, és megmaradsz benne. Évről-évre, évtizedekről-évtizedekre egészen az örökkévalóságig. De ha megveted, amit az Úr tisztel, és ha megveted azt, amiről Isten azt mondta neked, hogy tiszteld, akkor elveszted azt, ami neked adatott. Eltávozik tőled, és nem maradsz meg benne.

  Kategóriák: tisztelet, megvet, értékel
  Olvasottság: 1123
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook