gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  A házasképzés fontossága

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jún. 12 Témakör: Házasság

  A HÁZASKÉPZÉS FONTOSSÁGA


  „És az én népemet tanítsák, hogy mi a különbség szent és köz(önséges) között, és a tisztátalan és tiszta között való különbséget ismertessék meg velük.” — Ezékiel 44,23

  A házasság témaköre is bír olyan fontossággal, mint a hit, a gyógyulás vagy a gyarapodás igei üzenete. Ugyanis, azokban a kapcsolatokban, ahol a szív állapota nem megfelelő, nem tudnak megnyilvánulni az áldások. Az Ige világosan fogalmaz: ahhoz, hogy az imádságok meg ne hiúsuljanak, Isten útján szükségszerű járni! (1Pét. 3,7) Ha az egyik fél szíve be van zárva a hitvese felé, akkor az Isten felé is éppúgy bezárt. Tehát fel kell szabadítani a szíveket ahhoz, hogy a házaspárok meg tudják ragadni Isten áldásait, és képesek legyenek hallani a Szent Szellemtől.

  Mivel a világban élők közül sokan csak egyetlen utat ismernek, nem véletlenül mondja azt az Úr, hogy tanítsuk meg a teremtményei számára a „legkiválóbb utat”. (Ez. 44,23) Ezzel választási lehetőséget biztosítunk számukra, hogy különbséget tudjanak tenni a helyes és helytelen között. Amennyiben nincs biztosítva a szükséges ismeret a házasok számára, úgy gyakorlatilag meg vannak fosztva az áldástól. Kenneth Hagint is visszaküldte az Úr egyik korábbi gyülekezetébe, mert nem tanított a tizedről, s ezzel valójában távol tartotta őket az áldástól.

  Világosságra van szükség a házasság, családi élet, gyermeknevelés területén is. Míg a betegeknek gyógyulás-étrend, a szűlölködőknek gyarapodás-étrend, addig a pároknak házasság-étrend szükséges. Jézus, miután sárral bekente a vak szemét, elküldte a Siloám tavához megmosakodni. (Ján. 9,7) A tó neve küldöttet jelent, ennek a görög megfelelője az ’aposztelló’. Mossuk meg tehát mi is a szemeinket az apostoli kenetben, tanításokban és kijelentésekben, hogy a szellemi látásunk éles legyen!

  Előre szeretnénk eloszlatni minden félreéertést: a bibliai tanításaink vallásosságtól mentesek! A házasságképzésben a bibliai tanítások mellett az üdvösségkapuk is kínálkoznak. A program során egyrészt a Test tagjaiként el kell vettetnünk a világba, hogy új életeket teremhessünk; másrészt a hálókat ki kell vetnünk fogásra! (Luk. 5,4) A hallgatósság köreiben figyelmeznünk szükséges az olyanokra, akik még nem fogadták be Jézussal az örök életet.

  A teljes Evangélium hirdetésére hívattattunk el, így ebben benne kell foglaltatnia a házasságtannak is. A házasság, család a nemzet legkisebb építőköve. A családot alkotó férj, feleség, gyermekek egy Istentől rendelt közösség a Tőle meghatározott úton és módon. Ez igen fontos pillére a társadalomnak! A házasság, család — a civilizáció és egyben a nemzet alapja! Ennélfogva a gyülekezet nem lehet jobb az azt alkotó családoknál, az ország pedig nem lehet jobb a benne működő gyülekezeteknél! Mindez a család alapjaihoz vezet vissza.

  Annál semmi nem lehet szellemibb, mint egy nagyszerű házasság, csodálatos otthon és tüneményes gyermekek. A férj és a feleség szövetségének egysége biztosítja a nyitott szívet Isten felé. Az igazság megismerése teszi szabaddá a kapcsolatokat is! (Ján. 8,32) Ugyan sok tanítás létezik a házasságról, de legjobb könyv mégis a Biblia, amelynek rengeteg mondanivalója van e témakörben.

  Minden kérdéssel foglalkozniuk kellene a lelkipásztoroknak, így egyetlen házassági problémát sem szabadna szőnyeg alá söpörniük. De ha nem felkészültek, hogyan tudnak tanácsot adni? Pedig sok házasság igencsak gyógyításra szorulna. Ehhez óhatatlanul meg kell látnunk a házasság, család területén a fizikai és szellemi összefüggéseket.

  Fizikai síkon: olcsóbb tanítással a megelőzés, mint a csonka családok segélyezése; a földön elérhető a mennyei boldogság; hibátlan házaságy. Szellemi síkon: az igazság megismerése és cselekvése szabaddá tesz; üdvösségkapu lehetőségek; hallanak Istentől; Szent Szellem templomának tisztán tartása. Ehhez járul még: Krisztus Teste mind szeplőtelenebbé válik; a hit akadályai elmozdulásával az áldások teljességében járhatnak; működésbe hozhatják a tízezerszeres szellemi erőt; a tiszteletadás és engedelmesség előmozdítja a Szellem kiáradását és a késői esőt; Krisztusban kapott hatalmukat hatékonyabban gyakorolhatják a házaspárok.

  Kategóriák: házasságétrend, legkiválóbb út, szív állapota, vallásosságtól mentes, igazság megszabadít, nemzet építőköve, társadalom pillére
  Olvasottság: 958
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook