gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  31. Az elismerés fontossága

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  márc. 30 Témakör: Házasság

  31. HÁZASSÁG

  Elismerés fontossága


  Ismerik [igen nagyra tartják – Katolikus fordítás] az ő férjét a kapuk­ban, mikor ül a tartománynak véneivel. – Példabeszédek 31,23

  A házasság boldogtalansága már önmagában is nagy baj. Ennek gyakran a fő oka, hogy a házaspárok nem adják meg egy­másnak az Isten által elrendelt tiszteletet. Egy jogász életéből merített példa következik a fenti állítás szemléltetésére.

  Az említett jogász kiváló volt a hivatásában, a munkáját si­ker koronázta, a környezete elismerte, megbecsülte őt. Egyet kívánt csak nagyon: hogy a felesége is elismerje és tisztelje őt. Azonban az asszonya ahelyett, hogy – isteni elhívásának meg­felelően – segítőtársa lett volna férjének, még nála is kiválóbb akart lenni. És ezzel fokozatosan tönkretette a férje érzelmi vi­lágát, aki egyre zaklatottabb és egyre boldogtalanabb lett.

  Ez kedvezőtlenül hatott a munkájára, mígnem elveszítette az állását. A házasságuk is tönkrement, a felesége el­hagyta, ő pedig portásnak szegődött. Mélypontra ke­rült. Miután be­fogadta Jézust, az élete kezdett megváltozni, és egyre jobbá válni. Megértette, hogy Isten milyen elhívást adott a házas-pároknak, hogy mi a férj és mi a feleség szerepe a csa­ládban. Ezeket megszívlelve a visszakapott feleségével a házassága is­mét sikeresre fordult, élvezhette a párja támogatását a mun­kájában is. Az Úr segítségével újra jogászi állást kapott, ahol kamatoztathatta a tudását.

  Gondold végig, milyen benyomást keltesz másokban a fér­jedről? Ugyanis Isten akarata az, hogy a nyilvánosság előtt a kiválóságáról beszélj. Lássák rajtad, hogy minden szavadból és cselekedetedből a szereteted és a tiszteleted sugárzik felé. Egy modern fordítás így fogalmaz: „Férjét mások igen sokra tart­ják, mert ő soha nem korholja.” (Péld. 31,23) Mert maga az Úr Jézus mondta ki alapszabályként: … meglesz néki, amit mon­dott! (Márk 11,23) A kimondott szavaid magokként működnek: „… mert amit vet az ember, azt is fogja aratni.” (Gal. 6,7) Ezért nagyon ügyelj arra, hogy mi hagyja el a szádat, a párodat ille­tően!

  Kategóriák: kiválóság, boldogtalanság, elismerés
  Olvasottság: 1080
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook