gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2021. április 15, csütörtök, Anasztázia és Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  32. A férj koronája

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  ápr. 07 Témakör: Házasság

  32. HÁZASSÁG

  A férj koronája


  A derék asszony koronája az ő férjének… – Példabeszédek 12,4

  Egy cégvezető, aki ismerte ezt a bibliai igazságot, az állást megpályázó férjekkel együtt a feleségeiket is behívta egy elbe­szélgetésre. És természetesen azok kapták meg a meghirdetett posztot, akiket a feleségük támogatott, akik mögött ott állt a bátorító, elismerésre kész feleség is. Hisz jól tudta, hogy a fele­ségek pozitív hozzáállása nélkül sikertelenek lennének a férfi­ak. „A derék asszony koronája az ő férjének…” (Péld. 12,4)

  Az elismerésnek számos korlátja lehet. Vannak, akik nem akarják, míg mások nem tudják kifejezni az elismerésüket. Nem furcsa, hogy az ember milyen könnyen meg tudja dicsérni barátnője ruháját, főztjét, de a házastársát ritkán vagy egyál­talán nem részesíti ebben a kegyben. Az önteltség és a dicsekvés, amit általában elítélünk a másikban, gyakran éppen az elis­merés hiányából fakad. Az öndicséret gyökere oda vezet vissza, hogy ha senki nem ismer el bennünket, akkor önma­gunk igyekszünk pótolni a hiányt.

  Egy hívő egyszer azt állította, hogy a férjében nincs semmi dicséretre méltó. De a pásztora arra biztatta, hogy próbáljon meg visszaemlékezni, csak talál benne valami pozitívumot. Forgassa vissza az idő kerekét. És így is tett! Hazaérve el­mondta a férjének, hogy mennyire meg volt elégedve azzal, ahogy a nehéz időkben az anyagi helyzetüket irányította. A férj már úgy ki volt éhezve a dicséretre és elismerésre, hogy még a szeme is könnybe lábadt ezekre a szavakra.

  Bölcs mondás: Ha a szerint bánsz egy férfival, amilyennek épp most látod, akkor olyan is marad. De ha úgy bánsz vele, mintha már most olyan lenne, amilyen kellene, hogy legyen, és amilyen lehetne is, akkor jobb, sőt nagyszerű ember lesz belő­le. Ez a hit szemével válik lehetségessé. Jézus is arra tekintett és tekint ma is az emberekben: ami­lyenekké válnak, nem pedig amilyenek jelenleg. Az Úr az aggódó Péterben is a kősziklát látta. (Ján. 1,42)

  Kategóriák: elismerés, férj koronája, derék asszony
  Olvasottság: 1178
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook