gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. szeptember 21, hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  35. Az istenfélelem haszna

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  ápr. 28 Témakör: Házasság

  35. HÁZASSÁG

  Az istenfélelem haszna


  az istenfélelem [tisztelet] mindenre hasznos, mert meg van benne a jelenvaló és a jövendő élet ígérete. – 1Timótheus 4,8

  Hatalmas dolog az, amikor két ember – egymással szent szö­vetségre lépve – összeházasodik. Ha úgy lépnek frigyre, hogy kezdettől fogva félik Istent, akkor elsőként Őt tisztelik meg a házassági szertartásban. (Az istenfélelem szó további görög jelentései: kegyesség, jámborság, gyermeki tisztelet.) A mai társadalomban az igazi el­kötelezettség nem vonzó dolog. Na­gyon sokszor azzal a gon­dolattal lépnek be az emberek a házasságba: hát, ha nem fog működni a kapcsolatunk, akkor szakítok, és keresek majd valaki mást. Ez az egyik oka annak, amiért ma a házassági szövetségek nem egy életre szólnak.

  De ha egy férj és egy asszony megtiszteli Istent, akkor az Úr is ugyanezt viszonozza feléjük! Egy jegyespár példaértékű hozzáállásáról tett bizonyságot. Fogadalmat tettek, hogy az esküvő napján Isten elé állva elkötele­zik magukat, hogy leendő gyerme­keiket az Ő hódolatára fogják tanítani. Továbbá hogy Istent he­lyezik az első helyre az éle­tükben, valamintaz Úr megtiszte­léseként – tizedet fognak fi­zetni. Eltökélték, hogy mindenben, amit tesznek: a munkájuk­ban, a házasságukban, a gyereknevelés­ben, az anyagi életük­ben első helyre helyezik Istent! (Mát. 6,33)

  Ha hűségesek maradnak ebben, vajon segít-e az nekik, hogy megmaradjanak Isten áldásában? Hogy évről-évre kitart­sanak, és együtt maradjanak? Ha ők elismerik Isten tekintélyét, Isten megtiszteli-e őket? Igen! És ennek egyik módja, hogy az Úr megőrzi őket, képesek lesznek kitartani a kegyelemben és erő­ben. Évek, évtizedek múltán, míg más házasságok kudarcot vallanak és szétesnek, az Istent tisztelőké virágzik. Ez az egyik módja annak, ahogy Isten minket respektál.

  Az Úr sokféleképpen viszonyulhat hozzánk. Egy másik mód­ja ennek az, hogy megvédelmez bennünket. Megtart, meg­óv. Gondunkat viseli, megőriz minket. Egységben tart. Nem engedi, hogy keresztül menjünk olyan dolgokon, amik végzetes kö­vetkezményekkel járhatnának. Nem engedi Isten, hogy átmen­jünk megaláztatásokon, kiszolgáltatottságokon, vagy hogy ki­fosszanak. Oly sok módja van annak, ahogy Isten megtisztel bennünket, annak megfelelően, ahogyan mi alázattal illetjük Őt.

  Kategóriák: elkötelezettség, megtiszteli, istenfélelem
  Olvasottság: 1153
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook