gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. augusztus 16, csütörtök, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  36. A feleség kincset ér

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  máj. 05 Témakör: Házasság

  36. HÁZASSÁG

  A feleség kincset ér


  Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka. – Jakab 1,17

  A következő igevers nagyon ismert, de most vegyünk belő­le még több világosságot: „Megnyerte a jót, aki talált feleséget és vett jóakaratot az Úrtól”! (Péld. 18,22) Kérlek, gondolkozz el a következő kérdésen: ha már házas vagy, vagy ha éppen há­zasodni készülsz, a párod egy ajándék az Úrtól? Az Új Élő for­dítás azt mondja: „Az a férfi, aki feleséget talál, kincset talál, és jóakaratot szerez így az Úrtól”. Igaz-e, amint a Jakab-levél állítja, hogy minden jó ajándék, minden jó, és tökéletes aján­dék felülről való, a világosságok Atyjától száll alá, akiben nincs sötétség, vagy változás, még a változásnak árnyéka sem?

  Nos, a te hites társad egy jó ajándék, vagy egy rossz aján­dék? Vannak, akiknek az idő múlásával megváltozik a vélemé­nyük erről. Azt mondják: hát igen, azt hittem, hogy egy an­gyal, de most úgy tűnik, hogy inkább a pokolból származó. Igen, azt hittem róla, hogy csodálatos, de most úgy látom, inkább egy kis ördögre hasonlít. De nem lehet egyszerre mindkettő valaki! El kell döntened: ajándék-e a párod neked az Úrtól, vagy sem?

  Ha visszamehetnénk egy héttel a házasságkötésed előtti időre, akkor mit válaszoltál volna? Ez az ember, akivel össze akarod kötni az életedet, egy ajándék Istentől? Vagy netán pokoli termé­szetű? De ha akkor úgy láttad volna, hogy a pokol­ból való, bi­zonyára soha nem mentél volna hozzá! Hogyan változhat át a mennyből jövő társ egy pokolivá?

  Gyakran hangoztatják: ‘Ó, az emberek megváltoznak! Én nem tudom, hogy van ez, de az enyémmel bizony ez történt! Végeztem vele, nem ilyen társra van szükségem! Megszabadu­lok tőle, és keresek mást!’ Hacsak nem jössz rá, hogyan vált a mennyből jövő társ egy pokoli emberré, miből gondolod, hogy ez nem fog mással megis­métlődni?

  Ajánlom, hogy mielőbb tisztázd ezt a kérdést magadban! Mindenkinek van hústeste. Mindenkinek vannak olyan dolgai, amelyekkel kapcsolatban tudatlan, amikben fejlődnie, növe­kednie kell! Nem tudsz egyetlen olyan embert találni ezen a bolygón, akinek nincs hústeste, és esetenként nem a test indu­latai vezérelnék. Itt a dolog nyitja! Amikor az emberek újak egymás számára, akkor pozitív szemüvegen keresztül látják egymást. A jót hangsúlyozzák ki a másikban. De később ez megváltozik, sőt az ellenkezőjére is fordulhat.

  Kategóriák: feleség, kincs, ajándék
  Olvasottság: 1017
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook