gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 24, szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  36. A feleség kincset ér

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  máj. 05 Témakör: Házasság

  36. HÁZASSÁG

  A feleség kincset ér


  Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka. – Jakab 1,17

  A következő igevers nagyon ismert, de most vegyünk belő­le még több világosságot: „Megnyerte a jót, aki talált feleséget és vett jóakaratot az Úrtól”! (Péld. 18,22) Kérlek, gondolkozz el a következő kérdésen: ha már házas vagy, vagy ha éppen há­zasodni készülsz, a párod egy ajándék az Úrtól? Az Új Élő for­dítás azt mondja: „Az a férfi, aki feleséget talál, kincset talál, és jóakaratot szerez így az Úrtól”. Igaz-e, amint a Jakab-levél állítja, hogy minden jó ajándék, minden jó, és tökéletes aján­dék felülről való, a világosságok Atyjától száll alá, akiben nincs sötétség, vagy változás, még a változásnak árnyéka sem?

  Nos, a te hites társad egy jó ajándék, vagy egy rossz aján­dék? Vannak, akiknek az idő múlásával megváltozik a vélemé­nyük erről. Azt mondják: hát igen, azt hittem, hogy egy an­gyal, de most úgy tűnik, hogy inkább a pokolból származó. Igen, azt hittem róla, hogy csodálatos, de most úgy látom, inkább egy kis ördögre hasonlít. De nem lehet egyszerre mindkettő valaki! El kell döntened: ajándék-e a párod neked az Úrtól, vagy sem?

  Ha visszamehetnénk egy héttel a házasságkötésed előtti időre, akkor mit válaszoltál volna? Ez az ember, akivel össze akarod kötni az életedet, egy ajándék Istentől? Vagy netán pokoli termé­szetű? De ha akkor úgy láttad volna, hogy a pokol­ból való, bi­zonyára soha nem mentél volna hozzá! Hogyan változhat át a mennyből jövő társ egy pokolivá?

  Gyakran hangoztatják: ‘Ó, az emberek megváltoznak! Én nem tudom, hogy van ez, de az enyémmel bizony ez történt! Végeztem vele, nem ilyen társra van szükségem! Megszabadu­lok tőle, és keresek mást!’ Hacsak nem jössz rá, hogyan vált a mennyből jövő társ egy pokoli emberré, miből gondolod, hogy ez nem fog mással megis­métlődni?

  Ajánlom, hogy mielőbb tisztázd ezt a kérdést magadban! Mindenkinek van hústeste. Mindenkinek vannak olyan dolgai, amelyekkel kapcsolatban tudatlan, amikben fejlődnie, növe­kednie kell! Nem tudsz egyetlen olyan embert találni ezen a bolygón, akinek nincs hústeste, és esetenként nem a test indu­latai vezérelnék. Itt a dolog nyitja! Amikor az emberek újak egymás számára, akkor pozitív szemüvegen keresztül látják egymást. A jót hangsúlyozzák ki a másikban. De később ez megváltozik, sőt az ellenkezőjére is fordulhat.

  Kategóriák: feleség, kincs, ajándék
  Olvasottság: 980
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook