gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. augusztus 16, csütörtök, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  39. Megtévesztés

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  máj. 26 Témakör: Házasság

  39. HÁZASSÁG

  Megtévesztés


  Nem engedé [Isten], hogy valaki nyomorgassa őket, sőt királyo­kat is megfenyített miattuk, mondván: Meg ne illes­sétek az én felkentjeimet… – Zsoltárok 105,14–15

  Nap mint nap kudarcot vallanak házaspárok, amikor nem megfelelően – tisztelettel és megbecsüléssel – bánnak egymás­sal. Helytelen az a nézőpont, miszerint: ‘ha a párom jól és tisz­teletre méltóan viselkedik, akkor én is mutatok majd tisztele­tet iránta’. Ez így nem helyes.

  Élt egy olyan ember, aki nem tett mást, mint csakis tiszteletreméltó dolgokat, és tökéletes volt mindenben, de az övéi mégsem fogadták be. Nem mutat­tak iránta semmilyen tiszteletet. Jézusról beszélek. Ez tehát az ördög hazugsága! Elhiteti veled, hogy ha valakinek a viselkedése helytelen, azzal felment téged, hogy tiszteletet adj neki. Ez megtévesztés!

  Lehet, hogy nem vagy képes mindent megtisztelni és res­pektálni, amit egy személy tesz, vagy mond. Az emberek elvét­hetik, viselkedhetnek rosszul, de azt a helyet és azt a pozíciót, amit Isten adott nekik, azt meg kell tisztelned! Mert ha nem teszed, kudarcot vallasz Isten tiszteletében, aki őket kiválasz­totta arra a pozícióra. Ebben az emberek nemigen látnak tisz­tán. Lehet látni fiatal szolgálókat, akik nem tisztelik meg a gyülekezeti véneket. Azt mondogatják: ‘én ezt Istentől vettem, Isten mondta ezt nekem, ők meg nem engedik, hogy megte­gyem’. Vagy: ‘egyáltalán nem értek egyet ezzel a tanítással’.

  Lehet, hogy nem értesz egyet vele, de hadd emlékeztesse­lek téged valakire, akiről Dávid azt mondta, hogy Istennek a felkentje. Azt mondta róla Dávid, hogy a keze nem fogja érinte­ni, nem tesz semmi rosszat vele. Saulról van szó, aki megszál­lott volt, aki dárdákat dobált Dávidra, s úgy próbálta megölni. Miért kellene őt Isten felkentjének nevezned? És miért kellene óvakodnod attól, hogy rosszat mondj, vagy tégy ellene? Azért, mert Isten választot­ta őt! Isten felkentje! Ő helyezte arra a helyre, abba a hivatalba!

  A férj pedig a család feje Isten terve szerint. Ez nem azt je­lenti, hogy minden, amit mond, vagy tesz, helyes lenne. De ha te nem adsz tiszteletet Isten kiválasztottjának, akkor nem adsz tiszteletet Istennek sem. Látjátok ezt? Asszony, a te férjed Is­ten fia! Férj, a te feleséged Isten lánya! Hogyan kellene bánnod Isten lányával és fiával, amikor az Atya, a hatalmas Isten, a Mennynek és Földnek Teremtője a te ‘apósod’? Nem akarod megharagítani az apósodat, remélem! Ugye, nem szeretnéd, hogy Isten lenézzen, és azt mondja: ‘hallottam, hogyan be­szélsz az én gyermekemmel’.

  Kategóriák: megtévesztés, megbecsülés, tisztelet
  Olvasottság: 1132
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook