gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 24, szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  39. Megtévesztés

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  máj. 26 Témakör: Házasság

  39. HÁZASSÁG

  Megtévesztés


  Nem engedé [Isten], hogy valaki nyomorgassa őket, sőt királyo­kat is megfenyített miattuk, mondván: Meg ne illes­sétek az én felkentjeimet… – Zsoltárok 105,14–15

  Nap mint nap kudarcot vallanak házaspárok, amikor nem megfelelően – tisztelettel és megbecsüléssel – bánnak egymás­sal. Helytelen az a nézőpont, miszerint: ‘ha a párom jól és tisz­teletre méltóan viselkedik, akkor én is mutatok majd tisztele­tet iránta’. Ez így nem helyes.

  Élt egy olyan ember, aki nem tett mást, mint csakis tiszteletreméltó dolgokat, és tökéletes volt mindenben, de az övéi mégsem fogadták be. Nem mutat­tak iránta semmilyen tiszteletet. Jézusról beszélek. Ez tehát az ördög hazugsága! Elhiteti veled, hogy ha valakinek a viselkedése helytelen, azzal felment téged, hogy tiszteletet adj neki. Ez megtévesztés!

  Lehet, hogy nem vagy képes mindent megtisztelni és res­pektálni, amit egy személy tesz, vagy mond. Az emberek elvét­hetik, viselkedhetnek rosszul, de azt a helyet és azt a pozíciót, amit Isten adott nekik, azt meg kell tisztelned! Mert ha nem teszed, kudarcot vallasz Isten tiszteletében, aki őket kiválasz­totta arra a pozícióra. Ebben az emberek nemigen látnak tisz­tán. Lehet látni fiatal szolgálókat, akik nem tisztelik meg a gyülekezeti véneket. Azt mondogatják: ‘én ezt Istentől vettem, Isten mondta ezt nekem, ők meg nem engedik, hogy megte­gyem’. Vagy: ‘egyáltalán nem értek egyet ezzel a tanítással’.

  Lehet, hogy nem értesz egyet vele, de hadd emlékeztesse­lek téged valakire, akiről Dávid azt mondta, hogy Istennek a felkentje. Azt mondta róla Dávid, hogy a keze nem fogja érinte­ni, nem tesz semmi rosszat vele. Saulról van szó, aki megszál­lott volt, aki dárdákat dobált Dávidra, s úgy próbálta megölni. Miért kellene őt Isten felkentjének nevezned? És miért kellene óvakodnod attól, hogy rosszat mondj, vagy tégy ellene? Azért, mert Isten választot­ta őt! Isten felkentje! Ő helyezte arra a helyre, abba a hivatalba!

  A férj pedig a család feje Isten terve szerint. Ez nem azt je­lenti, hogy minden, amit mond, vagy tesz, helyes lenne. De ha te nem adsz tiszteletet Isten kiválasztottjának, akkor nem adsz tiszteletet Istennek sem. Látjátok ezt? Asszony, a te férjed Is­ten fia! Férj, a te feleséged Isten lánya! Hogyan kellene bánnod Isten lányával és fiával, amikor az Atya, a hatalmas Isten, a Mennynek és Földnek Teremtője a te ‘apósod’? Nem akarod megharagítani az apósodat, remélem! Ugye, nem szeretnéd, hogy Isten lenézzen, és azt mondja: ‘hallottam, hogyan be­szélsz az én gyermekemmel’.

  Kategóriák: megtévesztés, megbecsülés, tisztelet
  Olvasottság: 1088
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook