gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  40. Az otthon szellemisége

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  aug. 29 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 40.

  Az otthon szellemisége


  Lépesméz a gyönyörűséges beszédek; édesek a léleknek, és meg­gyógyítói a testnek. – Példabeszédek 16,24

  Tudatában vagyunk-e annak, hogy Isten hall minden egyes szót, ami kijön a szánkból? Az Ő gyermekeinek szájából? Tudatában vagyunk-e, hogy Ő lát mindent, amit teszünk, a tisz­telet­lenséggel teljes dolgokat is? Tudatában kell, hogy legyünk ennek! Isten aka­rata, terve az, hogy minden otthon teljes legyen Isten tisztele­tével, hogy azok, akik bejönnek az otthonodba, álmélkodjanak látván, hogy milyen szeretetteljesen bántok és beszéltek egy­mással.

  Az emberek azt fogják mondani: Úgy bánik veled a férjed, mint egy gyémánttal, mint egy királynővel! Úgy bánik veled a feleséged, mint egy királlyal! Mióta is vagytok házasok? Mi a titka? Hogyan csináljátok? Ez most tényleg igaz, vagy csak megjátsszátok magatokat?

  Itt van egy kijelentés, itt van egy szellemi igazság. Ha tiszteletet nyilvánítasz mások felé, mintegy felhatalmazod Isten Szellemét, hogy lenyúljon a bensőjükbe, és megragadja a legbecsesebb, a legistenibb elemeket, amiket beléjük helye­zett, és azt a felszínre hozza. Segít nekik abban, hogy ezzel azono­suljanak.

  Isten szándéka szerint való, hogy olyan dolgokat tegyünk, amik által a másik felünk, a párunk azzá váljon, akit Isten lát benne. Isten, a tiszteletnek és szeretetnek az Istene. Az ördög épp ennek az ellentéte. Ő megvet, leigáz, ő az, aki félreállít, le­söpör, leszól és kigúnyol, kineveti az álmaidat, megveti a ké­pességeidet. Ő elítél.

  De nem akarunk megnyílni az ördögnek, és nem akarjuk, hogy rajtunk keresztül olyan szavakat mondjon ki, ami meg­bántaná a társunkat. Nem akarjuk megengedni neki, hogy olyasmiket mondjon és tegyen általunk, ami a hitvesünkben a legrosszabb elemeket és tulajdonságokat hozná felszínre.

  Isten azt akarja, hogy te a legcsodálatosabb és a legna­gyobb fia légy. És mit akar az ellenség? Azt akarja, hogy a leg­alpáribb, a legkegyetlenebb, a leggonoszabb légy. Vannak gesz­tusok, amikkel az emberek ezeket váltják ki egymásból. Észre­vetted már? Ha valaki elutasító, lekezelő, ha semmibe vesz, mit vált ki belőled? Nem igazán jó megnyilvánulásokat, ugye? Ha megnyílsz ezeknek, keserűvé válsz.

  Kategóriák: tisztelet, szellemisége, otthon
  Olvasottság: 1040
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook