gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  40. Az otthon szellemisége

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  aug. 29 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 40.

  Az otthon szellemisége


  Lépesméz a gyönyörűséges beszédek; édesek a léleknek, és meg­gyógyítói a testnek. – Példabeszédek 16,24

  Tudatában vagyunk-e annak, hogy Isten hall minden egyes szót, ami kijön a szánkból? Az Ő gyermekeinek szájából? Tudatában vagyunk-e, hogy Ő lát mindent, amit teszünk, a tisz­telet­lenséggel teljes dolgokat is? Tudatában kell, hogy legyünk ennek! Isten aka­rata, terve az, hogy minden otthon teljes legyen Isten tisztele­tével, hogy azok, akik bejönnek az otthonodba, álmélkodjanak látván, hogy milyen szeretetteljesen bántok és beszéltek egy­mással.

  Az emberek azt fogják mondani: Úgy bánik veled a férjed, mint egy gyémánttal, mint egy királynővel! Úgy bánik veled a feleséged, mint egy királlyal! Mióta is vagytok házasok? Mi a titka? Hogyan csináljátok? Ez most tényleg igaz, vagy csak megjátsszátok magatokat?

  Itt van egy kijelentés, itt van egy szellemi igazság. Ha tiszteletet nyilvánítasz mások felé, mintegy felhatalmazod Isten Szellemét, hogy lenyúljon a bensőjükbe, és megragadja a legbecsesebb, a legistenibb elemeket, amiket beléjük helye­zett, és azt a felszínre hozza. Segít nekik abban, hogy ezzel azono­suljanak.

  Isten szándéka szerint való, hogy olyan dolgokat tegyünk, amik által a másik felünk, a párunk azzá váljon, akit Isten lát benne. Isten, a tiszteletnek és szeretetnek az Istene. Az ördög épp ennek az ellentéte. Ő megvet, leigáz, ő az, aki félreállít, le­söpör, leszól és kigúnyol, kineveti az álmaidat, megveti a ké­pességeidet. Ő elítél.

  De nem akarunk megnyílni az ördögnek, és nem akarjuk, hogy rajtunk keresztül olyan szavakat mondjon ki, ami meg­bántaná a társunkat. Nem akarjuk megengedni neki, hogy olyasmiket mondjon és tegyen általunk, ami a hitvesünkben a legrosszabb elemeket és tulajdonságokat hozná felszínre.

  Isten azt akarja, hogy te a legcsodálatosabb és a legna­gyobb fia légy. És mit akar az ellenség? Azt akarja, hogy a leg­alpáribb, a legkegyetlenebb, a leggonoszabb légy. Vannak gesz­tusok, amikkel az emberek ezeket váltják ki egymásból. Észre­vetted már? Ha valaki elutasító, lekezelő, ha semmibe vesz, mit vált ki belőled? Nem igazán jó megnyilvánulásokat, ugye? Ha megnyílsz ezeknek, keserűvé válsz.

  Kategóriák: tisztelet, szellemisége, otthon
  Olvasottság: 1034
  Értékeld a bejegyzést
  2 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook