gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  41. Az értékét tekintsd!

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 14 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 41.

  Az értékét tekintsd


  Ügyeljetek arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne hajol­jon; hogy a keserűség bármely gyökere fölnevekedve zavart ne okoz­zon, és sokakat meg ne fertőzzön. – Zsidó 12,15

  Az Ige figyelmeztet bennünket, hogy a keserűség sok em­bert beszennyez. A tapasztalat is ezt igazolja. Mondogatod, hogy: ‘az én párom nem törődik velem, nem érdeklem őt. Nem érdekli, mit akarok, nem hisz nekem’. Ettől elszomorodsz, és idővel gyökeret ver benned a keserűség. Aztán elmondod a ba­rátnőidnek, a munkatársaidnak, és ezt a keserűséget szétszó­rod mindenütt. Elkezdenek azon gondolkodni, hogy a társuk mennyire nem jól bánik velük, és elkezdenek ezzel foglalkozni. Ez a keserűség így másokban is gyökeret ver. Az elkeseredett­ség áthathat egy egész családot, egy egész gyüle­kezetet, sőt az egész társadalmat is.

  A keserűség akkor tud megkísérteni bennünket, ha nem vagyunk hálásak azért, amink van, hanem kesergünk azon, ami még hiányzik. Ézsau bukásának története is ezt példázza. Nem becsülte azt, amije volt. Ő volt az elsőszülött. Övé volt az elsőszülöttség joga. Övé volt az áldás. És Jákób? Nagyon ra­vasz volt, és tudta, hogy milyen fontos az elsőszülöttség. Tudta, hogy az elsőszülötti jog szent. Tudta, hogy ő másodszülött, ezért ezt neki úgy kell megszerezni, akár csalás árán is. Azt is tudta, hogy Ézsaut ez nem érdekli, ő nem értékeli. Aki nem becsülte, annak megvolt, aki megbecsülte, annak meg hi­ányzott. De Jákób egy tál ételért megvásárolta Ézsau el­ső­szülötti jogát. Ézsaunak tíz körömmel kellett volna ra­gasz­kodnia hoz­zá, de nem látta, milyen értékes az, amit Isten adott neki! „Ké­sőbb, amikor örökölni akarta az áldást, elutasították; mert nem találta meg a megtérés útját, noha könnyhullatással ke­reste azt.” (Zsidó 12,17) Sajnos naponta megyünk el így a kin­cseink mellett!

  Jézus a szülővárosában az Igét akarta szólni. Gyógyuláso­kat, szabadulásokat, és csodákat akart látni! Jeleket, és csodá­kat tenni! De nem tehetett. Miért? Mert azt mondták rá, hogy Ő csak Mária és az ácsmester fia. Megkérdőjelezték kilétét és felkent voltát. Nem ismerték fel benne Isten Fiát! Megbotrán­koztak rajta, a hústestük alapján ítélték meg, mert nem ismer­ték fel az értékét. Ez azzal a következménnyel járt, hogy Jézus nem tehetett ott semmi csodát. Mi volt Jézusban? Csodák, sza­badulások, gyógyulások, életet változtató kijelentések. És a megvetésükkel ezt hozták elő Jézusból? Nem! Mit lett ennek az eredménye? Az, hogy Jézus nem tehetett ott semmilyen cso­dát. Pedig tanította őket, próbálta őket kihozni a sötétségből. Ők viszont nem fogadták el tőle ezeket az áldásokat. Ha ez igaz Jézusra nézve, akkor mindannyiunkra nézve is igaznak kell lennie. Becsüld meg a házastársadat, mint értéket!

  https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=49nmkWajH9F9OM&tbnid=tfBEyfZpzcnLmM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fujlakaspiac.hu%2Fa-hazastarsak-kozotti-orokles-januartol-illetekmentes-lesz%2F&ei=67c0UvyrA8qz0QXyvYHYDA&bvm=bv.52164340,d.Yms&psig=AFQjCNHSmD8H7yL1UUB2tk3osqKx6_f76g&ust=1379272996651547
  Kategóriák: házastárs, érték, becsüld meg, keserűség
  Olvasottság: 1028
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook