gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  41. Az értékét tekintsd!

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 14 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 41.

  Az értékét tekintsd


  Ügyeljetek arra, hogy az Isten kegyelmétől senki el ne hajol­jon; hogy a keserűség bármely gyökere fölnevekedve zavart ne okoz­zon, és sokakat meg ne fertőzzön. – Zsidó 12,15

  Az Ige figyelmeztet bennünket, hogy a keserűség sok em­bert beszennyez. A tapasztalat is ezt igazolja. Mondogatod, hogy: ‘az én párom nem törődik velem, nem érdeklem őt. Nem érdekli, mit akarok, nem hisz nekem’. Ettől elszomorodsz, és idővel gyökeret ver benned a keserűség. Aztán elmondod a ba­rátnőidnek, a munkatársaidnak, és ezt a keserűséget szétszó­rod mindenütt. Elkezdenek azon gondolkodni, hogy a társuk mennyire nem jól bánik velük, és elkezdenek ezzel foglalkozni. Ez a keserűség így másokban is gyökeret ver. Az elkeseredett­ség áthathat egy egész családot, egy egész gyüle­kezetet, sőt az egész társadalmat is.

  A keserűség akkor tud megkísérteni bennünket, ha nem vagyunk hálásak azért, amink van, hanem kesergünk azon, ami még hiányzik. Ézsau bukásának története is ezt példázza. Nem becsülte azt, amije volt. Ő volt az elsőszülött. Övé volt az elsőszülöttség joga. Övé volt az áldás. És Jákób? Nagyon ra­vasz volt, és tudta, hogy milyen fontos az elsőszülöttség. Tudta, hogy az elsőszülötti jog szent. Tudta, hogy ő másodszülött, ezért ezt neki úgy kell megszerezni, akár csalás árán is. Azt is tudta, hogy Ézsaut ez nem érdekli, ő nem értékeli. Aki nem becsülte, annak megvolt, aki megbecsülte, annak meg hi­ányzott. De Jákób egy tál ételért megvásárolta Ézsau el­ső­szülötti jogát. Ézsaunak tíz körömmel kellett volna ra­gasz­kodnia hoz­zá, de nem látta, milyen értékes az, amit Isten adott neki! „Ké­sőbb, amikor örökölni akarta az áldást, elutasították; mert nem találta meg a megtérés útját, noha könnyhullatással ke­reste azt.” (Zsidó 12,17) Sajnos naponta megyünk el így a kin­cseink mellett!

  Jézus a szülővárosában az Igét akarta szólni. Gyógyuláso­kat, szabadulásokat, és csodákat akart látni! Jeleket, és csodá­kat tenni! De nem tehetett. Miért? Mert azt mondták rá, hogy Ő csak Mária és az ácsmester fia. Megkérdőjelezték kilétét és felkent voltát. Nem ismerték fel benne Isten Fiát! Megbotrán­koztak rajta, a hústestük alapján ítélték meg, mert nem ismer­ték fel az értékét. Ez azzal a következménnyel járt, hogy Jézus nem tehetett ott semmi csodát. Mi volt Jézusban? Csodák, sza­badulások, gyógyulások, életet változtató kijelentések. És a megvetésükkel ezt hozták elő Jézusból? Nem! Mit lett ennek az eredménye? Az, hogy Jézus nem tehetett ott semmilyen cso­dát. Pedig tanította őket, próbálta őket kihozni a sötétségből. Ők viszont nem fogadták el tőle ezeket az áldásokat. Ha ez igaz Jézusra nézve, akkor mindannyiunkra nézve is igaznak kell lennie. Becsüld meg a házastársadat, mint értéket!

  https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=49nmkWajH9F9OM&tbnid=tfBEyfZpzcnLmM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fujlakaspiac.hu%2Fa-hazastarsak-kozotti-orokles-januartol-illetekmentes-lesz%2F&ei=67c0UvyrA8qz0QXyvYHYDA&bvm=bv.52164340,d.Yms&psig=AFQjCNHSmD8H7yL1UUB2tk3osqKx6_f76g&ust=1379272996651547
  Kategóriák: házastárs, érték, becsüld meg, keserűség
  Olvasottság: 1017
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook