gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. augusztus 16, csütörtök, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  42. Hogyan bánsz a hitveseddel?

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 21 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 42.

  Hogyan bánsz a hitveseddel?

  Legyetek tehát utánzói az Istennek, mint szeretett gyer­mekek: És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is sze­retett min­ket… – Efézus 5,1–2

  Hogyha a jót akarod a párodból kiváltani, vajon számít-e, hogyan bánsz vele? Bizony, számít! Senki nem szeret olyan he­lyen lenni, ahol rosszul bánnak vele. Még a Szent Szellem sem. Figyelmeztet minket a Biblia: Ne szomorítsátok meg a Szelle­met! (Ef. 4,30) Ő mindenütt jelen van a szellemvilágban, de nem nyilvánul meg mindenhol egyformán. Ott nem tud moz­dulni, ahol nem hisznek a létezésében, a szellemi ajándé­kokban, és kigúnyolják Őt. Hol nyilvánítja ki magát a Szent Szellem? Ott, ahol úgy köszöntik, mint a Szentháromság har­madik személyét, és megtisztelik Isten dolgait. A Biblia tanít a szellemi ajándékokról, és buzdít arra, hogy kívánjuk őket. (1Kor. 14,1) Így lehet elnyerni Isten erejét.

  De mi a helyzet azokkal az ajándékokkal, amelyek az em­beri lényekben vannak? El sem tudjuk képzelni, mennyi min­den jó rejlik bennünk, mennyire meg tudna nyilvánulni Isten rajtunk keresztül, mennyire meg tudna szabadítani testiségünktől!

  Lehetséges-e, hogy a házastársad olyanná váljon, mint Jé­zus? Hogy egy teljesen más embert kapjál helyette? Egy másmi­lyen társra van szükséged? Megkaphatod! Ugyanabban az em­berben, aki már a tiéd! Tudod-e, hogyan kell előszólítani és ki­hozni azt a jót, ami a másikban van? A Biblia azt mondja, hogy a mélység hívja elő a mélységet (Zsolt. 42,7)

  Viszont megmondom, hogyan nem lehet. Úgy, hogy ki­neve­ted, elutasítod, mellőzöd, semmibe veszed, lenézed a má­sikat. Ez ugyanis rossz gyümölcsöt terem: keserűséget, ha-ragot, megve­tést, megbotránkozást, sérelmeket. Sokan tudják, mit akar­nak, de nem tudják, hogyan kell megszerezni, vagy nem haj­landók munkálkodni érte. Nagyon szomorú, hogy nem minden­ki látja a bánásmód fontosságát.

  Az embereknek különféle kapcsolataik vannak mindenfelé, a munkahelyükön, lakhelyükön, rokoni és baráti körökben. És ezekben gyakran sebezhetővé válnak. Miért? Azért, mert ott­hon nem úgy bánnak velük, mint különleges személyekkel. Nem érzik, hogy értékesek, megbecsültek. Sőt, az ellenkezőjét tapasztalják. Félvállról veszik, megvetik, félresöprik őket. És aztán ha olyasvalakinek a közelébe kerülnek, aki figyelmet szentel nekik – milyen szép a haja, a szeme, milyen okos és jó – ez bizony érzelmeket gerjeszt bennük.

  Kategóriák: sebezhető, bánásmód, előszólítani, házastárs
  Olvasottság: 990
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook