gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  42. Hogyan bánsz a hitveseddel?

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 21 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 42.

  Hogyan bánsz a hitveseddel?

  Legyetek tehát utánzói az Istennek, mint szeretett gyer­mekek: És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is sze­retett min­ket… – Efézus 5,1–2

  Hogyha a jót akarod a párodból kiváltani, vajon számít-e, hogyan bánsz vele? Bizony, számít! Senki nem szeret olyan he­lyen lenni, ahol rosszul bánnak vele. Még a Szent Szellem sem. Figyelmeztet minket a Biblia: Ne szomorítsátok meg a Szelle­met! (Ef. 4,30) Ő mindenütt jelen van a szellemvilágban, de nem nyilvánul meg mindenhol egyformán. Ott nem tud moz­dulni, ahol nem hisznek a létezésében, a szellemi ajándé­kokban, és kigúnyolják Őt. Hol nyilvánítja ki magát a Szent Szellem? Ott, ahol úgy köszöntik, mint a Szentháromság har­madik személyét, és megtisztelik Isten dolgait. A Biblia tanít a szellemi ajándékokról, és buzdít arra, hogy kívánjuk őket. (1Kor. 14,1) Így lehet elnyerni Isten erejét.

  De mi a helyzet azokkal az ajándékokkal, amelyek az em­beri lényekben vannak? El sem tudjuk képzelni, mennyi min­den jó rejlik bennünk, mennyire meg tudna nyilvánulni Isten rajtunk keresztül, mennyire meg tudna szabadítani testiségünktől!

  Lehetséges-e, hogy a házastársad olyanná váljon, mint Jé­zus? Hogy egy teljesen más embert kapjál helyette? Egy másmi­lyen társra van szükséged? Megkaphatod! Ugyanabban az em­berben, aki már a tiéd! Tudod-e, hogyan kell előszólítani és ki­hozni azt a jót, ami a másikban van? A Biblia azt mondja, hogy a mélység hívja elő a mélységet (Zsolt. 42,7)

  Viszont megmondom, hogyan nem lehet. Úgy, hogy ki­neve­ted, elutasítod, mellőzöd, semmibe veszed, lenézed a má­sikat. Ez ugyanis rossz gyümölcsöt terem: keserűséget, ha-ragot, megve­tést, megbotránkozást, sérelmeket. Sokan tudják, mit akar­nak, de nem tudják, hogyan kell megszerezni, vagy nem haj­landók munkálkodni érte. Nagyon szomorú, hogy nem minden­ki látja a bánásmód fontosságát.

  Az embereknek különféle kapcsolataik vannak mindenfelé, a munkahelyükön, lakhelyükön, rokoni és baráti körökben. És ezekben gyakran sebezhetővé válnak. Miért? Azért, mert ott­hon nem úgy bánnak velük, mint különleges személyekkel. Nem érzik, hogy értékesek, megbecsültek. Sőt, az ellenkezőjét tapasztalják. Félvállról veszik, megvetik, félresöprik őket. És aztán ha olyasvalakinek a közelébe kerülnek, aki figyelmet szentel nekik – milyen szép a haja, a szeme, milyen okos és jó – ez bizony érzelmeket gerjeszt bennük.

  Kategóriák: sebezhető, bánásmód, előszólítani, házastárs
  Olvasottság: 968
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook