gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  43. Sebezhetőség

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 27 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 43.

  Sebezhetőség


  Az Úr… meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. – Zsoltár 147,3

  Ha otthon nem kapod meg azt, ami megillet, másvalaki vi­szont odaszenteli rád a figyelmét, akkor sebezhetővé válsz. Senkinek sem kellene elbotlania, de ezekből az okokból adó­dóan még­is gyakran megtörténik. Lehet a házastársad a leg­jobb ember, a legcsodálatosabb, a legjobb képű, de ő is kön­nyen elbukhat, ha sebezhetővé válik. Ez idő kérdése csupán! Mert tudod, az új egy idő után már nem lesz új. Elavul. És az idő múlásával elkez­ded majd látni benne azokat a tulaj­donságait, amikben változnia, fejlődnie kell, azaz a hibáit.

  És hogyha nem a jót hívod elő a párodból, akkor ennek rossz vége lesz. A dolgok egyre csak rosszabbra fordulnak, míg­nem lassan elhalnak. Kezdetben az egész világ tudta, hogy mennyire szerelmesek voltatok. De nem tudni miért, egyszer csak meghalt a kapcsolat.

  Néhányan úgy vélekednek, hogy a szerelem nagyon rejté­lyes dolog, beleesel akkor is, ha nem akarod, egyszerűen csak úgy szerelmes leszel. Aztán meg elszáll, elmúlik. Persze azt kí­vánják: bárcsak ne múlna el soha! De elmúlik, és ha elmúlt, akkor vége. Ez a hozzáállás tudatlanságból fakad. Akik így lát­ják, nem ismerik Istent, és nem is tudják, mi a szeretet.

  Volt idő, amikor még nem ismerted a párodat. De végül el­jutottál oda, hogy éjjel-nappal ő járt a gondolataidban. Ha házasság­kötés előtt megkérdezi valaki, hogy mit nem kedvelnek egy­másban a házasulandók, szerelmes pillantások közepette azt mondják: ‘egy ilyet sem tudunk’! Megdöbbentően eltérő válasz születik a házasságkötés után hat hónapra vagy egy évre, ha föl­teszik a kérdést: miket kedveltek igazán egymásban? Egy dara­big gondolkodnak, s nem jut semmi az eszükbe. De nyilvánvaló, hogy a házastárs nem változott egyszeriben más személlyé pár hó­nap alatt! Akkor mi változott meg?

  Olyan csodálatos volt a másik, amikor elkezdtétek. Csak arról beszéltetek, hogy mi minden jó tulajdonságai vannak, milyen okos, jó humorú, milyen jóképű és így tovább, csak erről volt szó! Az­tán eltelik néhány hónap, néhány év és sóhajtozni kezdesz, borzasztó, hogy miket tesz a párod. Mi itt a probléma? Az, hogy te nem teszed már azt (pl. nem sugárzod a feltétel nélküli elfo­gadást), ami kiváltja belőle a jót, s így nem tud felszínre jutni benne. Nagyon komoly dolog ez, ezért oda kell figyelni rá.

  Kategóriák: elbukhat, elavul, sebezhető
  Olvasottság: 894
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook