gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  43. Sebezhetőség

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  szept. 27 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 43.

  Sebezhetőség


  Az Úr… meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. – Zsoltár 147,3

  Ha otthon nem kapod meg azt, ami megillet, másvalaki vi­szont odaszenteli rád a figyelmét, akkor sebezhetővé válsz. Senkinek sem kellene elbotlania, de ezekből az okokból adó­dóan még­is gyakran megtörténik. Lehet a házastársad a leg­jobb ember, a legcsodálatosabb, a legjobb képű, de ő is kön­nyen elbukhat, ha sebezhetővé válik. Ez idő kérdése csupán! Mert tudod, az új egy idő után már nem lesz új. Elavul. És az idő múlásával elkez­ded majd látni benne azokat a tulaj­donságait, amikben változnia, fejlődnie kell, azaz a hibáit.

  És hogyha nem a jót hívod elő a párodból, akkor ennek rossz vége lesz. A dolgok egyre csak rosszabbra fordulnak, míg­nem lassan elhalnak. Kezdetben az egész világ tudta, hogy mennyire szerelmesek voltatok. De nem tudni miért, egyszer csak meghalt a kapcsolat.

  Néhányan úgy vélekednek, hogy a szerelem nagyon rejté­lyes dolog, beleesel akkor is, ha nem akarod, egyszerűen csak úgy szerelmes leszel. Aztán meg elszáll, elmúlik. Persze azt kí­vánják: bárcsak ne múlna el soha! De elmúlik, és ha elmúlt, akkor vége. Ez a hozzáállás tudatlanságból fakad. Akik így lát­ják, nem ismerik Istent, és nem is tudják, mi a szeretet.

  Volt idő, amikor még nem ismerted a párodat. De végül el­jutottál oda, hogy éjjel-nappal ő járt a gondolataidban. Ha házasság­kötés előtt megkérdezi valaki, hogy mit nem kedvelnek egy­másban a házasulandók, szerelmes pillantások közepette azt mondják: ‘egy ilyet sem tudunk’! Megdöbbentően eltérő válasz születik a házasságkötés után hat hónapra vagy egy évre, ha föl­teszik a kérdést: miket kedveltek igazán egymásban? Egy dara­big gondolkodnak, s nem jut semmi az eszükbe. De nyilvánvaló, hogy a házastárs nem változott egyszeriben más személlyé pár hó­nap alatt! Akkor mi változott meg?

  Olyan csodálatos volt a másik, amikor elkezdtétek. Csak arról beszéltetek, hogy mi minden jó tulajdonságai vannak, milyen okos, jó humorú, milyen jóképű és így tovább, csak erről volt szó! Az­tán eltelik néhány hónap, néhány év és sóhajtozni kezdesz, borzasztó, hogy miket tesz a párod. Mi itt a probléma? Az, hogy te nem teszed már azt (pl. nem sugárzod a feltétel nélküli elfo­gadást), ami kiváltja belőle a jót, s így nem tud felszínre jutni benne. Nagyon komoly dolog ez, ezért oda kell figyelni rá.

  Kategóriák: elbukhat, elavul, sebezhető
  Olvasottság: 908
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook