gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  44. A szeretet cselekedet

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 04 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 44.

  A szeretet cselekedet


  És ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk. – Zsidó 10,24

  A Biblia szól arról, hogy össze kell gyülekeznünk isten­tiszteletre, és közös­ségben kell lennünk egymással. Hogy összekapcsolódjunk egymással, továbbá egymást jó cseleke­de­tekre buzdítsuk! Az Angol fordítás úgy mondja, hogy „kiprovo­káljuk egymásból a jót”. Hogy azok a jó dolgok, amik bennünk vannak, a felszínre jöhessenek.

  Mindenki életében van néhány személy, akiért örökké há­lát fog adni Istennek, mert ők olyan tulajdonságokat láttak meg bennünk, amelyekről mi nem is tudtunk. Előszólíthatnak be­lőlünk olyan képességeket, amelyekkel olyan dolgokat te­szünk meg, amelyeket addig képtelenségnek tartottunk.

  Ha az emberek a jót látják benned, és ennek megfelelően bánnak veled, felemelkedsz ahhoz, amit benned látnak. Ahogy a házaspárok egymással bánnak, azt tükrözi, hogy hogyan is tekintenek egymásra, mennyire szeretik egymást. Ha figyel­nek egymás mondandójára, már ezzel is becsülik egy­mást.

  A tisztelet megadása hat az érzelmekre, és így fogják egy­mást mind jobban szeretni. Azt is befolyásolja, hogy mit éreznek egymás iránt. Az, ahogy veled bánik valaki, befolyá­solja azt, hogy te mennyire leszel kész őt viszontszeretni. Vannak, aki­ket tökéletesnek látsz, de ahogy közelebbi kap­csolatba kerülsz velük, kezdenek csúnyán viselkednek veled egy idő után. Ilyenkor azok az érzelmek, amiket feltételeztél, eltűnnek. Ez azért van, mert az érzelmek változnak. De a sze­retet az egy cselekedet, nem pedig egy érzés.

  Tud-e az Úr segíteni nekünk ezen a területen? Elsőként azt kérd Istentől, hogy lakatot helyezzen a szádra. Olyan vi­lágban élünk, ahol egyfajta bizalmatlanság, szkepszis, lazaság ural­kodik. Kez­detben kényelmesnek tűnik ez a fesztelenség, de lényegét te­kintve egyszerűen tiszteletlenség, durvaság, önzés. Súlyos sza­vakat használunk könnyedén, amiknek sohasem lenne szabad el­hangzania a szánkból! Sokan már ilyen közeg­ben nevelkednek fel. Ami a szívünkön az a szánkon, össze­veszünk–kibékülünk elve alapján élnek. De ez így nincs rendben, mert nem isteni elv!

  Fejezd ki az örömödet, a szeretetedet, a megbecsülésedet, a tiszteletedet a párod iránt! És ha valamit nem tudsz jó szem­mel nézni? Ez esetben se nyisd ki a szádat, ne olvasd rá a hibá­it! Nem szabad megszégyenítened a másikat, az csak megseb­zi őt, de nem segít rajta!

  Kategóriák: buzdíts, összekapcsol, közösség
  Olvasottság: 1320
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook