gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  44. A szeretet cselekedet

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 04 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 44.

  A szeretet cselekedet


  És ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk. – Zsidó 10,24

  A Biblia szól arról, hogy össze kell gyülekeznünk isten­tiszteletre, és közös­ségben kell lennünk egymással. Hogy összekapcsolódjunk egymással, továbbá egymást jó cseleke­de­tekre buzdítsuk! Az Angol fordítás úgy mondja, hogy „kiprovo­káljuk egymásból a jót”. Hogy azok a jó dolgok, amik bennünk vannak, a felszínre jöhessenek.

  Mindenki életében van néhány személy, akiért örökké há­lát fog adni Istennek, mert ők olyan tulajdonságokat láttak meg bennünk, amelyekről mi nem is tudtunk. Előszólíthatnak be­lőlünk olyan képességeket, amelyekkel olyan dolgokat te­szünk meg, amelyeket addig képtelenségnek tartottunk.

  Ha az emberek a jót látják benned, és ennek megfelelően bánnak veled, felemelkedsz ahhoz, amit benned látnak. Ahogy a házaspárok egymással bánnak, azt tükrözi, hogy hogyan is tekintenek egymásra, mennyire szeretik egymást. Ha figyel­nek egymás mondandójára, már ezzel is becsülik egy­mást.

  A tisztelet megadása hat az érzelmekre, és így fogják egy­mást mind jobban szeretni. Azt is befolyásolja, hogy mit éreznek egymás iránt. Az, ahogy veled bánik valaki, befolyá­solja azt, hogy te mennyire leszel kész őt viszontszeretni. Vannak, aki­ket tökéletesnek látsz, de ahogy közelebbi kap­csolatba kerülsz velük, kezdenek csúnyán viselkednek veled egy idő után. Ilyenkor azok az érzelmek, amiket feltételeztél, eltűnnek. Ez azért van, mert az érzelmek változnak. De a sze­retet az egy cselekedet, nem pedig egy érzés.

  Tud-e az Úr segíteni nekünk ezen a területen? Elsőként azt kérd Istentől, hogy lakatot helyezzen a szádra. Olyan vi­lágban élünk, ahol egyfajta bizalmatlanság, szkepszis, lazaság ural­kodik. Kez­detben kényelmesnek tűnik ez a fesztelenség, de lényegét te­kintve egyszerűen tiszteletlenség, durvaság, önzés. Súlyos sza­vakat használunk könnyedén, amiknek sohasem lenne szabad el­hangzania a szánkból! Sokan már ilyen közeg­ben nevelkednek fel. Ami a szívünkön az a szánkon, össze­veszünk–kibékülünk elve alapján élnek. De ez így nincs rendben, mert nem isteni elv!

  Fejezd ki az örömödet, a szeretetedet, a megbecsülésedet, a tiszteletedet a párod iránt! És ha valamit nem tudsz jó szem­mel nézni? Ez esetben se nyisd ki a szádat, ne olvasd rá a hibá­it! Nem szabad megszégyenítened a másikat, az csak megseb­zi őt, de nem segít rajta!

  Kategóriák: buzdíts, összekapcsol, közösség
  Olvasottság: 1336
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook