gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. augusztus 16, csütörtök, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  45. Hódítsd meg a feleségedet

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 12 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 45.

  Hódítsd meg a feleségedet


  Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeret­lek. – Ésaiás 43,4

  Isten szándéka az, hogy a feleséged tökéletesebbnek lássa magát a te szemeiden keresztül. De ez igaz a férjekre is. Oly­kor saját magunkban sem látjuk a jót, az Istentől való erénye­ket. Mivel minden nap a házastársaddal élsz, számodra kö­zömbössé válhat, de egy kívülálló szemein keresztül Isten ki tudja emelni, hogy milyen csodálatos is valamelyik tulajdonsága. Megláttatja máson keresztül, mint egy tükörben!

  Hogyan érint az, amikor tudod valakiről, hogy bízik ben­ned, és mindig jót mond rólad? Ezeket a becses kincseket hívja elő belőled. A bensődből kihozza a felszínre, a tudatodba, és segít, hogy visszatükrözd, hogy fejlődj benne. Olvassuk el az Igében, hogy ez mennyire nem puszta elképzelés. Isten meg­vallott Igéje nem tér vissza Hozzá üresen! (Ésa. 55,11) Hiszem, hogy sokak szívébe eljut ez az üzenet.

  Azok az emberek, akik azelőtt ordítoztak, veszekedtek egy­mással és gúnyolták egymást, abba fogják hagyni, mert nincs mentség ezekre a dolgokra. Jó dolgokat kell mondanunk, meg­vallanunk egymásról, és kedvesen beszélnünk egymással. „A férfiak hasonlóképpen, megértően éljenek együtt feleségükkel, az asszonyi nemmel, mint gyöngébb edénnyel, megadván nékik a tiszteletet…”  (1Pét. 3,7)

  Ezt olvassuk az Igében: „megadván nékik a tiszteletet”! Gon­dolod, hogy az Úr nem ismeri azokat az érzéseket, amiken keresz­tülmész? Ahogy hazamész a munkából fáradtan, szem­besülsz azzal, hogy a gyerekek mit műveltek. Gon­dolod, hogy az Úr ezt nem tudja? Mégis azt mondja: tiszteld a feleségedet! Az Úr tudta, hogy milyen lesz a feleséged! Tudta, hogy milyen sok ostobaságot képes elkövetni, sok kellemet­len és nem igazán vonzó dolgot művel olykor, és mégis mit mondott? Nem azt mondta, hogy akkor illeti meg őt a tisztelet, ami­kor egy bizonyos mércéhez viszonyítva jól viselkedik.

  Hanem azt mondta, hogy mindenképp tiszteld őt! Úgy bánj vele, mint egy értékes, becses emberrel. A Teljes angol fordításban így hangzik: „tisztelettel bánj vele”! Egy másik verzió szerint: „mu­tass irányába tiszteletet”! Ez egy cselekedet! Nem kell megvár­nod, amíg úgy érzed!

  Kategóriák: tisztelet, becses, hódít
  Olvasottság: 1290
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook