gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. augusztus 16, csütörtök, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  46. Hódítsd meg a férjedet!

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 20 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 46.

  Hódítsd meg a férjedet!

  Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek… – Ésai­ás 43,4 (Kálvin János kiadó)

  Ne várj addig, amíg az érzéseid feltörnek benned, bármely pillanatban kész kell lenned valami szépet mondani a párod­nak. Függetlenül az érzelmeidtől. Ez egy engedelmes cseleke­det, engedelmeskedsz az Igének. Ha Isten akaratát követjük, azzal valójában megtiszteljük Őt. Ez azt jelenti, hogy odafi­gyelsz a másikra, ha valamit mond. Ha az elképzeléseit fon­tosnak tartod, figyelmet szentelsz neki. Az előző szakasz a fér­jek teendőit tartalmazza, de hasonlót mond Isten a feleségek­nek is, az Efézus 5,33-ban. Ki-ki azért úgy szeresse a feleségét, mint önmagát; az asszony pedig félje a férjét.”

  Egy másik fordítás így szól: „az asszony pedig ügyeljen arra, hogy tisztelje a férjét”. Az NIV Biblia azt mondja, hogy a feleségnek tisztelnie kell a férjét. A Living Bibel azt írja, hogy a feleségnek ügyelnie kell arra, hogy mélyen tisztelje a férjét, en­gedelmeskedjen neki, dicsérje és megtisztelje őt. Végül, a Bőví­tett fordítás így hangzik: „Legyen az asszonynak gondja rá, hogy tisztelje, nagyra becsülje a férjét – figyeljen rá, törődjön vele, kedvezzen, hódoljon neki, alkalmazkodjon hozzá, dicsér­je, kivételesen szeresse és csodálja őt!

  A közgondolkodás ma rombolja a férjeknek, mint a család fejének a tekintélyét. Sok reklám ostobának, tehetetlennek ál­lítja be őket. Ez nem vicces, ez támadás ellenük! A filmekben az emberek úgy bánnak egymással, mint hitvány alakokkal. Az ellenség elképzelése az, hogy meggyőzzön arról, miszerint ez így normális, ez így rendben van. Ordítoznak egymással, be­csap­ják egymást, de ennek ellenére azt mondják, hogy a szívük mélyén szeretik a társukat. Rendben van ez így? Nem, nem!

  Így teszed tönkre a kapcsolatodat. Így váltod ki a leggono­szabb reakciókat, és így táplálod a keserűség gyökerét a má­sikban. Így hagyod elveszni a legbecsesebb kincsedet. Ezért válnak el, folytatnak viszonyokat az emberek, és mennek az egyiktől a másikig, a másiktól a harmadikig. Mert mindenki szeretné, ha megbecsülnék! Mindenki szeretné, ha tisztelettel bánnának vele. Mindenki! Ha az Úr foglalkozni kezd veled e témában, akkor jobban teszed, ha nekilátsz elmélyedni, és gya­korlatba ültetni az isteni szeretetet.

  Kategóriák: kincs, odafigyelsz, hódíts
  Olvasottság: 1086
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook