gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  46. Hódítsd meg a férjedet!

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 20 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 46.

  Hódítsd meg a férjedet!

  Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek… – Ésai­ás 43,4 (Kálvin János kiadó)

  Ne várj addig, amíg az érzéseid feltörnek benned, bármely pillanatban kész kell lenned valami szépet mondani a párod­nak. Függetlenül az érzelmeidtől. Ez egy engedelmes cseleke­det, engedelmeskedsz az Igének. Ha Isten akaratát követjük, azzal valójában megtiszteljük Őt. Ez azt jelenti, hogy odafi­gyelsz a másikra, ha valamit mond. Ha az elképzeléseit fon­tosnak tartod, figyelmet szentelsz neki. Az előző szakasz a fér­jek teendőit tartalmazza, de hasonlót mond Isten a feleségek­nek is, az Efézus 5,33-ban. Ki-ki azért úgy szeresse a feleségét, mint önmagát; az asszony pedig félje a férjét.”

  Egy másik fordítás így szól: „az asszony pedig ügyeljen arra, hogy tisztelje a férjét”. Az NIV Biblia azt mondja, hogy a feleségnek tisztelnie kell a férjét. A Living Bibel azt írja, hogy a feleségnek ügyelnie kell arra, hogy mélyen tisztelje a férjét, en­gedelmeskedjen neki, dicsérje és megtisztelje őt. Végül, a Bőví­tett fordítás így hangzik: „Legyen az asszonynak gondja rá, hogy tisztelje, nagyra becsülje a férjét – figyeljen rá, törődjön vele, kedvezzen, hódoljon neki, alkalmazkodjon hozzá, dicsér­je, kivételesen szeresse és csodálja őt!

  A közgondolkodás ma rombolja a férjeknek, mint a család fejének a tekintélyét. Sok reklám ostobának, tehetetlennek ál­lítja be őket. Ez nem vicces, ez támadás ellenük! A filmekben az emberek úgy bánnak egymással, mint hitvány alakokkal. Az ellenség elképzelése az, hogy meggyőzzön arról, miszerint ez így normális, ez így rendben van. Ordítoznak egymással, be­csap­ják egymást, de ennek ellenére azt mondják, hogy a szívük mélyén szeretik a társukat. Rendben van ez így? Nem, nem!

  Így teszed tönkre a kapcsolatodat. Így váltod ki a leggono­szabb reakciókat, és így táplálod a keserűség gyökerét a má­sikban. Így hagyod elveszni a legbecsesebb kincsedet. Ezért válnak el, folytatnak viszonyokat az emberek, és mennek az egyiktől a másikig, a másiktól a harmadikig. Mert mindenki szeretné, ha megbecsülnék! Mindenki szeretné, ha tisztelettel bánnának vele. Mindenki! Ha az Úr foglalkozni kezd veled e témában, akkor jobban teszed, ha nekilátsz elmélyedni, és gya­korlatba ültetni az isteni szeretetet.

  Kategóriák: kincs, odafigyelsz, hódíts
  Olvasottság: 1053
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook