gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  48. Világítótestek

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 31 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 48.

  Világítótestek


  Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint a csillagok e világon. – Filippi 2,15

  Az alábbi igaz történet bizonysága az, hogy mindig tudunk jót mondani másról. Volt egy ember, három megyében a leggo­noszabb. Amikor meghalt, nem sokan mentek el a temetésére, de ketten-hárman ott álltak a sarkon, és bólogattak, hogy bi­zony, számára eljött a vég. Jött arra valaki, akit úgy ismertek, hogy soha senkiről nem mond rosszat, és várták, hogyan reagál. Ez az ember ott állt egy darabig, aztán fölnézett és azt mondta az elhunytról: „Ő tudott a legjobban fütyülni, akit valaha is ismer­tem! Fantasztikusan tudott fütyülni...” – s azzal elment.

  Bárki kimondhatja a tényt, hogy mi a nyilvánvaló gond a másiknál. Könnyű arról beszélni, hogy mi a rossz, mit nem tett jól, mi az, amit nem tud. Az ördög az atyafiak vádoló­ja. De az hitet igényel, sokszor nem is keveset, hogy keresztül­nézz az ás­vány durva felületén, és a sok-sok szeméten keresz­tül meg­lásd a gyémántot, meglásd a gyöngyöket! Meglásd az aranyat, az ezüstöt! Valaki a padlón van és sír! Fel akarja adni. Sok rosszat vághatnál a fejéhez, de az nem segítene raj­ta. Sőt, még jobban a földbe döngölné. De ha az Úr Szellemén keresztül nézed őt, valami jót látsz meg benne, és azt mondod: sokan követtünk el hibákat, de nézd meg ezt, vagy azt…! És segíts neki, hogy meglássa az Úr segítő karját, a kiutat.

  Tőle jön a segítség, Ő ugyanis megmutatja azokat a jó tulaj­donságainkat, amikről nem is tudjuk, hogy ott vannak a szívünk­ben. Előhúzza belőlünk a böl­csességet, a kegyelmet, és ez így műkö­dik a gyerekeinkkel, az unokáinkkal is, és bárkivel kapcsolatban. Egy gonosz, kegyetlen, átkozódó, beszennyezett világban élünk. Ebben a világban vagyunk, de nem ebből a világból származunk. (Ján. 17,14–16) Mi vagyunk a világosság, ennek a világnak a vilá­gos­sága. Mi vagyunk ennek a földnek a sója. (Mát. 5,13)

  Világítótesteknek kell lennünk! Nekünk tudnunk kell, ho­gyan beszéljünk. Tudnunk kell, hogyan építsük fel a másikat. És ha ezt megtesszük a férjünkkel, a feleségünkkel, gyermeke­inkkel, unokáinkkal, nagyon fognak szeretni ezért! Olyan ér­zelmeket vált ki belőlük, amikről nem is tudták, hogy bennük van. Hűségesek maradnak hozzád, és a világ végére is elmen­nének veled. Mert nem sok ember van, aki igazán bízik ben­nünk. És ha valaki bízik bennünk, azt felismerjük.

  Kategóriák: érzelem, épít, világítótest
  Olvasottság: 1002
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook