gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  48. Világítótestek

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  okt. 31 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 48.

  Világítótestek


  Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint a csillagok e világon. – Filippi 2,15

  Az alábbi igaz történet bizonysága az, hogy mindig tudunk jót mondani másról. Volt egy ember, három megyében a leggo­noszabb. Amikor meghalt, nem sokan mentek el a temetésére, de ketten-hárman ott álltak a sarkon, és bólogattak, hogy bi­zony, számára eljött a vég. Jött arra valaki, akit úgy ismertek, hogy soha senkiről nem mond rosszat, és várták, hogyan reagál. Ez az ember ott állt egy darabig, aztán fölnézett és azt mondta az elhunytról: „Ő tudott a legjobban fütyülni, akit valaha is ismer­tem! Fantasztikusan tudott fütyülni...” – s azzal elment.

  Bárki kimondhatja a tényt, hogy mi a nyilvánvaló gond a másiknál. Könnyű arról beszélni, hogy mi a rossz, mit nem tett jól, mi az, amit nem tud. Az ördög az atyafiak vádoló­ja. De az hitet igényel, sokszor nem is keveset, hogy keresztül­nézz az ás­vány durva felületén, és a sok-sok szeméten keresz­tül meg­lásd a gyémántot, meglásd a gyöngyöket! Meglásd az aranyat, az ezüstöt! Valaki a padlón van és sír! Fel akarja adni. Sok rosszat vághatnál a fejéhez, de az nem segítene raj­ta. Sőt, még jobban a földbe döngölné. De ha az Úr Szellemén keresztül nézed őt, valami jót látsz meg benne, és azt mondod: sokan követtünk el hibákat, de nézd meg ezt, vagy azt…! És segíts neki, hogy meglássa az Úr segítő karját, a kiutat.

  Tőle jön a segítség, Ő ugyanis megmutatja azokat a jó tulaj­donságainkat, amikről nem is tudjuk, hogy ott vannak a szívünk­ben. Előhúzza belőlünk a böl­csességet, a kegyelmet, és ez így műkö­dik a gyerekeinkkel, az unokáinkkal is, és bárkivel kapcsolatban. Egy gonosz, kegyetlen, átkozódó, beszennyezett világban élünk. Ebben a világban vagyunk, de nem ebből a világból származunk. (Ján. 17,14–16) Mi vagyunk a világosság, ennek a világnak a vilá­gos­sága. Mi vagyunk ennek a földnek a sója. (Mát. 5,13)

  Világítótesteknek kell lennünk! Nekünk tudnunk kell, ho­gyan beszéljünk. Tudnunk kell, hogyan építsük fel a másikat. És ha ezt megtesszük a férjünkkel, a feleségünkkel, gyermeke­inkkel, unokáinkkal, nagyon fognak szeretni ezért! Olyan ér­zelmeket vált ki belőlük, amikről nem is tudták, hogy bennük van. Hűségesek maradnak hozzád, és a világ végére is elmen­nének veled. Mert nem sok ember van, aki igazán bízik ben­nünk. És ha valaki bízik bennünk, azt felismerjük.

  Kategóriák: érzelem, épít, világítótest
  Olvasottság: 988
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook