gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  49. A szeretet felépít

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 08 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 49.

  A szeretet felépít


  És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szere­tetét. Az Isten szeretet … a szeretet pedig épít. – 1Já­nos 4,16. 1Korinthus 8,1

  Istent maga a szeretet, Ő soha nem aláz meg, soha nem sújt le ránk. Ő mindig felépít minket. Jézus tudta, hogy Péter meg fogja tagadni Őt, szitkozódni fog, s azt fogja állítani, hogy soha nem is ismerte a Mestert. Ő ekkor ránézett, és ezzel emlékeztette az előbbi szavaira: Péter, imádkoztam érted, tu­dom, hogy szeretsz a szívedben, tudom, hogy meg fogsz ebből térni, megváltozol és visszajössz Hozzám. Amikor megtérsz, akkor olyan erős leszel, hogy azt akarom, segíts a többieknek. Mert az Úr a leghatalmasabb építő. A szeretet felépít.

  A szívedből mondd el ezt az imát: Drága Istenem, azt mondtad nekem, hogy bocsássak meg másoknak ugyanúgy, ahogy te megbo­csátasz nekem. Ezért megbocsátok a saját akaratomból bárkinek, aki rosszat mondott felőlem, vagy rosszat mondott nekem, megalá­zott, megvetett, megbántott. Megbocsátok és elengedem ezt a sérelmet, nem várok el sem­milyen magyarázatot. Nem tar­toznak nekem semmivel, mert megbocsátottam nekik. Én mindent elengedtem!

  Köszönöm Atyám, hogy a te kegyelmedből az Úr Jézus Krisztusra lett terhelve minden olyan szavam vagy cse­le­ke­detem, ami meggondolatlan, szívtelen, kegyetlen vagy gonosz volt. Minden, amire az ördög képes volt en­gem úgy használni, hogy másokat megbántsak, megalázzak. Én ki­igazítom magam! Megköszönöm, hogy a Bárány szent Vére lüktet továbbra is az életemben, s így örök tisztaságban járhatok. Kérlek, segíts nekem, hogy többet ne kövessek el ilyen hi­bákat. Tégy lakatot a számra. Elhatározom, hogy nem be­szélek, nem mondok gonosz dolgokat, nem nyílok meg a ha­rag­nak, a sérelmeknek. Megtagadom, hogy olyan edény legyek, amit az ördög használni tud! Mutasd meg nekem, ho­gyan szól­jak szeretettel teli szavakat.

  Segíts, hogy lássam másokban, különösen az én tár­samban, a családtagjaimban azokat az értékeket, amiket te adtál nekik. Azokat a dolgokat, amiket ők nem látnak saját magukban. Amiket nem ismertek fel önmagukban. Segíts, hogy meglássam ezeket, segíts, hogy jól szóljak ezekről. A megfelelő időben, a megfelelő módon, a megfelelő helyen, hasz­nálj engem, hogy fel­építsem a hitvesemet. Adj tanácsot abban, hogyan segítsek neki felemelkedni ahhoz, amire Te elhívtad őt. Ámen!


  Kategóriák: értékek, épít, szeretet
  Olvasottság: 1030
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook