gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  49. A szeretet felépít

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 08 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 49.

  A szeretet felépít


  És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szere­tetét. Az Isten szeretet … a szeretet pedig épít. – 1Já­nos 4,16. 1Korinthus 8,1

  Istent maga a szeretet, Ő soha nem aláz meg, soha nem sújt le ránk. Ő mindig felépít minket. Jézus tudta, hogy Péter meg fogja tagadni Őt, szitkozódni fog, s azt fogja állítani, hogy soha nem is ismerte a Mestert. Ő ekkor ránézett, és ezzel emlékeztette az előbbi szavaira: Péter, imádkoztam érted, tu­dom, hogy szeretsz a szívedben, tudom, hogy meg fogsz ebből térni, megváltozol és visszajössz Hozzám. Amikor megtérsz, akkor olyan erős leszel, hogy azt akarom, segíts a többieknek. Mert az Úr a leghatalmasabb építő. A szeretet felépít.

  A szívedből mondd el ezt az imát: Drága Istenem, azt mondtad nekem, hogy bocsássak meg másoknak ugyanúgy, ahogy te megbo­csátasz nekem. Ezért megbocsátok a saját akaratomból bárkinek, aki rosszat mondott felőlem, vagy rosszat mondott nekem, megalá­zott, megvetett, megbántott. Megbocsátok és elengedem ezt a sérelmet, nem várok el sem­milyen magyarázatot. Nem tar­toznak nekem semmivel, mert megbocsátottam nekik. Én mindent elengedtem!

  Köszönöm Atyám, hogy a te kegyelmedből az Úr Jézus Krisztusra lett terhelve minden olyan szavam vagy cse­le­ke­detem, ami meggondolatlan, szívtelen, kegyetlen vagy gonosz volt. Minden, amire az ördög képes volt en­gem úgy használni, hogy másokat megbántsak, megalázzak. Én ki­igazítom magam! Megköszönöm, hogy a Bárány szent Vére lüktet továbbra is az életemben, s így örök tisztaságban járhatok. Kérlek, segíts nekem, hogy többet ne kövessek el ilyen hi­bákat. Tégy lakatot a számra. Elhatározom, hogy nem be­szélek, nem mondok gonosz dolgokat, nem nyílok meg a ha­rag­nak, a sérelmeknek. Megtagadom, hogy olyan edény legyek, amit az ördög használni tud! Mutasd meg nekem, ho­gyan szól­jak szeretettel teli szavakat.

  Segíts, hogy lássam másokban, különösen az én tár­samban, a családtagjaimban azokat az értékeket, amiket te adtál nekik. Azokat a dolgokat, amiket ők nem látnak saját magukban. Amiket nem ismertek fel önmagukban. Segíts, hogy meglássam ezeket, segíts, hogy jól szóljak ezekről. A megfelelő időben, a megfelelő módon, a megfelelő helyen, hasz­nálj engem, hogy fel­építsem a hitvesemet. Adj tanácsot abban, hogyan segítsek neki felemelkedni ahhoz, amire Te elhívtad őt. Ámen!


  Kategóriák: értékek, épít, szeretet
  Olvasottság: 1017
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook