gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  50. Közösségben élni

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 14 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 50.

  Közösségben élni


  Ha pedig a világosságban járunk, amint Ő maga a világos­ság­ban van: közösségünk van egymással… 1János 1,7

  A házasság gyakorlati oldaláról nem elég egyszer-kétszer tanítani. Több szemszögből is meg kell világítani a felmerülő kérdéseket. A jegyespá­rok nagy része meghökkentően keveset tudnak egymásról, mégis házasodni akarnak. Ettől óvjuk őket házasság előtt! Ez kiderül, ha a felől faggatjuk őket, hogy milyennek ismerik egymást, milyen közös élményeik voltak már. Általában sekélyesek a vála­szok. És a „Mikor szeretnétek alaposan megismerni egymást?” kér­désre általában azt felelik, hogy „Hát, majd ha összeházasod­tunk!”

  Nem akkor van ennek az ideje. Az emberek kimondják az igent, felszeletelik a menyegzői tortát, aztán összeköltöznek. És mi történik? Sok mindenre rájönnek egymással kapcsolat­ban. De ez akkor már kicsit késő. Addig szépnek és jónak mutat­ták magukat, és utána hirtelen megváltoznak. Lekapják az álarcot, és már nem is teszik vissza. Az idő múlásával ezeken a vál­tozásokon át kell esni.

  Amikor összeházasodsz valakivel, egy ideig olyan, mintha még mindig csak randevúzgatnál, de aztán enged a feszültség, és előjönnek a valódi tulajdonságok a másikról is, meg nálad is. Ak­kor azt mondhatod: mindegy, milyennek lát, most már úgy is az enyém. De manapság már nem ez a helyzet, a válások ma­gas száma nem ezt tükrözi. Hogyan tudnátok ketten együtt járni, hacsak meg nem egyeztek?

  Az Ámós 3,3 azt kérdezi, tudnak-e ketten együtt járni, ha nincsenek egyetértésben? A válasz egyértelműen nem! Ugyan – mondják az emberek –, az ellentétek vonzzák egymást. De ez nem igei. És nincs is így, ez hamis! A Biblia azt írja, hogyan tudnának ketten együtt járni, ha nem értenek egyet? A közösség alapja az, amiben hasonlíto­tok, ami közös bennetek. Ha az egyikőtök a vanília fagyit sze­reti, a másik a csokit, az nem lényegbevágó különbség. De a fontos dolgokban egyeznetek kell, különben nem tudtok közös­ségben lenni egymással.

  A másik közösség, amire figyelmet kell szentelnetek, az az Úr Jézussal való kapcsolat. Fontos, hogy egyenlő elkötelezettsé­getek legyen az Úr felé. Sokaknak ez a legnagyobb problémája. Az egyik ember komolyan veszi Istent, a másik nem. De ezt előre tisztázni kell. Ha ez nem így történt, arra nézve azt mondja az Ige, hogy ha a másik ember hitetlen is, és nem veszi komolyan Istent, de szeret téged, veled szeretne maradni, ne válj el tőle. Mi az Úr szava? Maradjatok együtt! Küzdjetek, hogy együtt maradjatok!

  Kategóriák: elkötelezettség, egyetértés, közösség
  Olvasottság: 1250
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook