gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  50. Közösségben élni

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 14 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 50.

  Közösségben élni


  Ha pedig a világosságban járunk, amint Ő maga a világos­ság­ban van: közösségünk van egymással… 1János 1,7

  A házasság gyakorlati oldaláról nem elég egyszer-kétszer tanítani. Több szemszögből is meg kell világítani a felmerülő kérdéseket. A jegyespá­rok nagy része meghökkentően keveset tudnak egymásról, mégis házasodni akarnak. Ettől óvjuk őket házasság előtt! Ez kiderül, ha a felől faggatjuk őket, hogy milyennek ismerik egymást, milyen közös élményeik voltak már. Általában sekélyesek a vála­szok. És a „Mikor szeretnétek alaposan megismerni egymást?” kér­désre általában azt felelik, hogy „Hát, majd ha összeházasod­tunk!”

  Nem akkor van ennek az ideje. Az emberek kimondják az igent, felszeletelik a menyegzői tortát, aztán összeköltöznek. És mi történik? Sok mindenre rájönnek egymással kapcsolat­ban. De ez akkor már kicsit késő. Addig szépnek és jónak mutat­ták magukat, és utána hirtelen megváltoznak. Lekapják az álarcot, és már nem is teszik vissza. Az idő múlásával ezeken a vál­tozásokon át kell esni.

  Amikor összeházasodsz valakivel, egy ideig olyan, mintha még mindig csak randevúzgatnál, de aztán enged a feszültség, és előjönnek a valódi tulajdonságok a másikról is, meg nálad is. Ak­kor azt mondhatod: mindegy, milyennek lát, most már úgy is az enyém. De manapság már nem ez a helyzet, a válások ma­gas száma nem ezt tükrözi. Hogyan tudnátok ketten együtt járni, hacsak meg nem egyeztek?

  Az Ámós 3,3 azt kérdezi, tudnak-e ketten együtt járni, ha nincsenek egyetértésben? A válasz egyértelműen nem! Ugyan – mondják az emberek –, az ellentétek vonzzák egymást. De ez nem igei. És nincs is így, ez hamis! A Biblia azt írja, hogyan tudnának ketten együtt járni, ha nem értenek egyet? A közösség alapja az, amiben hasonlíto­tok, ami közös bennetek. Ha az egyikőtök a vanília fagyit sze­reti, a másik a csokit, az nem lényegbevágó különbség. De a fontos dolgokban egyeznetek kell, különben nem tudtok közös­ségben lenni egymással.

  A másik közösség, amire figyelmet kell szentelnetek, az az Úr Jézussal való kapcsolat. Fontos, hogy egyenlő elkötelezettsé­getek legyen az Úr felé. Sokaknak ez a legnagyobb problémája. Az egyik ember komolyan veszi Istent, a másik nem. De ezt előre tisztázni kell. Ha ez nem így történt, arra nézve azt mondja az Ige, hogy ha a másik ember hitetlen is, és nem veszi komolyan Istent, de szeret téged, veled szeretne maradni, ne válj el tőle. Mi az Úr szava? Maradjatok együtt! Küzdjetek, hogy együtt maradjatok!

  Kategóriák: elkötelezettség, egyetértés, közösség
  Olvasottság: 1266
  Értékeld a bejegyzést
  1 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook