gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  51. Megbízható támpont

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 23 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 51.

  Megbízható támpont


  Aki figyelmez az Igére, jót nyer; és aki bízik az Úrban, oh mely boldog az! – Példabeszédek 16,20

  Nekünk, keresztényeknek példát kell mutatnunk a világ számára. De hogyan lehetnénk mintakép a világ előtt, ha a keresztény házasságok sokasága is romokban hever. Látható-e a különbség a gyülekezet és a világ között? Mások-e a keresz­tény házasságok? (Például a gyülekezetben egyik alkalommal azt látod, hogy egymás mellett ülnek a házaspárok, a következő héten már mások mellett ülnek. És igazán megdöbbentő az, hogy mind a ketten házasok! Ennek nem lenne szabad így lennie!)

  Nem úgy van az, hogy egyik este szerelembe esek, másnap­ra meg elmúlik. Így lehetetlen megismerni egymást. Azonban megvan a módja annak, hogy helyre tudjuk hozni a dolgokat. Föladni bárki képes. Olyan társadalomban élünk, ahol min­denki könnyen föladja.

  Ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy te szeretnéd, akkor föladod? Otthagyod a munkahelyedet, ottha­gyod a gyereke­idet, készen állsz arra, hogy otthagyd a férjedet, vagy a feleségedet? Ha a helyzet nem tökéletes a számodra, akkor a legkönnyebb azt mondani: „Rendben, föladom!” Sajnos, sokan teszik ezt a házasságukkal.

  De nekünk sokkal jobb alternatívánk van. Ahhoz azonban, hogy különbözzünk a világtól, meg kell tennünk azt, amit Isten Igéje mond. És nem szabad megtennünk azt, amit a világ cselekszik. Ha követjük a világ mintáit, ugyanazokat a gyü­mölcsöket ter­mi majd az életünk, amelyek a világban terem­nek. Ez, sajnos, sokszor így van.

  Hogyan tudjuk elválasztani azt, amiben a világ hisz, és azt, amiben mi hiszünk? Csak egyetlen dolog létezik, ami minket el tud választani a világtól. Nem azok az emberek, akikkel együtt dolgozunk, nem azok, akiket nap, mint nap látunk. Nem a mű­sorok, sem a dalok. Nem is az, amit érzünk, mert az is megbíz­hatatlan. Az a megbízható támpont, amit az Igében látunk, Is­ten beszédében! Ez az egyetlen, ami megmenti és megtartja a házasságainkat, az életünket.

  Kategóriák: gyülekezet, világ, támpont
  Olvasottság: 1029
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook