gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  51. Megbízható támpont

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 23 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 51.

  Megbízható támpont


  Aki figyelmez az Igére, jót nyer; és aki bízik az Úrban, oh mely boldog az! – Példabeszédek 16,20

  Nekünk, keresztényeknek példát kell mutatnunk a világ számára. De hogyan lehetnénk mintakép a világ előtt, ha a keresztény házasságok sokasága is romokban hever. Látható-e a különbség a gyülekezet és a világ között? Mások-e a keresz­tény házasságok? (Például a gyülekezetben egyik alkalommal azt látod, hogy egymás mellett ülnek a házaspárok, a következő héten már mások mellett ülnek. És igazán megdöbbentő az, hogy mind a ketten házasok! Ennek nem lenne szabad így lennie!)

  Nem úgy van az, hogy egyik este szerelembe esek, másnap­ra meg elmúlik. Így lehetetlen megismerni egymást. Azonban megvan a módja annak, hogy helyre tudjuk hozni a dolgokat. Föladni bárki képes. Olyan társadalomban élünk, ahol min­denki könnyen föladja.

  Ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy te szeretnéd, akkor föladod? Otthagyod a munkahelyedet, ottha­gyod a gyereke­idet, készen állsz arra, hogy otthagyd a férjedet, vagy a feleségedet? Ha a helyzet nem tökéletes a számodra, akkor a legkönnyebb azt mondani: „Rendben, föladom!” Sajnos, sokan teszik ezt a házasságukkal.

  De nekünk sokkal jobb alternatívánk van. Ahhoz azonban, hogy különbözzünk a világtól, meg kell tennünk azt, amit Isten Igéje mond. És nem szabad megtennünk azt, amit a világ cselekszik. Ha követjük a világ mintáit, ugyanazokat a gyü­mölcsöket ter­mi majd az életünk, amelyek a világban terem­nek. Ez, sajnos, sokszor így van.

  Hogyan tudjuk elválasztani azt, amiben a világ hisz, és azt, amiben mi hiszünk? Csak egyetlen dolog létezik, ami minket el tud választani a világtól. Nem azok az emberek, akikkel együtt dolgozunk, nem azok, akiket nap, mint nap látunk. Nem a mű­sorok, sem a dalok. Nem is az, amit érzünk, mert az is megbíz­hatatlan. Az a megbízható támpont, amit az Igében látunk, Is­ten beszédében! Ez az egyetlen, ami megmenti és megtartja a házasságainkat, az életünket.

  Kategóriák: gyülekezet, világ, támpont
  Olvasottság: 1045
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook