gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. április 24, kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  52. Megválaszolatlan imák

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 29 Témakör: Házasság

  52. HÁZASSÁG

  Megválaszolatlan imák


  A férfiak hasonlóképpen, megértően éljenek együtt feleségükkel, az asszonyi nemmel, mint gyöngébb edénnyel, megadván nékik a tiszteletet, mint akik örököstársak az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak. – 1Péter 3,7

  Olyan sokan kérdezik: Istenem, miért nem kapunk választ az imáinkra? Miért szűkölködünk? Miért nem gyógyulnak meg a gyerekeink? Miért nem kapjuk meg azokat az állásokat, ami­ket szeretnénk? Miért nem valósulnak meg a dolgok, amikben hiszünk? Évek óta nem működne a hitünk?

  Olvassuk el az 1Péter 3,7 igeverset. Ott az áll, hogy az imá­id egyszerűen meghiúsulnak, ha a házasságod nem olyan, ami­lyennek lennie kellene! Ha nem azt teszed, amit az Írások szerint tenned kelle­ne. Nem lesz elfogadó hited, hogy bármit is elnyerj Istentől, hogyha nem teszed meg azt, amit Ő kér tőled. A Biblia szerint az egyik akadálya annak, hogy az imáink Isten színe elé jussa­nak, és választ nyerjenek az, ha a házasságunk nem olyan, amilyennek lennie kell. Mert a hit csak szeretet által képes működni (Gal. 5,6)

  Szeretnék megmutatni egy-két Igét a Bibliában, ami se­gít majd abban, hogy szabaddá váljunk, és az imáink választ nyerjenek. Ezek az Igék választanak el minket teljesen a világ­tól – megszentelnek –, és felbuzdítják a szívünket.

  Megszentelődni azt jelenti, hogy a világtól elkülönülten él­ni, ahol egyelőre a sátán az úr. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy elszigetelten kellene élniük a keresztényeknek, mert akkor hogyan hirdetnék az elveszetteknek az Evan­gé­li­umot. Elkülönülten élni azt jelenti: nem a világi normák sze­rint, hanem Isten Igéje alapján élni.

  Amikor Isten megmutat az Igéből valamit, amit eddig nem láttál, akkor fellelkesül a szíved. Amikor kijelentést kapsz az Igéből, az ahhoz hasonlítható, mint amikor hirtelen fényes­ségbe kerül az, amit eddig homály takart. Nincs semmi ahhoz fogható. Ott, abban a pillanatban szabaddá válsz, amikor meglátsz va­lamit az Igéből, amit azelőtt nem vettél észre. Bib­liatanulmá­nyozás közben Isten megnyithat számodra o­lyas­valamit is, amit eddig még soha nem észleltél. És ez lehet akár a férj és feleség kapcsolatában is.

  Kategóriák: tisztelet, imák, megválaszolatlan
  Olvasottság: 1217
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook