gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  52. Megválaszolatlan imák

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  nov. 29 Témakör: Házasság

  52. HÁZASSÁG

  Megválaszolatlan imák


  A férfiak hasonlóképpen, megértően éljenek együtt feleségükkel, az asszonyi nemmel, mint gyöngébb edénnyel, megadván nékik a tiszteletet, mint akik örököstársak az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak. – 1Péter 3,7

  Olyan sokan kérdezik: Istenem, miért nem kapunk választ az imáinkra? Miért szűkölködünk? Miért nem gyógyulnak meg a gyerekeink? Miért nem kapjuk meg azokat az állásokat, ami­ket szeretnénk? Miért nem valósulnak meg a dolgok, amikben hiszünk? Évek óta nem működne a hitünk?

  Olvassuk el az 1Péter 3,7 igeverset. Ott az áll, hogy az imá­id egyszerűen meghiúsulnak, ha a házasságod nem olyan, ami­lyennek lennie kellene! Ha nem azt teszed, amit az Írások szerint tenned kelle­ne. Nem lesz elfogadó hited, hogy bármit is elnyerj Istentől, hogyha nem teszed meg azt, amit Ő kér tőled. A Biblia szerint az egyik akadálya annak, hogy az imáink Isten színe elé jussa­nak, és választ nyerjenek az, ha a házasságunk nem olyan, amilyennek lennie kell. Mert a hit csak szeretet által képes működni (Gal. 5,6)

  Szeretnék megmutatni egy-két Igét a Bibliában, ami se­gít majd abban, hogy szabaddá váljunk, és az imáink választ nyerjenek. Ezek az Igék választanak el minket teljesen a világ­tól – megszentelnek –, és felbuzdítják a szívünket.

  Megszentelődni azt jelenti, hogy a világtól elkülönülten él­ni, ahol egyelőre a sátán az úr. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy elszigetelten kellene élniük a keresztényeknek, mert akkor hogyan hirdetnék az elveszetteknek az Evan­gé­li­umot. Elkülönülten élni azt jelenti: nem a világi normák sze­rint, hanem Isten Igéje alapján élni.

  Amikor Isten megmutat az Igéből valamit, amit eddig nem láttál, akkor fellelkesül a szíved. Amikor kijelentést kapsz az Igéből, az ahhoz hasonlítható, mint amikor hirtelen fényes­ségbe kerül az, amit eddig homály takart. Nincs semmi ahhoz fogható. Ott, abban a pillanatban szabaddá válsz, amikor meglátsz va­lamit az Igéből, amit azelőtt nem vettél észre. Bib­liatanulmá­nyozás közben Isten megnyithat számodra o­lyas­valamit is, amit eddig még soha nem észleltél. És ez lehet akár a férj és feleség kapcsolatában is.

  Kategóriák: tisztelet, imák, megválaszolatlan
  Olvasottság: 1192
  Értékeld a bejegyzést
  3 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook