gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2018. február 25, vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  53. A ház szóvivője

  Szerkesztő: Bor Ferenc
  Bor Ferenc
  Bor Ferenc még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 06 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 53.

  A ház szóvivője


  Aki megtartóztatja beszédét, az tudós ember, és aki higgadt szellemű, az értelmes férfiú. – Példabeszédek 17,27

  Az Efézus 5. fejezete a ház fejével foglalkozik. Mi sem hagyhatjuk ki azt a kulcsfontosságú személyt, akié a felelősség. A feleségek szeretik ezt az igehelyet, mert ha bármi elromlik a házban, mindig átháríthatják a férjekre a gondjaikat. Ez bizo­nyára nagy könnyebbség a számukra.

  Az Efézus 5,22–29 írja: „Ti asszonyok, vessétek alá magato­kat a saját férjeteknek, miként az Úrnak. Mert a férj feje a fe­leségének, mint a Krisztus is feje a Gyülekezetnek, és Ő a megtartója a Test­nek. De miképpen a Gyülekezet alá van vet­ve a Krisztusnak, az asszonyok is azonképpen a férjüknek mindenben. Ti férfiak szeres­sétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette a Gyüle­kezetet, és Önmagát adta azért; hogy azt megszentelje, megtisztít­ván a víznek fürdőjével az Ige által… (Az Ige által!) … hogy majd ön-maga elébe állítsa di­csőségben a Gyülekezetet úgy, hogy azon ne le­gyen szeplő, vagy ránc, vagy valami afféle; hanem hogy legyen szent és feddhetetlen. Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségüket, mint az ő tulajdon testüket. Aki szereti a feleségét, önmagát szereti. Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; ha­nem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is a Gyüleke­zetet.”

  Nézzünk meg még egy-két igehelyet. Ragadjátok meg a benne rejlő útmutatást. Olvassátok figyelmesen a következő­ket.

  A Young's-féle szószerinti fordításból a 25-ös és a 26-os vers így hangzik a férjek számára: „szeressétek a feleségeiteket, ahogy a Krisztus is szerette a Gyülekezetet, Önmagát áldozta fel, hogy megszentelje, megtisztítsa a víz fürdőjével, az Igével”.

  A Message Bible egyike a legjobb angol nyelvű fordítások­nak. Azt mondja 26-os versben: „Krisztus szeretete teszi a Gyü­lekezetet teljessé. Ti férfiak ugyanazt tegyétek a ti fele­ségetek­kel, amit a Krisztus tett az Egyházzal.”

  Az Úr olyan szeretettel viseltetett irántunk, amely állan­dóan ad, és nem folyvást kapni akar. Az Ő szavai előszólítot­ták a ‘menyasszony’ szépségét. Mindent, amit Ő cselekszik, az­zal a szándékkal teszi, hogy a legjobbat hozza ki az ‘arájából’. Hogy felöltöztesse őt fehér selyembe, szentségbe. A férfiaknak így kell szeretniük a feleségüket! Saját maguknak tesznek szíves­séget, hiszen már elkötelezték magukat, nemde?

  Az Isten Igéje fordítás szerint: „a kimondott szavak által”. A Teljes angol verzió azt mondja: „a szavainak ereje által”. Tart­suk ezeket a gondolatokat az elménkben.

  Kategóriák: felelősség, feje, ház
  Olvasottság: 1212
  Értékeld a bejegyzést
  0 szavazat

  Hozzászólás

  Utolsó hozzászólások

  Házastárs kereső
  hézzafüzöm azt is hogy 28 éves vagyok és 8éve születtem ujá és járok a Krisztus...
  Házastárs kereső
  én is keresem az úrban való társat és hiszem hogy itt megtalálom az igazi úrban val...
  Házastárs kereső
  Szeretném megtalálni Isten által hozzám rendelt társat. Nagyon vágyok màr egy olyan...
  Házastárs kereső
  Sziasztok! Régóta a szívemen van, hogy legyen egy Társkeresős találkozás az Egyhá...

  Facebook