gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. szeptember 18, péntek, Diána napja van. Holnap Vilhelmina napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  55. Szavak és cselekedetek

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 21 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 55.
   
  Szavak és cselekedetek


  Lépesméz a gyönyörűséges beszédek; édesek a léleknek, és meg­gyógyítói a testnek. – Példabeszédek 16,24

  Most alkalmazzuk a gyakorlatban az előző két szakasz tanítását. Mi a férj dolga? Szólni. És mi a feleség dolga? Csendben maradni. Istennek van humorérzéke! Úgy néz ki, mintha miután idehelyezett minket a Földre, jól megkavar­ta volna ezt a dolgot. A hústestünk ugyanis pontosan az ellen­kezőjét akarja tenni.

  Férjek, hányszor mondtátok a feleségeteknek ezen a héten, hogy milyen gyönyörű? És feleségek, hányszor közöltétek a fér­jetekkel az elmúlt napokban, hogy amit fölvett, abban lehetet­lenül néz ki?

  Tudnunk kell, hogyan cseréljük gyorsan vissza a szerepe­ket. Ugyanis pontosan az ellenkezője történik annak, aminek kellene. Hogy miért lett így, nem tudom, de rá kell jönnünk, hogyan tudjuk helyrehozni. Az Ige szerint a férjeknek kell a fe­leségükből kiváltani, előszólítani azt, amivé szeretnék, hogy váljon. A szavaikkal kell ezt elérniük, ezt mondja a Biblia. Ugyanúgy, ahogy a Krisztus tette a Gyülekezettel. Nem azt mond­ja az Ige, hogy tanítaniuk kellene az asszonyaikat, ha­nem, hogy csodálatosan, gyönyörűségesen bátorítva előszólí­tani­uk a feleségük szeretetét.

  (Férfiak, nagyon fogjátok szeretni azt, ami most követke­zik!) Asszonyok, nektek pedig a cselekedeteitekkel, a magavise­letetekkel kell ezt elérni a férjeiteknél. Nem kell en­nek nehéznek lennie. Attitűdről (hozzáállásról) beszélek.

  Férjek, mit gondoltok, a nők miért szeretik a szerelmes dalo­kat? A kedves szavak miatt! Mi az első, amit egy férfi tesz a kö­zeledésekor? Bókol a nőnek: milyen jól néz ki, milyen ügyes ebben, meg abban.

  És mi a válasza erre a nőnek? Mi az első dolog, amit tesz? Másnapra sokkal nagyobb gondot fordít a megjelenésére. A szavak és a cselekedetek fontosak a mindennapokban, az éle­tünkben. De ennek a megfelelő irányban kellene történnie, Isten rendeléseinek a szellemében.

  Kategóriák: lépesméz, szerepek, hozzáállás
  Olvasottság: 2895
  Értékeld a bejegyzést
  4 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook