gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2020. augusztus 8, szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  56. A férjek figyelmébe

  Szerkesztő: Illés József
  Illés József
  Illés József még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  dec. 28 Témakör: Házasság

  HÁZASSÁG 56.

  A férjek figyelmébe


  Az ő szájának gyümölcséből elégedik meg a férfi jóval… – Pél­dabeszédek 12,14

  A férjek figyelmét szeretném felhívni a következőkre. Miért is helyezte a Bibliába Isten az Énekek énekét? Nem csu­pán azért, hogy kitöltsön egy helyet. Isten mindent vala­milyen céllal tesz. Ami itt található, az része az elhí­vá­sunk­nak, a kül­detésünknek.

  A Message Bibel-ban ez olyan fennkölten hang­zik, amit otthon gyakoroljatok. Ha elő akarsz hozni a fele­ségedből bi­zonyos erényeket, kincseket, akkor az alábbiak sze­rint szólj. Nézz a feleségedre, miközben mosolyogsz rá, és így idézd:

  Olyan gyönyörű vagy kedvesem, olyan gyönyörű vagy, a te galambszemeid a fátyolod mögött; és a hajad úgy omlik alá, ahogy a kecskenyáj jön le a hegyoldalról, a távolban, a nap­fény­ben. A te mosolyod ígéretes, teljes, kifejező, és erős, és tiszta. Az ajkaid olyanok, mint a karmazsin. Szájad elegáns és hívogató. Arcod, fénylő és lágy. A nyakad vonalai elbű­völnek. Minden hozzád, feléd fordul tisztelettel, és csodálat­tal, ámu­lattal. A kebleid olyanok, mint egy gazella ikerpár. Édes illatod, a tested vonalai, illata és a fűszere hívogat en­gem, hív és azt mondja, hogy gyere, és én veled maradok; pirkadatig, mind­addig, amíg a nap feljön, és míg az éjszaka elmúlik. A fejed tetejétől a talpadig gyönyörű vagy, én ked­ves szerelmem. Gyö­nyörű vagy, nincs hozzád hasonló, telje­sen szeplőtelen vagy, hiba nélküli.” (Én. 4,1–7)

  A férfi ezekkel a bókokkal valamit el akar érni! Mikor írtál ilyen szép verset a feleségednek? Vagy mikor mondtál neki ilyeneket utoljára? Ez a könyv ebből a célból van a Bibliá­ban.

  És mit gondolhatott magáról az az asszony, akiről Sala­mon a következőket mondta? „Olyan fekete vagyok.” De a lányok mondták neki: „Olyan szép vagy és ked­ves.” Azt mondja válaszul: „Jeruzsálem leányai, olyan feke­te vagyok, de szép, mint Kédár sátrai és Salamon szőnyegei. Kérlek, ne nézzetek engem, mert én fekete vagyok. A nap lesü­tött engem; és nyomot hagyott rajtam. Az én mostoha testvére­im megharagudtak rám, és kitettek engem a szőlőbe, a szőlő­kertbe. A magam szőlőjét nem őriztem.” (Én. 1,5­–6 Bővített Biblia)

  Mit gondol vajon ez a lány magáról? Úgy tűnik, nem valami sokra értékeli magát. És mit gondolsz, hogyan hatott rá az, hogy kedvesen szóltak hozzá? Önbizalmat adott neki. Ő nem tartotta szépnek és kívánatosnak magát, de Salamon te­tőtől talpig tökéletesnek írta le őt. Kritizálhatta is volna, de ehelyett fentebb a legcsodálatosabbakat mondta róla. Mit tesz ez egy asszonnyal? Visszaadja az önbecsülését. Mindegyikük­ben van bizonytalanság, de a dicsérő szavak mindig megerősítenek!

  Kategóriák: bók, fennkölt, Énekek éneke
  Olvasottság: 3016
  Értékeld a bejegyzést
  7 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook