gototopgototop

Mennyeihír

 • сувениры оптом Киев
 • футболки оптом
 • посуда оптом
 • Ma 2022. július 2, szombat, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

  Blog

  Témák a keresztény élet mindennapi dolgairól

  Trambulin

  Szerkesztő: Illés Viktória
  Illés Viktória
  Illés Viktória még nem írt magáról.
  A felhasználó nem elérhető.
  jún. 22 Témakör: Életmód

  A trambulinozás egy biztonságos sportolási lehetőség egy biztonságos sporteszközön, ami könnyen használható és egyben igen hatásos mozgásforma az egészségünk megőrzése érdekében. Néhány tudós összefogott és a kutatásaik alapján azt állapították meg, hogy a fel-le ugrálás egy trambulinon nagyon hatásos, nyirokrendszer keringést edző mozgásgyakorlat


  Ha a hajlatokban vagy a nyakon fájdalmas vagy fájdalommentes csomók, duzzanatok jelennek meg, az legtöbbször a nyirokcsomók gyulladására, de egyben a szervezetben lezajló fertőzésre is figyelmeztet. Sajnos sokan teljesen figyelmen kívül hagyják e tüneteket. Tudni kell, hogy a nyirokfolyadék a vérünk „kistestvére”. A nyirokrendszerben összpontosul szervezetünk immunrendszerének igen nagy része. E rendszernek köszönhető szervezetünk salaktalanítása, méregtelenítése. Érdekes adat, hogy nyirokrendszerünk teljes hossza meghaladja a 120 ezer kilométert. A nyirokrendszer szinte kétszer olyan hosszú, mint a vérereink. A nyirok szervezetünkben mindenütt ott van. Ezért ha e fontos folyadék összetételében, keringésében valami zavar áll elő, az egész testünkre kihat. Nyirokrendszerünk egyik sajátos zavara az úgynevezett nyirokpangás. Ez meglehetősen gyakori jelenség, de sajnos csak kevesen vesznek tudomást róla, mert nincsenek oly látványos tünetei, mint a fájdalom, görcs, köhögés stb. Ha a nyirokfolyadék elsalakosodik, az apró nyirok-kapillárisok eltömődnek, vagy megtelnek nyákszerű folyadékkal, s beáll a nyirokpangás. Alig észrevehető tünetei a migrénes fájdalomra való hajlam, a teljesítmény csökkenése. Miattuk fogékonyabbá válhatunk az idült betegségekre, és felléphetnek egyensúlyzavarok, szembetegségek, nagyothallás, nagyfokú kimerültség és a lábak fokozott fáradékonysága. Kevesen tudják, hogy féregnyúlványunk, azaz vakbelünk is nyirokrendszerünk része, és sok kórokozóval kell megküzdenie.
  A tápcsatorna mentén rengeteg nyirokszerv található. A toroknál kezdődnek, majd a mellkasban lévő központi nyirokcsatornával végződnek. Ezek szedik össze a test minden részéből a nyirokfolyadékot, ez megtisztulva a bal kulcscsont alatt futó vénába ömlik. A nyirokfolyadéknak áramlania kell a testben, de e mozgásról mi magunk kell, hogy gondoskodjunk. Ez nem a szív feladata. Ezért ajánlott a gyakori testmozgás, az úszás, biciklizés stb. További kiváló módszer a zuhanymasszázs, ahol a vízsugár alatt a bőrnek egy kefével történő masszírozása, a végtagoktól a törzs felé, fokozza a keringést. Nagyon fontos a helyes légzés, amiről rohanó életünk folyamán teljesen megfeledkezünk. A nyirokrendszer rendes körülmények között végzi a maga dolgát, de ha túlterheljük, ha begyullad valamelyik testrészünk, azonnal vészjeleket ad. Megduzzadnak a nyirokmirigyek, olykor tojásnagyságúra is, jelezvén ezzel, hogy immunrendszerünk felvette a harcot a „betolakodókkal” szemben.

  A trambulin használata legyőzi a test nehézségi erejét a nulla ponttól kiindulva. Ez a pillanatnyi lebegési fázis a felugrás tetőpontjánál az űrhajósok súlytalanságához, az űrben való lebegéséhez hasonlítható. Minden felugrás tetején 2-3 másodpercig a súlytalanság állapotába kerül a test, amíg a trambulin használója a tömegvonzásnak köszönhetően visszaérkezik a gumiasztalra.

  A kocogás, futás kemény felületű terepen, aszfalton, betonon egy igen extrém igénybevételnek teszi ki az izületeket, a bokát és térdeket. A trambulinozás ugyan olyan hatásos, mint a futás, csak mindenféle káros mellékhatásoktól mentesen. Az izületekre nézve nagyon pozitív testgyakorlás, ami a test összes sejtjére és a nyirokrendszer keringésre is jótékonyan hat.

  A trambulin használata segít a zsíros szövetek méregtelenítésében a -*niacin segítségével.
  *A niacin (INN), nikotinsav (IUPAC: nicotinic acid) vagy B3-vitamin egy olyan vízben oldódó vitamin, melynek jelentős szerepe van a sejtek energia-háztartásában és a DNS-lánc kijavításában. A legújabb kutatások szerint a niacin egy természetes koleszterinszint-szabályozó anyag. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Acidum nicotinicum néven hivatalos.

  A trambulin használata és rajta végzett különböző gyakorlatok alkalmasak a nyirokrendszerünk áttornáztatására. Az emberi testnek mozognia kell! A nyirokrendszer folyadék megfürdet minden sejt cellát, miközben tápanyagokat szállít a sejt cellába és eltávolítja a felhalmozódott salakanyagokat és méreganyagokat. Olyan, mint egy kukás autó. A vérrel ellentétben, amit a szív pumpál az erekbe, a nyirokfolyadék teljesen a testmozgástól függ, hogy ő maga is mozogni tudjon.
  Megfelelő mozgás nélkül a nyirokfolyadék a sejt cellákat otthagyja főni a saját salakanyagaikban, miközben azok tápanyagokért éheznek. Ez egy olyan helyzet, ami hozzájárul az ízületi gyulladáshoz, rákhoz és más elfajulást okozó betegségekhez és az öregedéshez is.
  A trambulinon való 15-30 perces ugrálás megnöveli a nyirokfolyadék áramlását.
  Használd minden nap, akár többször is!

  A nyirokfolyadék ércsatornákon keresztül áramlik a test teljes hosszában, a nyirokcsomókat érintve és összekötve a lábakat, karokat hosszában és a testet hosszában, mindig ugyan abba az irányba haladva. Ezért a függőleges fel és le mozgás, ahogy ugrálunk a trambulinon, hatékonyan pumpálja a nyirokfolyadékot. A trambulinon való mozgás serkenti az összes belső szervünket, mozgatja az agyi-gerincfolyadékot, és hatásos a belekre is.

  A trambulin használata

  Mindenkinek ezzel a kis finom fel-le ugrálással kellene kezdenie a napját. Használd minden nap akár többször is 15-30 percen keresztül! A felnőttek 5 perc ugrálással kezdjenek. Ahogy növekszik az állóképesség, úgy növelheted a használat időtartamát. Az idősebbek napi 2 perccel kezdjenek. A gyakorlat befejeztével 30 percet ülve pihenjenek. Az idősebb embereknek fokozatosan kell az ugrálás idejét növelni. Meg kell, hogy erősödjenek a belső kötőszövetek, amik tartják a belső szerveket.

  Azok az idős emberek, akik már nem végeznek napi szinten aktív gyakorlatokat, sétákat az ő számukra felemelő élményt nyújt a trambulin használata, miközben szépen növekszik az állóképességük, ezáltal pedig a jókedvük és közérzetük is.
  A trambulint akármikor használhatjuk, amikor csak időnk van rá, akár még ha csak éppen néhány percünk is van rá.

  A trambulin rendszeres használata több egészségügyi előnnyel is jár:

  • növeli a légzésre való alkalmasságot
  • több oxigént juttat a szövetekbe
  • segít leküzdeni a depressziót
  • segít normalizálni a vérnyomást
  • segít kardiovaszkuláris betegséget megakadályozni
  • növeli a vörös csontvelő tevékenységét a vörös vérsejt-cellák termelésében
  • megemelkedett koleszterint és triglicerid szinteket csökkenti
  • serkenti az anyagcserét miközben ezáltal csökkenti a túlsúlyosság valószínűségét
  • felélénkíti a mirigyszerű rendszert, különösen a pajzsmirigyet, hogy növelje a termelését
  • javítja a test koordinációját
  • fokozza az izomrostok feszességét
  • megszabadít a nyákos lerakodásoktól
  • csökkenti a fejfájást, és más fájdalmat, amit a mozgás hiánya okoz
  • segíti az emésztést és kiküszöböli a székrekedést
  • segíti az ellazulást és a kiegyensúlyozott alvást
  • erősíti a szellemi frissességet tanulóknál, előadásra, vizsgára készülőknek
  • a nőknek enyhíti a fáradtságot és menstruációs kényelmetlenséget
  • minimalizálja a hideg testrészeket (kezek, lábak), az allergiát, az emésztési zavarokat, és a hasi problémákat.
  • lassítja az öregedést.

  Azok az emberek, akik, naponta ugrálnak a trambulinon akár csak 10 percet, azok jobban alszanak, kevésbé feszültek és egészségesebbek lesznek. A hatás nem éppen pszichológiai, mert a fel és le gravitáció egyike a legjobb aerob mozgásnak, amit valaha kitaláltak.

  A trambulin és a gyerekek

  A gyerekek ösztönösen szeretnek ugrálni. Úgy érzik magukat rajta, mint hal a vízben. A trambulin használata mind a gyerekek és egyben a felnőtteknek is egy mókás, vidám mozgást biztosít. Biztosan látta már, hogy a gyerekek milyen szívesen ugrálnak az ágyon. Ez a felnőttek számára egy kisebb bosszúságot okoz, nem is sejtve, hogy milyen hasznos mozgás forma a fel-le ugrálás amellett, hogy még szórakoztató is.
  A legjobb dolgok közül az egyik, amit tudsz magadnak és a gyerekeidnek adni, hogy megszeretteted velük a trambulin használatát. A trambulinon való ugrálás egy kis lépés, amit a cukorbetegség és túlsúly ellen tehetünk a gyerekek körében. Hiperaktív gyerekekről azt állítják, hogy néhány nap trambulin használata után megnyugszanak.

  Kategóriák: nyirokrendszer, anyagcsere, testmozgás
  Olvasottság: 14694
  Értékeld a bejegyzést
  9 szavazat

  Hozzászólás

  Facebook